Hrvatski Fokus
Kultura

“Pamtim samo sretne dane”

Sviramo za sebe i to publika rado dijeli s nama

 
 
CRY BABIES dobitnici su ovogodišnje Fenderove nagrade za najbolji klupski bend koju dodjeljuje Mega muzika, stoga razgovaramo s Vitoldom Koširom, članom CRY BABIES.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/vitold-kosir-500x333.jpg
• Što je tajna Vašeg uspjeha?
-Žestoki smo i beskrupulozni u svojim obradama. Duhoviti i zabavni, teški i mračni. Sviramo zajedno 20 godina. Ogoljujemo pjesme do njihove srži i gradimo iznova, bježimo od svake vste dekorativne glazbe. Sviramo za sebe i to publika rado dijeli s nama u intimi i mraku zagrebačkih klubova. Imamo 20-godišnji kontinuitet pomaknutog promišljanja aranžmana teksta i glazbe. Uz žestoke nastupe to je temelj naše reputacije jednog od najboljih zagrebačkih cover-bendova.
 
• Najpopularnije pjesme?
– "Pamtim samo sretne dane" tipičan je naš drski, domišljati i zabavni cover pjesme u originalu izvedene od Gabi Novak. Praćen spotom u režiji Igora Mirkovića poharao je sve radijske top-liste i dalje živi na televizijskim ekranima. "Zarjavele trobente" oživljene spotom iz radionice Tomislava Povića popele su se na vrh slovenskih top-lista. CD "CRY BABIES LIVE IN SAX!" objavili smo 2005. i rasprodan je u kompletnoj nakladi. "On me voli na svoj način" Arsena Dedića snimili smo 2011. a Vanja Sviličić Juranić  nam je snimila i režirala fenomenalno duhovit spot. U samo 2 minute prošetali smo kroz 3 glazbena stila i otplovili u vrijeme vinila, gramofona i singlica. Singl "Ljubav se ne trži" objavila nam je Croatia records. Poznatu međimursku narodnu pjesmu odjenuli smo u rokersko  ruho. Gonzo nam je osmislio prelijepi spot za Bajaginu pjesmu "S druge strane" i uhvatio našu viziju teksta koji ekvilibrira između duboke romantike i somnabulnog urbanog horrora.
 
• Osobito njegujete nastupe uživo.
 -Sve ove godine redovito nastupamo u zagrebačkom klubu SAX! od samog njegovog osnutka. Gostovali smo na filmskim festivalima u Motovunu, Puli, na "Porinu" u Osijeku, te eventima za mnoge velike tvrtke u Hrvatskoj. Uživo smo svirali na radijskim i televizijskim glazbenim emisijama. Osobno sam najponosniji na koncert u klubu Vinyl kojeg je u izravno u cijelosti prenio Radio 101.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/cry-babies.jpg
• Što moramo znati o nagradi?
 -MEGA MUZIKA NAGRADA pod pokroviteljstvom Fendera, ove godine po 15. jubilarni put, prepoznaje vrsne glazbenike koji svojim radom i doprinosom zaslužuju priznanje – kaže Adonis Dokuzović, voditelj Mega Muzike i  legendarni zagrebački bubnjar.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

“Jugosloven” Stanko Lasić protiv »nu«

HF

Ciklus asimetričnih diptiha

HF

Od meditacije do strasti

HF

Harmonija Viktora Šerbua

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više