Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nitko nije glasovao za koaliciju HDZ-SDSS-HNS

Demokracija u rukama jednog čovjeka ne može opstati!

 
 
„Ali ne će meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je ono što je 100 posto i na tome stojim čvrsto da ne mogu biti čvršći. Bez obzira od koga, kada i na koji način dolazi do toga", riječi su predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kao odgovor na pitanje novinara za svog posjeta puljskom Uljaniku, a odnosi se na branitelje koji traže raskid koalicije s Pupovčevim SDSS-om i HNS-om, a među njima je i HDZ-ov branitelj Stevo Culej. Koliko je to daleko od one francuskoga kralja Louisa XIV. koji je izrekao:L'état, c'est moi (Država, to sam ja!). Prevedemo li to na današnje prilike i stoji ovako; demokratskim putem sam došao na ovaj položaj i sad je demokratski onako kako ja kažem. I točno je tako. Nitko od nas nije glasovao za koaliciju s SDSS-om i HNS-om, ali toliki su glasovali za HDZ-eovu listu gdje je isplivao Plenković (demokratski) i sad on može poput Louisa XIV. kazati: la démocratie c'est moi!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/CoronationCartoon.jpg
A zašto ovo kažem ili pišem? Pa zar nam nije sličan primjer u BiH danas (8. listopada 2018.)  kako je  izjavio Željko Komšić nakon pobjede na izborima u predsjedništvo BIH: „Ja sam vaš predsjednik, bez obzira glasovali za mene ili ne“, kao tješeći Hrvate u Bosni da ne strahuju zbog toga. A naš Plenković tješi Pupovca, da se ne boji Penave, Vukovara i branitelja, žrtava, nestalih, silovanih, ta zar nije maknut onaj najopasniji za Pupovca Nikola Kajkić koji je u istraživanju došao do Pupovčevih pajdaša, tj. iz SDSS-a, od kojih je jedan od njih bio na Ovčari pri egzekuciji, tj. nazočio i mogao bi puno toga otkriti oko tog barbarogenog zločina i tolikih.
 
Poželjet će drumovi Turaka, stara je izreka, tako i toliki će poželjeti Jacino doba kada je grunula po Hrvatskoj za topničkim dnevnicima za potrebe Den Haaga, zatvaranja zapovjednika obrane Siska Đure Brodarca u vrući zatvor gdje umire zbog neizdržljive vrućine. Poželjet će mnogi za dobom vladavine Zorana Milanovića kada je taj koristio državne zrakoplove za nježne afere po Rijeci i „lex Perković“. Sve su to doba, kad su ti fenomeni neusporedivo manje opasni pred ovim što se danas dešava oko najavljenog prosvijeda u Vukovaru zbog inertnosti državnih institucija glede zločina počinjenih od strane pripadnika srpske nacionalnosti i njihovog udjela u sadašnjim vlastima i institucijama, a posebno onih silovatelja koji žive u gradu svojih žrtava i cerekaju se u prolazu, tj. susrećući ih na ulici. A prevedeno na“ la démocratie c'est moi“ to im se Plemković cereka i njegovi, poput, ministra Božinovića, Kuščevića, Jandrokovića i tolikih u Vladi i Saboru.
 
No, nije isključeno da se baš poslije prosvjeda u Vukovaru dogodi udar svjetla Istine (da velikim slovom) i obori Plenkovića poput svetog Pavla (ex Savla) ispred Damaska i poviče:la démocratie, c'est un peuple! (demokracija, to je narod). Referendum je alfa i omega demokracije. A Savao (poslije sveti Pavao) je uhićivao i progonio svoje sunarodnjake jer su postali kršćani. Shvatio je da je Isus onaj koga progoni i pobjegao je u arabijsku pustinju tri godine skrivajući se od sunarodnjaka. Kad bi Plenković raskinuo koaliciju s Pupovcem, vjerujem da bi Bruna Esih, general Glasnović i Hasanbegović kompromisno prihvatili HNS u koaliciji jer su manje opasni od mostovaca i tako bi dogurali do kraja mandata ove Vlade i saziva u Saboru. Tako što može proći!
 

Nikola Bašić, Vis

Povezane objave

Civilizacija mira, ljubavi i suradnje protiv civilizacije smrti

HF

Božićni darovi

HF

Stipa Mesić se zabarikadirao u “kupleraju”

HF

Izborni sustav proizvodi negativnu kadrovsku selekciju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više