Hrvatski Fokus
Aktualno

Od skrivanja u Borovu Naselju do Sabora

Vukovarski branitelj Vinko Mažar: Za Freda Matića čuo sam tek 1994. godine

 
 
Čergarenje Freda 'Kremenka' od ratnog dezertera iz podruma dječjeg vrtića u Borovu Naselju do ministra branitelja i saborskog zastupnika! U travnju 2014. zanimljiv intervju za Braniteljski portal dao je Vinko Mažar, prvi zapovjednik obrane Borova Naselja i Trpinjske ceste (nazvane groblje tenkova). Taj istinski heroj obrane Vukovara otvoreno i odgovorno, tadašnjeg SDP-ovog ministra branitelja Predraga Freda Matića optužuje da je lažirao svoj ratni put, kratko i jasno kaže: „Fred Matić je za vrijeme dobrovoljačkog staža bio na ljetovanju, a sada živi sa ženom akranovca!“ (Svetlana Ceca Patković je osoba sa kojom sada živi, a koja je došla iz Beograda poslije Oluje, gdje je živjela s arkanovcem. Sada ima optičarsku radnju kod tržnice Špansko, a njezin brat vodi sličnu radnju u Vukovaru).
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/chic-basement-wine-cellar.jpg
Tu tešku optužbu Fred Matić nikad nije opovrgao niti je Vinka Mažara tužio za moguću tešku klevetu, dakle, Mažar je izrekao golu istinu o tom 'ratniku' iz podrumske svlačionice dječjeg vrtića u Borovu Naselju! U nastavku Mažar kaže:„Zaista mi je žao što za tog čovjeka tada nisam čuo, niti sam imao prigodu upoznati ga 1991. godine, ali sam za njega i njegova 'junačka djela' saznao tek 1994. godine kada se aktivirao u urudžbenom uredu Glavnog stožera HV-a, i to odmah kao načelnik i kada je počeo sa medijskim PP-om. Odgovorno tvrdim da za to vrijeme nije sudjelovao u obrani grada Vukovara, ali to isto za obranu Crikvenice i Krka ne mogu reći (gdje je boravio s djecom na ljetovanju, nap. a.). Njegov ratni put počinje mobilizacijom sredinom listopada 1991. godine kada su ga iz podruma dječjeg vrtića prisilno istjerali vojni policajci, gurnuli mu oružje u ruke i potjerali na prvu crtu. Do tada je bio na borbenoj zadaći organiziranja obrane Crikvenice od navale srbočetničkog agresora.“Ali naš 'Kremenko' se ipak vratio s ljetovanja u opkoljeni Vukovar; evo što o tome kaže Vinko Mažar:
 
„Poslane su okružnice primorskim općinama kojima se zahtijevao organizirani povratak djece u Vukovar pod obrazloženjem početka školske godine. Tako se krajem kolovoza 91. u Vukovar vratilo 20 autobusa djece. Vidjevši u medijima o povratku djece u Vukovar, i pomislivši da više nema pogibeljne opasnosti, Crikvenički dragovoljac Vukovara se odlučio s nekolicinom istomišljenika također vratiti početkom rujna 91.god. To je bila pogrješna procjena, a natrag se nije moglo bez posebnih propusnica jer su bili vojni obveznici. Iako nije imao izlaza, ni tada se nije (dragovoljno, nap. a.)uključio u obranu grada, nego se sakrivao u dječjem vrtiću(u svlačionici?) i sigurnim podrumima sve do prisilne mobilizacije.“ Osim navedenog Fred Matić svojevrstan je i medicinski fenomen a po njegovu ponašanju danas izgleda kako bi mu bila potrebna i dodatna terapija u svrhu liječenja od tobožnjeg PTSP-a!? Međutim, taj šarlatan jedini je slučaj u svijetu kao osoba koja je svojim, kako sam kaže, 'predanim radom' i snagom volje pobijedila medicinski neizlječivi PTSP; fenomen!
 
A to neviđeno čudo se zbilo negdje 2012. uoči Matićeva avansiranja u ministra branitelja. Dvije godine rada na funkciji savjetnika predsjednika Ive Josipovića izgleda da su itekako pomogle njegovoj resocijalizaciji, što se pozitivno odrazilo i na njegovo zdravstveno stanje. Priča taj politički žigolo bez da trepne okom: „Radio sam s braniteljima(od milja on ih posprdno naziva šatorašima, nap. a.) poput beštije, od jutra do mraka, pa nije ostalo puno vremena za razmišljanje o ratu, logoru i mogućim, nedajbože, opcijama za suicid. Osjetio sam se zdravim i prijavio se, smatrajući to svojom obvezom. Podijeliti to s institucijama i javiti se na pregled bila mi je sveta dužnost“. Sasvim jasno, plaća ministra u Milanovićevoj vladi pokrila mu je gubitak na lažnoj invalidnini od ionako lažnog PTSP-a. Dakako, PTSP je neizlječiv pa umjesto komentara evo što glede te teške bolesti piše jedan neizlječivi bolesnik, istinski hrvatski branitelj:
 
„Borim se s PTSP-om već 16 godina. Mnogo puta sam pitao doktore može li se i hoće li se to izliječiti kako bih mogao normalno živjeti poput svih ostalih ljudi. Rekli su mi da do sada još nikome nije izliječen PTSP već daga se dosta uspješno može zaliječiti pa se i unatoč bolesti može relativno normalno živjeti. Dao bih sve novce ovoga svijeta da mogu spavati, da nema mora, da mogu biti kvalitetan roditelj svojoj djeci i suprug svojoj ženi… koji ne plane u sekundi. Gospodine Matiću Vi ste lažov i prevarant koji prodaje floskule. Niste si smanjili invalidnost zbog toga što ste ozdravili već zbog toga da bi mogli biti ministar(kod Zokija Milanovića, nap. a,) jer sa 80% -tnom invalidnošću po osnovu PTSP-a to ne bi mogli biti.“ Inače, Vinko Mažar je 2009. podnio i kaznenu prijavu protiv Matića koja je završila a gdje bi drugo nego u Cvitanovoj ladici!? Mažar o tome kaže: „ODO-u Vukovar (Općinsko Državno Odvjetništvo) sam 2009. godine ukazao na ove kaznene radnje i krivotvorine ali do danas nisam dobio povratnu informaciju niti bilo kakav poziv za dodatno pojašnjenje istih.“
 
Za kraj Mažar je izrekao i svoje osobno mišljenje o objavi Registra hrvatskih branitelja ali i o ministru osobno: „To je udbaško-kosovsko djelo, a tome najbolje svjedoči njegovo slaganje sa Savom Štrbcem. Ja ga osobno žalim, jer je izgubljen u vremenu i prostoru, a zbog roditelja različite nacionalnosti ne zna kome pripada pa se tako zavisno od situacije i deklarira.“ Curriculum vitae Fred Matić zaključio je komotnim uhljebljenjem u saborskoj 'čergi' gdje se osjeća sigurnijim nego u svlačionici podruma dječjeg vrtića u Borovu Naselju. Vojna policija ga iz te 'čerge' neće istjerati jer se Mažareva argumentirana kaznena prijava već poodavno zamrznula negdje u prašnjavim ladicama zaboravnog DORH-a. Medicinska revizija u cilju obnove lažnog PTSP-a Matiću više i ne treba jer je avansirao u čin potpredsjednika kluba SDP-a a honorarno nastupa i na orjunaškoj, yugo-udbaškoj N 1 televiziji kako bi se prostački primitivno ali i neometano izrugivao s najvišim Institucijama hrvatske vlasti! Eto, to je naša bijedna politička zbilja u kojoj ratni dezerteri, PTSP-lažovi, šarlatani i politički idioti mogu biti i ministri i saborski zastupnici…i to bez ikakvog sukoba interesa; notorno politikantsko čergarenje!?
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Zločinački pozdrav SMRT FAŠIZMU! odjekuje Jutarnjim listom

HF

Osuda Zdravka Mamića višeslojno je pitanje

HF

Objavljena nova monografija Antona Cetína COVID-19 

hrvatski-fokus

Zabrana alkohola u novogodišnjoj noći

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više