Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Povijesne neistine Večernjakova novinara

Hrvatska je država hrvatskog naroda i nacionalnih manjina

 
 
U redovnom subotnjem prilogu Večernjega lista 'Obzoru' od 22. rujna 2018. godine Goran Gerovac je u svojoj kolumni "Nikad robom" Misterij hrvatskih suverenista… iznio niz netočnih povijesnih činjenica, koju svaki imalo pismen čitatelj može provjeriti u wikipediji, a da ne govorim o ostalim medijima i literaturi. Članak je toliko negativno konotiran prema Hrvatima, da sam ostala zgrožena! Ne ulazim u njegovu slobodu pisanja i opisivanja hrvatskog suverenista, kao temu članka, ta sloboda mu je zajamčena Ustavom članak 38. koji glasi: Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/Milica_Musikic.jpg
UZORI – partizanka Milka Mušikić
 
Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja. Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji. Međutim iskrivljavanje poznatih povijesnih činjenica nije sloboda pisanja, već naprotiv zloraba te slobode, u cilju postizanja nekog svog cilja.A u ovom konkretnom slučaju cilj je poniziti, omalovažiti,  ocrniti i sa krivim opisima neselektivno, uopćavajući prikazati  hrvatske suvereniste, odnosno hrvatske domoljube kao nakaze koji svojim hinjenim domoljubljem, nacionalnim interesima i žrtvama rata sakrivaju svoju materijalnu pohlepu i političku ambiciju. Obrušio se na Hrvate, koji traže poštivanje hrvatskog nacionalnog identiteta, sprda se sa njima, nazivajući ih "razbojnicima opće prakse", optužujući ih za mržnju prema svima onima koji nisu željeli hrvatsku državu; naravno prema Srbima, odnosno notornom Miloradu Pupovcu i djeci jugooficira.
 
Potpuno promašena optužba, upravo suprotno, ti isti ne žele Hrvatsku po mjeri hrvatskog nacionalnog identiteta, već Hrvatsku po njihovoj mjeri. A to nije moguće,jer po Ustavu RH, Hrvatska je država hrvatskog naroda i nacionalnih manjina, a ne obrnuto. Milorad Pupovac je podržao svaku hrvatsku Vladu, piše Goran Gerovac, to je točno, i on je "najveći hrvatski suverenist" ali s kojim ciljem? Sigurno ne zato, što on poštuje hrvatsku državu i hrvatski suverenitet, nego zato da bi sudjelujući u vlasti promicao velikosrpske ideje i mijenjao ustrojstvo hrvatske države, tražeći veću autonomiju srpske nacionalne manjine, kao na pr. Zajedničko vijeće općina ZVO, koje bi predstavljalo paralelnu vlast srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a Srba u Hrvatskoj ima svega 4,4 %. I da kažem gerovčevim rječnikom "svoju usku ambiciju i ovisnost o materijalnom, sakriva iza navodnih nacionalnih interesa srpske nacionalne manjine i njihove žrtve u Oluji na pr.". Točno tako kada se zna kolika sredstva iz Proračuna dobiva SNV Milorada Pupovca;
 
“U dvije godine dobiti 26 milijuna kuna (malo koja ili gotovo niti jedna udruga ne dobiva tolike novce), a uz to govoriti o diskriminaciji te pisati i pozivati se na razne manifeste i deklaracije (koga ili čega?), krajnje je neozbiljno i licemjerno. Čovjek koji zastupa tek 10 % građana srpske nacionalnosti, a uz to dobiva ovolike milijune ne može niti ne smije ovako zlorabiti svoj položaj”, ističe Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj. o Miloradu Pupovcu! Eto što pripadnici srpske nacionalne manjine govore o svom sunarodnjaku Miloradu Pupovcu! https://narod.hr/kultura/pupovceve-novosti-financirane-iz-proracuna-rh-medij-za-sirenje-mrznje-i-netrpeljivosti
 
Djeca jugooficira koju je izričito spomenuo Goran Gerovac nisu u velikoj većini željeli samostalnu hrvatsku državu, oni su uglavnom jugofili ili jugonostalgičari, koji hrvatsku državu ne mogu smisliti, Sve će oni biti, samo ne Hrvati. Sjajan primjer je Boris Miletić, predsjednik IDS-a, koji bi „Republiku Istru“, „Euro-regiju Istru“,  i koji nije do sada priznavao suverenitet Hrvatske nad Istrom. Čak je tražio da avioni Hrvatske vojske ne nadlijeću istarsko nebo, dovodeći u pitanje hrvatski suverenitet nad Istrom "Militarizacija Pule i Istre nije opcija i mi ćemo se boriti protiv toga na sve moguće načine." I što reći na izjave sina bivšeg jugo oficira, koji još uvijek pate za svojom Yugom i ne priznaju Hrvatsku. https://www.24sata.hr/news/miletic-ratni-zrakoplovi-nece-nadlijetati-istru-to-nije-opcija-570252
 
I ne samo to nego je takva izjava i protuustavna, jer u Ustavu RH lijepo piše:
Članak 2.
Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
 
Da bi ipak tražeći od hrvatske Vlade pomoć za Uljanik priznao da je Istra u sastavu Hrvatske riječima upućenim „premijeru“: "da se ne ponaša kao da Uljanik, Istra i Pula nisu dio Hrvatske…" Doista "dosljedno" i kako piše Goran Gerovac za hrvatske suvereniste, ja ću primijeniti na djecu jugooficira" da usku ambiciju i ovisnost o materijalnom sakriva iza navodnih regionalnih interesa euro-regije Istre"
 
Piše Goran Gerovac dalje "Zastrašujuća je bezidejnost hrvatskog nacionalizma ili suverenizma, kako hoćete. Ni milimetra dalje ne može se pomaknuti od rata, ratnih zločina, Srba i Srba u hrvatskoj politici. Nije sposoban artikulirati ni iole pametniju frazu koja će otići dalje od koordinata 41.-45. ili 91.-95., jer smisao svake politike za njih se može realizirati  isključivo hladnim ili vatrenim oružjem". Tako  je kroz ovih nekoliko napisanih rečenica Goran Gerovac prikazao sam sebe kao zlobnu neznalicu! Nevjerojatno s koliko je zlobe opisao hrvatske suvereniste, a ustvari sve to su karakteristike Srba, a ne Hrvata! Kroz opis navodnih hrvatskih suverenista, opisao je Srbe, a sve njihove osobine pripisao Hrvatima. Mogu samo reći da mi se čitajući ove redove smučilo, postavljajući si pitanje kako netko može biti tako pokvaren!
 
"Bezidejnost hrvatskog nacionalizma, jer se ne miče dalje od rata", piše Goran Gerovac. Tko je Hrvatima nametnuo rat? Jesu li Hrvati ikada vodili osvajački rat ili su se uvijek branili? Tko je bio agresor na hrvatski teritorij? Tko neprestano spominje i otvara izložbe po svijetu i UN-u o Jasenovcu? Tko neprestano spominje "klanje 20.000 srpske dece"? Tko godinama komemorira nad praznim jamama? I naposljetku tko je pjevao u Vukovaru nakon što su ga razorili "Miloševiću šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate".Odgovor na sva pitanja je, naravno Srbo-četnici koji su okupirali hrvatski teritorij i domaći Srbi! A sve je to Goran Gerovac pripisao Hrvatima i još napisao da ne znamo "artikulirati iole pametniju frazu". Zlobno, zločesto i neistinito! 
 
"HRVATSKI SUVERENIZAM PROIZLAZI IZ PARTIZANSKOG POKRETA", NETOČNO. "PARTIZANI SU VRATILI ISTRU I DALMACIJU HRVATSKOJ" – NETOČNO! Eto tako piše Goran Gerovac, piše tendenciozno i netočno! Dovoljno je zaviriti u wikipediju i vidjeti da to ne odgovara povijesnim činjenicama. Goran Gerovac koristi se komunističkim  povijesnim falsifikatima, koji su odavno ispravljeni samo zato da omalovaži i ponizi Hrvate! Naravno da ću ga demantirati i preporučiti mu da ponovno uči povijest i ne piše više ovakve nebuloze. Hrvatski suverenizam ne proizlazi iz partizanskog pokreta, jednostavno zato što su se partizani borili za Jugoslaviju, a ne za Hrvatsku. Jedini koji su se borili za Hrvatsku bili su Istarski rodoljubi, koji su se sami organizirali bez KPJ, a do kraja rata ih je Tito dao svih eliminirati, da mu ne budu smetnja pri formiranju vlasti poslije rata.
 
Dalje Goran Gerovac navodigeneralski zbor JNA iz kojeg je proizašao hrvatski suverenizam, što je također netočno. JNA je bila jugoslavenska vojska, koja je čuvala suverenitet i integritet Jugoslavije! To joj je bila zadaća, za tu su zadaću vojnici i zapovjedni kadar bili obučavani, kroz MPV (moralno-političko vaspitanje). Zar je Goran Gerovac to namjerno zaboravio ili ne zna povijest? Čisto sumnjam da ne zna? Pa početkom 1991.godine JNA generali su neprestano ponavljali da oni čuvaju Jugoslaviju, a da je Hrvatska razbija i time opravdavali svoje svrstavanja uz Miloševića, koji je to isto ponavljao, jer je kroz Jugoslaviju Slobodan Milošević htio napraviti Veliku Srbiju na crti Karlobag -Virovitica! Druga tvrdnja da su partizani vratili Istru i Dalmaciju isto nije točna! Tito je, zapravo, Istru kaznio, jer nije poštovao povijesne, a uspostavio je administrativne granice republika koje nisu poštovale povijesne granice. Jedino je Hrvatska snažno kažnjena titovim granicama. Hrvatskoj Istri Tito je oduzeo najhrvatskiji grad Kopar i priključio ga Sloveniji. U Kopru je bila prva hrvatska gimnazija. Na istoku je Hrvatskoj oduzet, a Srbiji priključen Srijem, zanemarujući činjenicu da je prema popisu stanovništva 1935. npr. u Zemunu živjelo samo 5 posto Srba. Bosni i Hercegovini nisu određene granice Kraljevine Bosne, koja se na zapad prostirala najdalje do rijeke Vrbasa, nego su joj pridružena turska osvajanja, područja tzv. Turske Hrvatske. Sloveniji je još nekoliko rubnih općina priključeno na štetu Hrvatske. Boku Kotorsku s primorjem do Bara dodijelio je Crnoj Gori. Nije točna tvrdnja "partizani su vratili Istru i Dalmaciju Hrvatskoj, koje je najveći hrvatski suverenist 1941. donirao Italiji". Potpuno promašeno! Glupo, donirao je nešto što je Italija već imala još od 1920. godine i ranije.
 
I na kraju nije mi jasno što su Goranu Gerovcu  trebale te gomile neistina i laži? Možda zadnja rečenica sve objašnjava "izvesti nas iz ovog pakla tuđinske države". Meni nije tuđinska, ali Goranu Gerovcu vjerojatno je! ISTARSKI NARODNJACI BORILI SU SE ZA HRVATSKU, ONI SU BILI ISTINSKI ANTIFAŠISTI, A PARTIZANI ZA JUGOSLAVIJU! I ZATO REPUBLIKA HRVATSKA NIJE NASTALA NA PARTIZANSKOJ BORBI, NEGO U DOMOVINSKOM RATU PROTIV TE PARTIZANSKE CRVENE ZVIJEZDE,  KOJA JE HRVATSKOM NARODU DONIJELA TOLIKO ZLA! Tek toliko na znanje Goranu Gerovcu!
 

Lili Benčik

Povezane objave

S FOO-političarima nema nam sreće!

hrvatski-fokus

Milorade, nisu Srbi ugroženi, oni su povlašteni!

HF

Najlošija Vlada otkad je Republike Hrvatske

HF

Mogući novi referendum opasnost po centralizaciju države

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više