Hrvatski Fokus

DSHV je bez glasača i članstva i nema kapacitet prikupiti dovoljan broj potpisa niti za održavanje elektorske skupštine

 
 
Na prošlotjednu vijest da je Hrvatski građanski savez (HGS) čiji je predsjednik Tomislav Stantić, odlučio ući u predstojeće elektorske izbore za novi saziv HNV-a, Hrvatski demokratski forum (HDF) ponovno poziva sve pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji da ne daju svoj potpis nikom, pa ni HGS-u. Svaki potpis dan bilo kome bit će zloupotrijebljen za formiranje HNV-a koji neće biti legitiman i od kojeg Hrvati ne će imati nikakve koristi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/hrvatski-gradjanski-savez.png
U tijeku je pokušaj još jedne prijevare u režiji etnobiznisa okupljenog oko sadašnjeg vodstva DSHV-a, koje je i ovoga puta sabotiralo formiranje posebnog biračkog popisa hrvatske nacionalne manjine. DSHV sprječava formiranje posebnog biračkog popisa jer njegov sada već potpuno izolirani predsjednik Tomislav Žigmanov zna da na neposrednim izborima ne bi dobio ni simboličan broj glasova birača. DSHV kao stranka bez glasača, a sada već i bez članstva, nema kapacitet prikupiti dovoljan broj potpisa niti za održavanje elektorske skupštine, pa su već sada prinuđeni na manipulacije i lažiranja i treba ih pustiti da se u njih duboko zaglibe. Ni na koji način ne treba dati legitimitet najgorem dijelu zajednice da nastavi daljnje ruiniranje institucija i zlouporabu novca namijenjenog svim Hrvatima.
 
HDF je naravno svjestan da se HGS u mnogome, a pogotovo u moralnom smislu razlikuje od etnobiznisa okupljenog oko DSHV-a, te upravo zbog toga apelira na cjelokupno biračko tijelo da se uzdrži od podrške bilo kome, jer svaki potpis makar i za HGS predstavlja podršku onoj manjini koja je zainteresirana samo za raspolaganje ogromnim proračunskim novcem koji se uplaćuje na račune hrvatskih institucija i organizacija, a koji nikad ne stiže do onih kojima je namijenjen.
 
Potpis za HGS, ili za bilo koju drugu grupaciju ili pojedinca, je u konačnici potpis za DSHV i Sorosevog trojanskog konja u hrvatskoj zajednici. HGS se mora oduprijeti pritiscima, prije svega iz hrvatske diplomacije, da u izborima glumi „poštenu opoziciju“ jer time urušava vlastiti dignitet, a istovremeno nanosi štetu i cijeloj zajednici. Prethodne četiri godine, u kojima je HGS bio oporba u HNV-u, zorno su pokazale da nikakav glas razuma ne dopire do ušiju uzurpatora hrvatskih prava, o čemu, uz ostavke pojedinih vijećnika sa liste HGS-a, možda i ponajbolje svjedoči nadrealna scena svojevremeno emitirana na TV postajama kako predsjednik HGS-a i vijećnik HNV-a Tomislav Stantić konferenciju za novinare drži ispred zaključanih vrata HNV-a jer mu je ulaz u tu javnu ustanovu zabranjen. Takav HNV ne treba nikom i bolje je da privremeno i ne postoji, nego da posljedice štetnih odluka i dalje snosi cijela zajednica. Zbog svega navedenog i još puno toga drugog, poruka Hrvatima je: NE DAJTE POTPIS NIKOM! Već 4. studenog će se pokazati da su DSHV i njegov iz vana nametnuti šef na jednoj, a ogromna većina Hrvata u Republici Srbiji na drugoj strani.
 

Zvonimir Perušić, potpredsjednik Hrvatskoga demokratskog foruma

Povezane objave

Zapisi u doba Corone – Nadničari

HF

Kukuljevićev saborski govor iz 1843.

HF

Hrvatska je policijska država u službi izdajnika

HF

Planirani zločin rušenja helikoptera EZ-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više