Hrvatski Fokus
Društvo

Kutija cigareta – 125 kuna

Australija podigla cijene duhanskih proizvoda

 
 
Pušače u Australiji uskoro će snaći još veće cijene duhanskih proizvoda. Najagresivnija zemlja u borbi protiv pušenja u svijetu ovim je potezom ovisnost o nikotinu učinila još neisplativijom. U najskupljoj zemlji za cigarete u svijetu od sada će cigarete koštati 27 australskih dolara (125 kuna), što je otprilike tri puta veća cijena nego li u Njemačkoj.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/240_F_137070544_vjziqZD3mHhDiaKUdRsF7RjmCjv3acsL.jpg
Ova mjera stupila je na snagu početkom rujna, a sljedeće godine cijena duhanskih proizvoda trebala bi porasti za dodatnih 12,5 posto sa ciljem da dodatno suzbiju ovisnost o pušenju. Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je sve zemlje u svijetu da podignu poreze na duhanske proizvode, navodeći kako su veće cijene najbolji način suzbijanja pušenja kod starijih, ali i djece. Australija je ujedno prva zemlja na svijetu koja je predstavila uznemirujuće slike na kutijama cigareta kao mjeru protiv pušenja. (Hina)

Povezane objave

Raskošni svjetlopisi Vlaha Brangjolice

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Matejuška

hrvatski-fokus

Ne slušajte “struku”!

hrvatski-fokus

Seksualna revolucija sredstvo uništenja kršćanstva

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više