Hrvatski Fokus
Društvo

Kutija cigareta – 125 kuna

Australija podigla cijene duhanskih proizvoda

 
 
Pušače u Australiji uskoro će snaći još veće cijene duhanskih proizvoda. Najagresivnija zemlja u borbi protiv pušenja u svijetu ovim je potezom ovisnost o nikotinu učinila još neisplativijom. U najskupljoj zemlji za cigarete u svijetu od sada će cigarete koštati 27 australskih dolara (125 kuna), što je otprilike tri puta veća cijena nego li u Njemačkoj.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/240_F_137070544_vjziqZD3mHhDiaKUdRsF7RjmCjv3acsL.jpg
Ova mjera stupila je na snagu početkom rujna, a sljedeće godine cijena duhanskih proizvoda trebala bi porasti za dodatnih 12,5 posto sa ciljem da dodatno suzbiju ovisnost o pušenju. Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je sve zemlje u svijetu da podignu poreze na duhanske proizvode, navodeći kako su veće cijene najbolji način suzbijanja pušenja kod starijih, ali i djece. Australija je ujedno prva zemlja na svijetu koja je predstavila uznemirujuće slike na kutijama cigareta kao mjeru protiv pušenja. (Hina)

Povezani članci

Zabrana ubijanja čovjeka bilo koje dobi

HF

Hrvatski porezni obveznici morali bi financirati pobačaj i pilule za dan poslije

HF

Prosjak car

HF

Civilizacija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...