Hrvatski Fokus
Kultura

Dubrovnik iz Svetog Jakova s dvije palme

Josip Pino Trostmann izlaže u zagrebačkoj galeriji Mala

 
 
Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika, Josip Pino Trostmann, autor kompleksnog i impresivnog opusa, u subotu, 13. listopada 2018. predstavio se samostalnom izložbom „Dubrovnik iz Svetog Jakova s dvije palme“ s djelima iz novije produkcije, u popularnoj zagrebačkoj galeriji Mala, donijevši sa svojim slikama u Zagreb vedrinu i svjetlost hrvatskoga juga, doista neponovljivo kolorističko obilje, sve izvedeno u ulju, na različitim formatima, od malih, ne manje atraktivnih do srednjih i većih formata s odabranim motivima Grada, dokle seže pogled iz slikareva atelijera.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/josip_trostmann_1.jpg
U prvom su planu poznati motivi, arhitektura okružena morem, koja se ovdje doima drugačijom, privlačnijom, tajanstvenijom, ljepšom, otmjenijom, kao da je pred nama imaginarni Dubrovnik, oživotvoren u mislima umjetnika.
 
Iznimno snažni, eruptivni, radasni kolor ključni je element Trostmannovog slikarstva i reklo bi se, kako godine prolaze, njegove su boje sve izrazitije, jače, moćnije.
 
Umjetnik  slika iz duše, slika iz dubine vlastite intime, baš onako kako samo on doživljava, vidi, pamti detalje, cjelinu motiva, prostor, svjetlo.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/slika-Josip-Pino-Trostmann-2.jpg
Trostmannova izložba doista je događaj posebnog značaja za kulturni život Zagreba. Ovom izvrsnom izložbom, dva su grada, Dubrovnik i Zagreb, povezana još jednom na najljepši način.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Molitva za opstanak

HF

Naše sutra

HF

Džepna retrospektiva Duška Šibla

hrvatski-fokus

Robujemo svjetskim kretanjima u umjetnosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više