Hrvatski Fokus

U Teatru EXIT premijera predstave Dvije crte plavo

 
 
U četvrtak 27. rujna 2018., s početkom u 19 sati, u Teatru Exit, Ilica 208 u Zagrebu, premijera je predstave Dvije crte plavo. Predstava Dvije crte plavo namijenjena je učenicima završnih razreda osnovne škole i srednjoškolcima, roditeljima i odgajateljima te odgojno-obrazovnim djelatnicima, a nastala je u cilju podizanja svijesti mladih o važnosti i nužnosti odgovornog spolnog ponašanja u prevenciji maloljetničkih trudnoća.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/DCP_Social_TPK_web-banner-450x4501.png
U Hrvatskoj je prema posljednjim statističkim podacima prosječna dob u kojoj djevojčice stupaju u spolne odnose 17 godina, dok dječaci postaju spolno aktivni sa 16 godina. Prošle su godine 987 tinejdžerica postale majke, a 157 njih odlučilo se za prekid trudnoće, pri čemu više od 90 posto svih tih djevojaka nije željelo ili planiralo trudnoću. U predstavi se otvoreno progovara o problematici maloljetničkih trudnoća kroz priču tinejdžerice Vite pred kojom je, nakon što sazna da je trudna, odluka koja će joj zauvijek promijeniti život. Emotivan nastup mlade glumice Sare Moser snažno prikazuje niz strahova s kojima se suočavaju mladi koji se nađu u sličnoj situaciji.
 
Nakon svake će se izvedbe održati i razgovor s gledateljima na temu odgovornog spolnog ponašanja i iskustava iz vlastitog života ili okoline. Razgovor će voditi psihologinje Silvija Stanić i Marina Trbus iz Udruge roditelja „Korak po korak“ iza kojih je dugogodišnje iskustvo rada na prevenciji rizičnog spolnog ponašanja mladih te pružanja pomoći maloljetnim i mladim roditeljima.
 
Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Puna kuća, Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak po motivima iz istoimenog romana autorice Rosie Kugli. Partneri su projekta Udruga roditelja „Korak po korak“, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade te Lelo Hex, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Gradski ured za kulturu grada Zagreba i Grad Sisak. Režiju i dramaturgiju potpisuje Frana Marija Vranković, glume Sara Moser i Svetlana Patafta, autor je glazbe Lazar Novkov, dok je kostime izradila Anamarija Filipović Srhoj.
 

Vedrana Reberšak

Povezane objave

Civilizacijska paradigma odnosa zla i dobra

HF

Proglašenjem IGP-a ne mijenja se ništa!

hrvatski-fokus

POLPOTIZAM I CRVENI BRIGADIZAM – Svakog Mosta za tri dana dosta

HF

Za spas Hrvatske!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više