Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Republika Sandžak je projekt MI6?!

Počeo projekt stvaranja Republike Sandžak?

 
 
Je li počeo projekt stvaranja Republike Sandžak? I je li to projekt britanske obavještajne službe MI6? U Crnoj Gori misle da je upravo tako. Upravo zato je i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, da, po instrukcijama spomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku, piše crnogorska Borba.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/novopazarski-sandzak.png
Agenti britanske obavještajne službe MI6, koji djeluju u Crnoj Gori, stoje iza najnovijih događanja u Sandžaku. Cilj akcije je destabilizacija Balkana, prije svega Srbije, a u Sandžaku, nakon Kosova, planiraju otvoriti novo žarište. Upravo zato je i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, da, po instrukcijama spomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku, piše crnogorska Borba pozivajući se na saznanja u obavještajnim krugovima. Muamer Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, kaže da je jasno da ovo nije Ugljaninova osobna inicijativa, već da ima mentore izvana.
 
Sandžak je geostrateški važan. Crnogorska „Borba“ navodi da je za otvaranje problema u Sandžaku zainteresiran i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više fronti u Srbiji otvori kako srbijansko rukovodstvo ne bi moglo baviti se problemima Srba u Crnoj Gori. „Agenti MI6 već nekoliko mjeseci pripremaju teren za destabilizaciju Balkana. Vlasti u Podgorici su im pružile svu logistiku i intenzivno preko svojih službi pomažu u ostvarenju plana. Republika Sandžak je projekat MI6. Za ostvarivanje tog plana službena Podgorica pomaže Ugljaninu, zasad ispod žita, ali poznato je da su Ugljanin i Đukanović stari saveznici“, citira Borba svoj izvor. Zukorlić kaže da je on već rekao da ovo što radi Ugljanin nije njegova osobna inicijativa, već da to ima svoje mentore vani. „Sandžak je geostrateški, geopolitički jako bitna točka“, kaže Zukorlić i dodaje: „Niti je slučajan tajming, niti su slučajne formulacije tipa „samoopredjeljenje“, „šovinistička neman“. Ili se skreće pažnja sa završnice pregovora o Kosovu, ili se najavljuje otvaranje novog, sandžačkog pitanja nakon zatvaranja kosovskog pitanja“.
 

(TBT), https://thebosniatimes.ba/22559/poceo-projekat-stvaranja-republike-sandzak-republika-sandzak-je-projekat-mi6/

Povezane objave

Tara Henley razotkrila rasizam na CBC-u

hrvatski-fokus

Soros financira teroriste i migrante

HF

Trumpov opoziv – oluja u čaši vode

HF

Nijemci pod udarom ruskih hakera

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više