Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Potomci jugokomunista boje se povijesne istine

Preko sedam desetljeća šire se laži o jasenovačkim žrtvama

 
 
Povijesna znanost ili historiografija je dinamična znanost, stalno se otkrivaju novi dokumenti, novi dokazi o zbivanjima u povijesti. Ne može se od povijesne znanosti napraviti dogmu, kao što bi to htjeli sljednici yugo-komunističke ideologije, koji ni nakon 27 godina hrvatske samostalnosti, ne mogu prihvatiti samostalnu Republiku Hrvatsku i njeno demokratsko opredjeljenje, već stalno nameću i naturaju yugo-komunističke, i totalitarističke vrijednosti kao jedino ispravne i jedino moguće. Posebno se to očituje u dijelu zločina počinjenih nakon ratnih operacija, koje su počinili Titovi partizani po izričitoj naredbi tadašnjeg njihovog vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/Milan-Nedic-Hitleru-u-svibnju-1942.-Serbien-ist-judenfrei.jpg
Milan Nedić i Adolf Hitler
 
O NDH, ustaškom režimu, o talijanskim fašističkim zločinima i o nacističkim njemačkim zločinima poznato je više, manje sve. Pobrojane su i preuveličane žrtve, naročito ustaške, odnosno one počinjene u vrijeme NDH režima. Dana 10. travnja 1941. godine proglašena je Nezavisna Država Hrvatska NDH, koja je bila u savezu Sila osovine i kojoj je na čelu bio poglavnik Ante Pavelić. Tijekom četiri godine postojanja NDH bilo je i progona, zatvaranja i ubojstava neistomišljenika. Isti takav režim postojao je u isto vrijeme i u Srbiji. Kapitulacijom Jugoslavije nastala je 1941. godine marionetska i profašistička srpska država Milana Nedićeva, koja je bila u savezu s Njemačkom i koja se javno pohvalila da je prva riješila „židovsko pitanje“ u kolovozu 1942. godine. U logoru Sajmište ubijeno je 20.000 ljudi i još toliko na stratištima oko Beograda. Ali o tim se srpskim i četničkim zločinima ne piše, niti su poznati javnosti!
 
Hrvatskom su se narodu obnovitelji Jugoslavije, komunisti, orjunaši  i preobučeni četnici u partizanske odore, zbog NDH osvetili, i to nakon završetka ratnih operacija, masovnim likvidacijama nakon Bleiburga, na Križnom putu, pobivši i pobacavši u jame i rovove oko 500 tisuća ljudi. I to im nije bilo dovoljno, već su sa famom o Jasenovcu, kao o 'logoru smrti', sa preko milijun i više pobijenih ljudi. Jošsu dodali i također nepostojeće stradanje 20 tisuća djece, i kroz sve te laži desetljećima cijelom hrvatskom narodu nametali i još uvijek nameću povijesnu krivnju za nepostojeću genocidnost, za ustaštvo i također nepostojeći klerofašizam.
 
Srbija neprestano, već preko 70 godina, zlorabi Jasenovac, krivotvoreći brojke, popis poginulih, namećući pritom stigmu ustaštva, fašizma i zločina Hrvatskoj. Komemoracija u Jasenovcu svake se godine zlorabi se u dnevno-političke svrhe, pogotovo od strane Milorada Pupovca, koji svojim plačkavim izričajem dodaje izmišljenu i lažnu dramatiku. Istraživanjem i svjedočenjima postoje dokazi da je Jasenovac zatvoren tek 1951., a ponekim podatcima 1953. godine. Pronađeni su dokumenti, ali službena politika ne reagira, umjesto da se sazna istina. Komu nije stalo do istine? Odgovor se sam nameće!
 
U knjizi "Jasenovački logori – istraživanja" autora p. Vladimira Horvata, Blanke Matković te Igora Vukića i Stipe Pilića (Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, Zagreb, 2015.) naveden je popis navodnih žrtava u logoru, a koji nije odgovarao stvarnom popisu. Nakon rata propagandni stroj najčešće se zaustavljao na brojci od 700.000 ubijenih, a taj je broj bio upisan u enciklopedije, školske udžbenike, novinske i televizijske reportaže. Brojna svjedočenja bivših logoraša, arhivski izvori pa čak i knjige objavljene prije 1990. godine, pokazuju da je realna slika jasenovačkog logora daleko od one na koju je, iz raznih razloga, prihvatila hrvatska javnost. U poslijeratno doba logori u Jasenovcu i obližnjoj Staroj Gradiški, osim kao postaje Križnog puta i stratišta, bili su mjesta za zatvaranje stvarnih i potencijalnih protivnika komunističkog režima, a što se godinama prešućivalo. Prešućivala se i uloga Srbije u Drugome svjetskom ratu i njezina antisemitska politika i još se dan danas prešućuje. Prešućivala se i njezina kvislinška uloga, logori i sve ostalo za što se tereti NDH i današnja Hrvatska, a Srbija se ne spominje.
 
Roman Leljak, slovenski je publicist i istražitelj Udbinih arhiva iz Slovenije i autor niza knjiga kojima se razobličava djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti, ovih dana promovira svoju novu knjigu "Mit o Jasenovcu" koju je napisao na osnovi dokumenata koje je pronašao u beogradskim arhivima. "Dokumenti su iz različitih izvora poput Nedićevih arhiva, arhiva NDH, židovskih arhiva i arhiva komunističke Jugoslavije. Dokumenti jasno pokazuju što se točno dogodilo u Jasenovcu. Za knjigu i film također sam koristio dokumente svih strana, tako da nitko ne može prigovoriti profesionalizmu i objektivnosti pristupa našem istraživanju", izjavio je Roman Leljak (https://direktno.hr/direkt/video-leljak-bujici-predstavio-novi-film-o-jasenovcu-otkrio-i-senzaciju-oko-hebranga-134725)
Kada je ovaj slovenski Hrvat, Roman Leljak, počeo s predstavljanjima svoje knjige i filma MIT O JASENOVCU, krenula je i orkestrirana medijsko-politička hajka, popraćena s hajkom kvazi povjesničara, koji brane komunističke dogme, kao nešto neprikosnoveno, kao jedinu i pravu povijesnu istinu. No na njihovu žalost, ostalo je dovoljno dokumenata u arhivima, koji tu njihovu komunističku dogmatsku povijest ruše istinom! Za komunističke zločine znalo se i sve vrijeme trajanja bivše Jugoslavije, samo se o njima moralo strogo šutjeti, jer tko bi ih spomenuo, nestao bi bez traga. Tako utjeran strah u ljude bila je najsigurnija brana da se istina sazna.
 
PARTIZANSKA BOLEST
 
Ne znam koliko je u javnosti poznat izraz "partizanska bolest", ali ja znam za to spletom okolnosti još od mladih dana. Naime, "partizanska bolest" javljala se kod partizanskih koljača, kada su ih u snu budile strašne slike zločina koje su počinili, ili su im se javljali likovi prisnih partijskih drugova koje su nevine, po partijskom nalogu, izdajnički otpremili na dugoročnu robiju. Dovodili su ih u bolnicu u stanju napada, kada su grozno vrištali i vikali, spominjući imena i načine kako su ubijali. Bili su to teški oblici psihopatije – duševne depresije, a u najvećem broju slučajeva ‘partizanski PTSP-ovci’ završavali su ili u ‘ludari’ ili bi život okončali suicidom! Medicinsko osoblje koje se zateklo u bolnici, bilo je prisiljeno na šutnju, jer se znalo da bi ih progutao mrak ako to igdje ispričaju. Na brzinu bi ih obukli  u "luđačku košulju" i zatvorili u ludnicu. Međutim i osoblje je na neki način moralo olakšati svoju savjest, pa bi u povjerenju ispričali nekom svom bližnjem i tako se šapatom istina širila.
 
RAZNI  NAČINI  ZAUSTAVLJANJA ISTINE, OD ZABRANA DO KRIVOTVORINA
 
A što drugo mogu smisliti sljednici yugo-komunističke povijesti nego zabrane? Drukčije oni ne mogu razmišljati! Za njih pojam demokracija znači samo njihovu "istinu", ne mogu oni pojmiti da postoji i drukčije razmišljanje, koje nije identično njihovom. To je ostatak jednoumlja, partijskog ispiranja mozga i nesposobnost formiranja osobnog stava i svjetonazora. Za ilustraciju navest ću nekoliko primjera kako se pokušava braniti neobranjiva istina, koja ipak izlazi u javnost nakon 73 godine, planski, pomno i zastrašivanjem sakrivana.
 
Primjer 1.
https://www.braniteljski-portal.com/ekskluzivno-otkrivamo-sto-su-povjesnicari-s-filozofskog-fakulteta-u-zagrebu-radili-i-govorili-u-beogradu-na-konferenciji-ko-je-prvi-poceo-istoricari-protiv-revizionizma?fbclid=IwAR3cLDeTlvFOlwkGixMGAf7a5mybyIDtPMQjv_LOF54zp6aRtivV36NikCoProfesori Povjesničari koje nota bene plaća hrvatska država, a time i svi mi koji punimo državni proračun, krivotvore sustavno hrvatsku povijest, jezik i Domovinski rat. Na teret hrvatskih poreznih obveznika profesori Hrvoje Klasić i Tvrtko Jakovina, te Snježana Koren, voditeljica radne skupina za izradu kurikula povijesti otišli su u Beograd i sudjelovali na konferenciji 17. i 18. lipnja 2018. pod naslovom „Ko je prvi počeo? Istoričari protiv revizionizma“. A tema je naravno revizija povijesnih zbivanja koja su prethodila Domovinskom ratu! Da parafraziram Slobodana Miloševića: "Ta tko nas to bre zavadi". Navedena tri hrvatska profesora, koje plaćaju hrvatski porezni obveznici time krše USTAV RH, jer je Domovinski rat u temeljima Republike Hrvatske, a hrvatski jezik, je isto tako po Ustavu RH, službeni jezik u Republici Hrvatskoj.
 
Primjer 2.
Roman Leljak je trebao održati predstavljanje svoje knjige i prikazivanje filma Mit o Jasenovcu u Samoboru. Odmah se gradonačelnik Samobora Krešo Beljak oglasio priopćenjem o povijesnom revizionizmu, veličanju ustaštva, relativiziranju fašizma i nasilnom prekrajanju povijesti!!! Znači po Kreši Beljaku je nedopustivo iznijeti u javnost dokumente koji su pronađeni u arhivima, koji dokazuju istinu, jer sa tom istinom koja njemu ne odgovara "se truje hrvatska mladost"? Krešo Beljak ne osuđuje lažiranje povijesti, on bi htio da ta povijest ostane zacementirana kao dogma i da se mladost uči lažnoj povijesti! Da doista je to po "ljudskim, kršćanskim i moralnim normama" odgajati mlade u laži, kako  se to radilo u bivšoj Jugoslaviji. Krešo Beljak kaže "nasilni pokušaji prekrajanja povijesti"!? U čemu se sastoji to nasilje? Pa nitko nikoga nije fizički napao i tjerao na prezentaciju, nitko nikoga nije ubio zbog te prezentacije? Nitko nije ničim kršio javni red i mir, dapače prezentacija se održala u hotelu Lavica u Samoboru pred prepunim gledalištem hotelske dvorane! O kojem to nasilju piše Krešo Beljak?
 
Primjer 3.
Uredniku portala Muralist iz Čakovca upućena je pismena prijetnja zatvorom do 3 godine , i to ni manje ni više nego od povjesničara! Apsurdno da tako nešto napiše povjesničar, koji bi trebao znati da se povijest istražuje, da nije zauvijek zapečačena! E upravo to bi yugofili i htjeli, zapečatiti povijest Jugoslavije! (https://muralist.hr/zivot/uredniku-muralista-upucena-prijetnja-zatvorom-do-3-godine-zbog-najave-filma-mit-o-jasenovcu/?fbclid=IwAR0ROWnJsBfWYBYSnDdpJUQjaPBrI7A9bWp_nZW9Gn_EFi0xD94-EjXOTGI) Kao povjesničar Goran Hutinec prijeti kaznom zatvora zbog iznošenja u javnost dokumenata koji su bili pohranjeni u arhivima! Doista izvan svake pameti gospodine povjesničaru!!! Da mi je znati tko je njemu dao diplomu povjesničara? Pogađam iz prve; Filozofski fakultet u Zagrebu, a mentor je bio Ivo Goldstein! Ivo Goldstein koji je donedavno kao hrvatski veleposlanik u Francuskoj u svojem uredu u Parizu držao sliku zločinca Josipa Broza Tita!Jasno je onda kome to smeta istina i tko brani Titove zločine i zločince i za koga je neugodna istina povijesni revizionizam!
 

Lili Benčik

Povezane objave

Svaki Hrvat komunist mrzi svakoga Hrvata domoljuba

hrvatski-fokus

Mini memorandum Ratka Dmitrovića

HF

Istra je bila izvan NDH i to je činjenica

hrvatski-fokus

Omerta na hrvatski način

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više