Hrvatski Fokus
Kultura

“Pamtim samo sretne dane”

Sviramo za sebe i to publika rado dijeli s nama

 
 
CRY BABIES dobitnici su ovogodišnje Fenderove nagrade za najbolji klupski bend koju dodjeljuje Mega muzika, stoga razgovaramo s Vitoldom Koširom, članom CRY BABIES.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/vitold-kosir-500x333.jpg
• Što je tajna Vašeg uspjeha?
-Žestoki smo i beskrupulozni u svojim obradama. Duhoviti i zabavni, teški i mračni. Sviramo zajedno 20 godina. Ogoljujemo pjesme do njihove srži i gradimo iznova, bježimo od svake vste dekorativne glazbe. Sviramo za sebe i to publika rado dijeli s nama u intimi i mraku zagrebačkih klubova. Imamo 20-godišnji kontinuitet pomaknutog promišljanja aranžmana teksta i glazbe. Uz žestoke nastupe to je temelj naše reputacije jednog od najboljih zagrebačkih cover-bendova.
 
• Najpopularnije pjesme?
– "Pamtim samo sretne dane" tipičan je naš drski, domišljati i zabavni cover pjesme u originalu izvedene od Gabi Novak. Praćen spotom u režiji Igora Mirkovića poharao je sve radijske top-liste i dalje živi na televizijskim ekranima. "Zarjavele trobente" oživljene spotom iz radionice Tomislava Povića popele su se na vrh slovenskih top-lista. CD "CRY BABIES LIVE IN SAX!" objavili smo 2005. i rasprodan je u kompletnoj nakladi. "On me voli na svoj način" Arsena Dedića snimili smo 2011. a Vanja Sviličić Juranić  nam je snimila i režirala fenomenalno duhovit spot. U samo 2 minute prošetali smo kroz 3 glazbena stila i otplovili u vrijeme vinila, gramofona i singlica. Singl "Ljubav se ne trži" objavila nam je Croatia records. Poznatu međimursku narodnu pjesmu odjenuli smo u rokersko  ruho. Gonzo nam je osmislio prelijepi spot za Bajaginu pjesmu "S druge strane" i uhvatio našu viziju teksta koji ekvilibrira između duboke romantike i somnabulnog urbanog horrora.
 
• Osobito njegujete nastupe uživo.
 -Sve ove godine redovito nastupamo u zagrebačkom klubu SAX! od samog njegovog osnutka. Gostovali smo na filmskim festivalima u Motovunu, Puli, na "Porinu" u Osijeku, te eventima za mnoge velike tvrtke u Hrvatskoj. Uživo smo svirali na radijskim i televizijskim glazbenim emisijama. Osobno sam najponosniji na koncert u klubu Vinyl kojeg je u izravno u cijelosti prenio Radio 101.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/cry-babies.jpg
• Što moramo znati o nagradi?
 -MEGA MUZIKA NAGRADA pod pokroviteljstvom Fendera, ove godine po 15. jubilarni put, prepoznaje vrsne glazbenike koji svojim radom i doprinosom zaslužuju priznanje – kaže Adonis Dokuzović, voditelj Mega Muzike i  legendarni zagrebački bubnjar.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izložba “Mediteranske veze” u Istanbulu

HF

Komu te ostavljam grade

HF

Nagrada Vlatku Perkoviću

HF

Časno ime jezika hrvatskoga

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više