Hrvatski Fokus
Hrvatska

Laži o Jasenovcu kazneno goniti

Kakve koristi od ostavke Aleksandra Vučića, ako nema ostavke Milorada Pupovca

 
 
Ako su u pitanju, kako kaže Višnja Starešina igre u laboratoriju Balkan, laboratorij (Balkan) treba uzvratiti. Treba se boriti protiv arhitekata laboratorija – na sudu. Za što postoje materijalni dokazi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/330px-Srpska_akademija_nauke_i_umetnosti_01_8116577383.jpg
Nakon gradnje Kamengrada (Andrićgrada) Emira Kusturice, u kojem on planira snimiti igrani film o Jasenovcu, mislim da se može reći da je Jasenovac nit vodilja te igre u tom laboratoriju. Nit vodilja u klaonici Zapada. Kao što je Jakov Sedlar snimio dokumentarni film 100 godina srpskog terora nad Hrvatima, netko bi morao snimiti dokumentarni film o Jasenovcu (zloporabi Jasenovca) od 1945. do danas. Tu zloporabu popratiti autentičnim dokumentima koje imaju Roman Leljak, Blanka Matković, Igor Vukić, Vladimir Horvat, Josip Kljaković-Šantić, Vladimir Mrkoci, Tomislav Vuković, Nikola Banić, Stjepan Razum… Zbog svega toga o Jasenovcu, ja kažem da se zbog zloporabe Jasenovca, Jasenovac može (treba) tretirati kao najteže kazneno djelo. Kao najteži zločin u ratu, kao biološko oružje u miru. Zloporabu Jasenovca bi se moralo tretirati kao Mein Kampf. Jer je lažni Jasenovac bio uzrok rata, uzrok velikog krvoprolića, uzrok velikih razaranja i uzrok povrjede konvencije o miru i čovječnosti.
 
Nakon rata, Srbija u prostorijama UN-a izlaže neki materijal o Jasenovcu, 'autentičan'? Pa smo imali najavu snimanja srpskog igranog filma o Jasenovcu u Hollywoodu. Redatelj je trebao biti Steven Spielberg, a glavni lik glumac Robert de Niro. Pa se odustalo. Baš tu najavu pa odustajanje Hollywooda od suradnje sa Srbijom, Hrvatska bi morala kapitalizirati. Reći kako je u pitanju velika urota protiv Hrvata. U kontekstu toga, vjerojatno su arhitekti tog laboratorija shvatili da bi to ipak bio politički film iz Hollywooda. Pa su ga prebacili na lokalnu, balkansku razinu. A i na toj balkanskoj razini je prisutno ono internacionalno. Kao uloga profesora Gideona Greifa „stručnjaka za Auschwitz“ i portugalskog generala Carlosa Manuela Martinesa Branca – zamjenika šefa misije UNPROFOR-a za Hrvatsku i BiH 1994.-1996. Hrvatska bi zbog toga morala Portugalu poslati oštar diplomatski prosvjed. Hrvatska bi tog portugalskog generala morala pozvati na sud. Tom čovjeku na sudu reći da je Jasenovac bio uzrok rata u kojem je on bio u misiji UNPROFORA-a. Baš onaj Jasenovac koji je kopija igranog filma u kojem on ima namjeru igrati. Pa mu pokazati arhivske dokumente o Jasenovcu, i reći mu, ako voli nek izvoli.
 
Ja mislim da se može reći kako imamo Udruženi zločinački pothvat (UZP) Jasenovac. Na UZP Jasenovac i na presudu Slobodanu Praljku zavjesa o herojstvu Petra Tomića na Pearl Harbouru. Sad je Petar Tomić pravi hrvatski heroj, ne Slobodan Praljak.
 
Dok ovo pišem, razmišljam o prosvjedu protiv Aleksandra Vučića 21. 12. 2018. u Beogradu. Pitam se, je li to repriza prosvjeda Vuka Draškovića Slobodanu Miloševiću, ili prosvjed i protiv Vuka Draškovića i protiv Slobodana Miloševića? Tko zna, možda je u pitanju prirodna, spontana oporba i Draškoviću i Miloševiću. Možda je u pitanju katarza Srba. Ako postoje naznake da je u pitanju prava oporba Aleksandru Vučiću, Hrvatska bi u njoj morala tražiti saveznika. Hrvatska ima i legalno i legitimno pravo tražiti od te oporbe, da ta oporba traži od Beograda, da Beograd odbaci Milorada Pupovca i njegovu politiku u Hrvatskoj. Kakve koristi od ostavke Aleksandra Vučića, ako nema ostavke Milorada Pupovca.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

MOJA HRVATSKA

HF

Popis najpoznatijih hrvatskih udbaša

HF

Bože, sačuvaj nas “dobrih starih vremena”

HF

Na Soroševim jaslama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više