Hrvatski Fokus
Hrvatska

Borba Karoline Vidović Krišto još traje

Tzv. spolni odgoj u hrvatskim školama 2012.-2018.            

 

Na današnji dan prije šest godina emitirana je emisija "Slika Hrvatske – Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" autorice Karoline Vidović Krišto. Ova je emisija tada na noge podigla velik broj ljudi koji su ustali u zaštitu djece. Različiti ljudi, različitih svjetonazora, opredjeljenja, vjera, narodnosti. Svi su bili ujedinjeni u zaštiti djece. Danas, šest godina kasnije, ova je emisija i dalje aktualna jer je tzv. spolni odgoj koji je tada uveden u sve hrvatske škole još uvije dio školskog kurikula. Nije izbačen unatoč tomu što je temeljen na pedofiliji. Mijenjano mu je ime, od 4. Modula do današnjeg "rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje", ali kontinuitet traje od 2012. Autori su Aleksandar Štulhofer, suradnik i stipendist instituta Kinsey koji je s deklariranim pedofilom izdao knjigu o seksualnosti, ginekolog Dubravko Lepušić i Amir Hodžić.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/Gender-schoolphotoshopsmall.jpg
Karolina Vidović Krišto neumorno i sustavno, svih ovih godina ukazuje na ovaj problem, njezina borba protiv institucionaliziranja pedofilije traje. To je borba svih nas. Ove godine prozvala je, u eteru HRT-a, u emisiji uživo, pomoćnicu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak koja je potom stala u obranu pedofilskog sadržaja u kurikulu. U svojoj prepisci s HND-om, koju u cijelosti prenosimo, najoštrije dosad prozvala je ministarstvo obrazovanja, te "kolege" novinare. Zanimljivost za kraj – emisija "Slika Hrvatske – pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" emitirana je 29. prosinca 2012., između blagdana Nevine dječice i blagdana Svete obitelji, na Karolinin rođendan. (https://www.youtube.com/watch?v=TlaCwh2Xtc0)  
 
Pismo Karoline Vidović Krišto čelništvu HND-a
 
»Poštovani,
na predmetnu prijavu Novinarskom vijeću časti u kojoj sam optužena za iznošenje netočnih informacija vezanih uz pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama, uz popis lektire, te uz tzv. spolni odgoj želim naglasiti kako su sve tri optužbe potpuno neutemeljene:
1. Pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama MZO:
Kada govorimo o pedofilskom sadržaju potrebno je otkloniti nedoumice vezane uz terminologiju. Opis silovanja petogodišnje djevojčice od strane odraslog muškarca je pedofilija. Opis silovanja dječaka od strane odraslog muškarca je pedofilija.
U romanu Zorana Ferića "Anđeo u ofsajdu" opisana je, među ostalim, i ova pedofilska mašta: „Kad sam se vratio i to rekao Marini, napravila je facu kao da vidi duh svoga oca kako jebe petogodišnju djevojčicu."
U romanu Zorana Ferića "Mišolovka Walta Disneya", među ostalim, piše i ovo: "– Ovim ju je namamio – istisnuo je Milan zagledan u sićušnu napravu – a imala je samo deset godina.
Deset godina, pomislio sam, okrugla cifra. Odlično vrijeme da se siluje djevojčica."
U romanu Kristiana Novaka, "Črna mati zemla" opisano je, među ostali, silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i piše, među ostalim, i ovo: "gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca."
Koja je svrha ovog pedofiloskog sadržaja? Prevencija i edukacija? Da se djeca odupru kaznenome djelu pedofilije? Nisu li srednjoškolska djeca već izašla iz tog razdoblja? Koja je onda svrha da im se kroz institucionalno obrazovanje nudi pedofilski sadržaj?
2. Popis lektire:
U emisiji Dobar dan, Hrvatska kolega Mirko Fodor pročitao je citat iz knjige Zorana Ferića "Anđeo u ofsajdu", za koju sam uvodno jasno naglasila da se nalazi na popisu lektira koji se mijenjao 2016. godine: https://www.youtube.com/watch?v=zFMxwzQegq8&feature=share , TC: 0:00 – 0:06. Time je otklonjena i druga optužba.
Međutim, iskoristila bih priliku kolegama novinarima skrenuti pozornost na širi problem – na manipulacije ministrice Blaženke Divjak i asistenciju novinara pri njezinoj manipulaciji.
Nakon što je njezina pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a stala u obranu pedofilskog sadržaja u lektiri i unatoč tomu što je u emisiji jasno i glasno rečeno da je riječ o popisu koji se mijenjao 2016., ministrica Divjak nije se očitovala o skandaloznoj Lidiji Kralj, nego je manipulativno izokrenula stvarnost: medijima je izjavila kako je u emisiji, citiram: "netočno navedeno da je određena literatura na popisu lektire, što je laž." (Blaženka Divjak, Hina/HRT 28. veljače 2018., http://vijesti.hrt.hr/432394/vigilare-trazi-smjenu-ministrice-divjak  )
Zbog ove njezine manipulacije i zbog novinara i medija koji su poput plaćenika ponavljali ovu s ničim povezanu polu-rečenicu, hrvatska je javnost ostala zakinuta za niz bitnih informacija:
1. Zašto je "Anđeo u ofsajdu" uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
2. Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića "Mišolovka Walta Disneya"?
3. Zašto je roman Kristijana Novaka "Črna mati zemla", u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: "gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.", još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?
3. Tzv. Spolni odgoj je temeljen na pedofiliji?
Tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?
Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.
Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.
Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.
Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.
Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.
Preporučam da pogledate ovu emisiju: https://www.youtube.com/watch?v=TlaCwh2Xtc0
Što se, pak, iznesene optužbe tiče, ona je plod mašte podnositelja zahtjeva jer u nijednom trenutku nisam povezala tzv. Spolni odgoj s lektirom Zorana Ferića (emisija se može pogledati ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=Y_S8TucqxXg ).
Igor Vukić, čije istraživanje arhiva sufinancira Vlada RH, bio je gost emisije povodom promocije njegove nove knjige koja je plod tog istog istraživanja.
Lijep pozdrav,
Karolina Vidović Krišto«
 
Žalba Središnjem odboru HND-a
 
Anđeo u ofsajdu, knjiga Zorana Ferića s pedofilskim sadržajem bila je godinama lektira u hrvatskim školama. Prašina se podigla u javnosti tek 2016.: https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/23211-a-cernivec-kurikulum-u-ofsajdu.html  , https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/konzervativci-dizu-buru-oko-pedofilske-lektire-feric-odgovara-20160311, itd.).
Zbog netransparentnog informiranja javnosti i netransparentnih informacija na službenim stranicama ministarstva kolege s HRT-a i ja iskoristili smo gostovanje predstavnice ministarstva da razjasni što jest, a što nije na popisu lektira.
Novinarsko vijeće časti s nevjerojatnom lakoćom i bezobzirnim licemjerstvom, što proizlazi iz njihovog zaključka/ dopisa Broj 21/18 (u privitku), ignorira činjenicu da je riječ o razgovoru u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja, a ne o mojem novinarskom uratku u formi izvještaja, reportaže, komentara, itd.
Na postavljeno joj pitanje i pročitan citat pomoćnica ministrice Blaženke Divjak, Lidija Kralj nije rekla da ta knjiga više nije popisu, nego je stala u obranu tog sadržaja, što implicira da ta knjiga još uvijek jest na popisu. Da je rekla kako je Ferićev Anđeo u ofsajdu, knjiga s pedofilskim sadržajem, uklonjena s popisa lektire, iduće bi pitanje bilo – zašto nisu uklonjene druge knjige s pedofilskim sadržajem, poput Ferićeve Mišolovke za Walta Disneya, ili Novakove Črna mati zemla. Kako je a priori stala u obranu pedofilskog sadržaja, što je bilo šokantno za sve prisutne u studiju a sudeći po reakcijama bilo je šokantno i za gledatelje, iduće primjere pedofilskog sadržaja u školskim lektirama nismo imali potrebe ni navoditi.
Ponovimo, predstavnica ministarstva bila je u studiju – zašto javnosti nije objasnila jesu li Ferićeve knjige i dalje na popisu ili nisu? Tek 10-ak dana kasnije oglasilo se ministarstvo. Iako je već u studiju HRT-a imalo priliku reći stanje stvari, ono tek 10-ak dana kasnije daje odgovor na jedno od postavljenih pitanja koje je bilo dužno dati u studiju: http://www.prvi.hr/ministarstvo-andeo-u-ofsajdu-nije-dio-lektire/
 
Javnost i dalje nema odgovore na slijedeća pitanja:
1. Zašto je "Anđeo u ofsajdu" uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
2. Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića "Mišolovka Walta Disneya"?
3. Je li i zašto je roman Kristijana Novaka "Črna mati zemla", u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: "gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.", još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?
 
I sada članovi Novinarskog vijeća časti svojim obrazloženjem imputiraju meni kao svojoj kolegici da sam kao novinarka, odnosno, kao jedna od dvaju voditelja, koja vodi razgovor u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja bila dužna dati njezine odgovore?
O tome koliko su zbunjujuće informacije iz ministarstva obrazovanja bile tih dana i tjedana svjedoči i slijedeći primjer: U trenutku pripreme emisije, na dvjema stranicama službenog web-a Ministarstva obrazovanja bile su dvije različite inačice istog dokumenta – u jednoj je Ferićeva knjiga (Mišolovka Walta Disneya) na popisu, na drugoj nije (screenshot-ovi u privitku).
Ista je stvar i s tzv. spolnim odgojem koji je temeljen na pedofiliji – odgovor na pitanje kakav je taj "odgoj" i zašto je već 5 godina u hrvatskim školama treba dati predstavnik ministarstva obrazovanja, a ne ja kao medijski djelatnik koji vodi razgovor u studiju s tim istim predstavnikom.
Ako Novinarsko vijeće časti svojim obrazloženjem želi cenzurirati ili zabraniti pitanja koja se postavljaju predstavnicima vlasti, na krivom su putu i ne bi se trebali nazivati "Novinarskim vijećem časti".
Ponovit ću, tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey, što proizlazi iz dokumenata i literature tog dijela kurikula. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?
Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.
Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.
Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.
Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.
Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.
Ako ste odlučili opomenuti me bez obzira na sve iznesene činjenice, imate instrumente da to samovoljno i učinite. Time okrećete pilu naopako i opominjete me zapravo zato što nisam dala odgovore na pitanja na koje je odgovore u studiju HRT-a trebala dati predstavnica ministarstva. Sukladno tom i takvom iskrivljavanju stvarnosti, ja vas i sve ostale kolege novinare u Hrvatskoj pozivam da javnosti date odgovore na slijedeća pitanja na koja iz ministarstva obrazovanja ne odgovaraju:
 
1. Zašto je tzv. spolni odgoj koji je dokazano povezan s pedofilijom već više od pet godina u hrvatskim školama?
2. Zašto je "Anđeo u ofsajdu" uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Blaženke Divjak, Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
3. Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića "Mišolovka Walta Disneya"?
4. Je li i zašto je roman Kristijana Novaka "Črna mati zemla", u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: "gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.", još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?
 

Željko Maršić – Zenga Croatian

Povezane objave

Bitka za Tvrđavu Imperijal na Srđu u miru

HF

Jecaji i krikovi

HF

Dr. Franjo Tuđman, 23 godine poslije!

hrvatski-fokus

Nica kakvu želim pamtiti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više