Hrvatski Fokus

Nikakva Hrvatska, ni srbofilska ni liberalna ni europska ne odgovara Jugoslavenima

 
 
Tekst Viktora Ivančića Plenković od 29. IX. 2018. u Pupovčevim velikosrpskim Novostima (https://www.portalnovosti.com/plenkovic-je-vece-zlo) pokazuje da nikakva Hrvatska, ni srbofilska ni liberalna ni europska ne odgovara Jugoslavenima. Čak je i Davor Bernardić previše Hrvat za Peđu Srbina i ekipu. Tu je Mačekova grješka, da će ga povijest osuditi i Englezi odbaciti ako prihvati njemačku ponudu. Srbi bi svejedno napravili ustanak, ali bilo bi daleko sretnije vrijeme za Židove koji bi stigli pobjeći u talijanski dio! Ne bi se komunizam razmahao!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/m0020.JPG
Vladko Maček
 
Interesi, interesi i samo interesi kao što smo mi zanimljivi samo zbog lokacije, lokacije, lokacije. Srbiji se sramotno "rješavanje" židovskoga pitanja oprostilo i zaboravilo, Antonu Korošcu se njegov fašizam zaboravio. Stepinac je "kriv" jer Hrvatska mora biti kriva. Zašto se Anti Paveliću nije nikada sudilo niti tražilo njegovo izručenje, pa ni od SAD-a kojemu je objavio rat? Tko je napisao encikliku "sa gorućom zabrinutošću" dok je Zapad davao Adolfu Hitleru naftu i kredite? Dok je 70 posto američkoga izvoza išlo u Japan (strateške sirovine), a u Kinu nisu htjeli izvoziti ni pištolje! I onda baciš atomsku bombu da rat ranije završi.
 
S druge strane, nije dopuštena ni totalna srpska prevlast, jer bi se tako homogena Jugoslavija mogla okrenuti Rusiji ili voditi samostalnu politiku. Bistri ljudi ti Briti u Velikoj Britaniji. To Andrej Plenković ne shvaća i zato je potrošna i potrošena roba kao i Vladko Maček. Što će sada Makedonija uz međunarodne pritiske i porast broja Albanaca? Dat zapadnom dijelu autonomiju, ili ustanoviti dvojnu državu, ili će se Zapad priključiti Albaniji a ostalo Bugarskoj, pa će to Srbima i Grcima zasmetati? Balkan nije sretan i gotovo, Turci su od Karlovačkih vrata do Trakije stvorili etnički kaos. Hoće li Turska Rusija i EU uspjeti razviti svileni put i primiriti male narode jugoistočne Europe? Puno je tu pitanja.
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Zdravka nagraditi, a ne progoniti

HF

Plenkoviću, oslobodite nas Vaše tiranije i diktature!

hrvatski-fokus

Nadbiskup Mate Uzinić laže na sva usta

hrvatski-fokus

Uskratio mi je pravo postavljati mu pitanja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više