Hrvatski Fokus
Aktualno

Zašto se danas igra pred praznim tribinama?

Podsjećanje na Poljudsku svastiku i današnju utakmicu u Rijeci bez gledatelja

 
 
U tekstovima se i člancima, kojih su internetske poveznice u njemu navedene, podsjeća na one koji su odgovorni što se nogometna utakmica između izabranih vrsta Hrvatske i Engleske danas u Rijeci 12. listopada 2018. godine – tri godine i tri mjeseca nakon Poljudske svastike na utakmici između Hrvatske i Italije, kao kazna za tu diverziju igra bez nazočnosti publike tj. na praznom stadionu!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/10/svastika.jpg
U Rusiji nestašica herbicida pa nema ni svastike!
 
(Dijalog akademika Ante Tomića-Kanta i prof. dr. Jurice Pavičića-Che Guevare)
 
Kako to da na sedam utakmica koliko ih je ukupno izabrana  nogometna vrsta Republike Hrvatske odigrala na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na travnjaku ni jednog od stadionâ na kojima je igrala reprezentacija Hrvatske nije instaliran zloglasni nacistički simbol kukasti križ odnosno svastika, kako je to bilo učinjeno u Splitu na travnjaku stadiona u Poljudu 12. lipnja 2015. na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo između reprezentacijâ Hrvatske i Italije? Pa moj Ante, lako je percipirati uzrok tome i dijalektički interpretirati posljedicu. Naime, i u Rusiji se u poljoprivredi za zaštitu žitarica od korova upotrebljavaju herbicidi, pa zbog velike potrošnje vlada njihova nestašica. Zbog toga što nisu mogli nabaviti herbicid koji je potreban za „ucrtavanje“ svastike u travnjak, performeri Ranko Ostojić i Zoran Milanović nisu mogli ponoviti performans iz lipnja 2015. kada su kao što je to poznato preko svoje ekipe izvršitelja instalirali svastiku na travnjaku stadiona u Poljudu!
 
A je li možda i zbog toga na upravo održanim izborima Ranko Ostojić izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske županije? Da i zbog toga, jer mnogi članovi SDP-a nisu zaboravili taj umjetnički performans i ključnu ulogu koju su u njegovom planiranju, organizaciji, sigurnosno-obavijesnoj i tehničko-tehnološkoj logistici, režiji i realizaciji imali tadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Zoran Milanović! A hoće li možda za to umjetničko djelo dobiti i odgovarajuće društveno priznanje, nagradu ili odličje? Vrlo je vjerojatno da hoće jer su uz glasnogovornika HZZO-a mr. sc. dr. Nenada Korkuta, etnologa/socijalnog antropologa dr. sc. Sandija Blagonića i psihijatra dr. med. Nenada Horvata; upravo Ranko Ostojić i Zoran Milanović glavni kandidati za nagradu „Akademik Josip Broz Tito“, koju za životno djelo dodjeljuje Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti!
 
IZVORI:
 
1. www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/43-glas-hrsvijeta/43007-napokon-postoje-svi-uvjeti-za-otkrivanje-autora-poljudske-svastike
2. hrvatskonebo.com/2016/06/23/ervin-katic-godisnjica-neuspjesne-istrage-o-poljudskoj-svastici/
3. hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/03/07/l-franic-tko-upravlja-autohtonom-hrvatskom-strankom-prava/
 

Erih Lesjak

Povezani članci

Kako izaći iz moralne i gospodarske krize

HF

Sotonistički projekt dr. Hausića mora ići dalje

HF

Vehabije obučavaju djecu za borbu

HF

Zločinački pozdrav SMRT FAŠIZMU! odjekuje Jutarnjim listom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...