Hrvatski Fokus

Miloradov izlet u Bačku Palanku je gori od svih glupih fejsbukača

 
 
Mlađahni Ivan Đakić postupio je kao obični bilmez. I zaslužio je kaznu kao takav – kad bi takva još postojala onda korbačem „dvadeset i pet na goli tur“, javno, uz prethodnu najavu seoskog dobošara (moglo bi i cjelokupne medije iz Hrvatske, jerbo su davno bubnjari izumrli, što je ona uostalom i učinila, kao i vascela regionska). „Fejs-bukačenjem“ osramotio je sebe, svoga ćaću, saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, HDZ, a o Hrvatskoj da i ne govorim. Da nije za Božić po nereformiranom kalendaru, još kako tako, ali ovako čestitati… I savjet: bilmezi, ne dotičite se „fejsbuka“, tamo vas u zasjedi čekaju, facebook je obična „štela“, „sačekuša“…
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/plenki_pupovac_novosti.jpg
Dobro, kad smo mladca išibali, virtualno, kako je i on baljezgao, moram reći što mene najviše boli. Ta visoko nabačena lopta Miloradu Pupovcu s kojom će on, čini mu se, poentirati. Smeč! Odmah konferencija za tisak zbog „fejsbuk-bilmeza“. Pa teče ta „drama“, „drama Srba u Hrvatskoj“  koja kroz njega struji. Dramatski drhtav, tužan glas, pa trla baba lan, pa s tim napad iz položaja žrtve. Eto, što nikad (?) nije rekao, osobito ne takvim tužnim glasom, on više ne vjeruje ni u, skraćeno, „sistem“ u Hrvatskoj. Ma nemoj, Pupovac će dramatizirati istup jednog mladog bilmeza preko svake mjere, a „mrtav 'ladan“ će stajati u prvom redu i slušati Aleksandra Vučića (glinskog) u Bačkoj Palanci, na granici s Hrvatskom, nazočiti mitingu (fol „pomenu“ pod  transparentom „Oluja je pogrom“ po noći – ne ćete mene) kao prijetnji osvetom (ratom). Tamo će Vučić („glinski“) reći „Hitler je htio svijet bez Jevreja, Hrvatska, njena politika je htjela Hrvatsku bez Srba“. (Telegraf, 4. 8. 2018.) te pored ostalog dodao, a slušao Pupovac: „Kod Drniša su ubili štene, nedaleko od ustaških Čavoglava, pod optužbom da je "srpsko". Ubijali su i krave, vadili im oči, prosipali drob i ostavljali ih u centru srpskih sela, kao oni, koji se usude opet u Hrvatsku, da budu zaklani. Bombardirali su kolone, pljuvali ih i kamenovali, silovali, ubijali kraj kuća i kraj puta, potrudivši se da pir bude krvav, i da nitko, od Srba, ne ode iz Hrvatske, bez kazne. Kazne koja mu je dodijeljena samo zato što je Srbin…“ (isti Telegraf).
 
U tom govoru  ima još puno  „ljepših stvari“, „poticajnih“, kao i u cijeloj bačkopalanačkoj noćnoj inscenaciji. (Noćni miting, noć ima moć, da ne duljim.) Ne znam je li itko u Hrvatskoj objavio ovaj Vučičev govor u cijelosti, a trebao bi. On je još na sve strane po internetu – i nije privatni ispad jednog mladog „fejsbukača“ već čovjeka koji je „pripremao“ Oluju. Milorad ga je mirno odslušao, vjerojatno svršio i na svečanoj večeri potom. I nikad se od svega nije ogradio, a i gdje bi i kako bi, a i zašto bi. Nedavno su SNV Novosti, virtualno, objesile Tuđmana, a njegovi novinari (Dežulović), što novi, što prešli iz „Ferala“, naročito oni, „odsijecali“ su Tuđamnovu glavu, fol satirički, i glavu Hrvatske, stvarno, starom, da se sve praši. Ne tako davno srpom su Thompsonu odsjecali glavu na naslovnoj stranici, a tu je bio i čekić za svaki slučaj, ako ne „krepa“ od srpa. Satira, kažu.
 
Prema tome ova bilmezovska fejsbukačka objava je satira u stilu Pupovčevih „Novosti“, pogotovo ako su na objavljenoj slici glave mrtvih, Maksa Luburića i četničkog vojvode Pavla Đurišića. Još i na kvadrat, ako bismo dodali, što tvrde neki srbijanski „analitičari“, kako je i Maks Luburić – Srbin. Inače mi se gadi navoditi pojedinačne primjere iz tih „Novosti“ o tome kako su one u  svemu sukladne s medijskom pripremom nacional-socijalističke, može i nacional-komunističke, a može i samo četno-fašističke, jugo takve… agresije na Hrvatsku, s onom iz osamdesetih godina, ovoga puta ponajviše iznutra – a glede „love“ sve je isto. Naročito gledajući na veliko. (Kud baš da na pravoslavni Badnjak srpom i čekićem „neznan netko“ udari na Tuđmanov spomenik u Zagrebu?)
 
I Tito je – ustaša!
 
Nego glede tzv. ustašluka (srbijanski izraz) moram ovdašnji puk (Hrvate?) utješiti. Evo baš na Božić po nereformiranom kalendaru pogledao sam rusku propagandnu postaju Sputnjik u srbijanskom izdanju. Voditelj, starijim pučanima poznati Miroslav Lazanski (Lazo) koji o svojoj prevažnoj ulozi do devedesetih u ovdašnjem novinarstvu često laže pa ga mirne duše nazivam  „lažanski i gost mu dr. Aleksandar Raković, ordinarni šovinist srednje srbijanske generacije. Toliki trovač da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Tema: Osamostaljenje Ukrajinske pravoslavne crkve od Ruske. Za Badnjak po tom kalendaru carigradski patrijarh Bartolomej I. potpisao je odvajanje Ukrajinske pravoslavne crkve od Ruske, a za Božić je „papir“ (tzv. tomos) stigao u Kyïv (ruski: Kijev), a ukrajinski se čita Kijiv. Autokefalnost u pravoslavlju znači , pojednostavljeno: „čija je vladavina, toga je i vjera“ („cuiuis regio, eius religio“) iako je ovo načelo iz vremena raskola u katoličanstvu. Drugačije pravoslavna crkva se „poklapa“ s državom, pri čemu je država, obično, „jača“, da sad ne ulazimo dublje u priču. Lazanski pojma nema o kanonima u pravoslavlju, a taj se Raković klinči kako ima pa sam pokušao slušati tu rusku propagandnu postaju. I što bi? Ništa tek možda četvrtina emisije se odnosila na osamostaljenje Ukrajinske  pravoslavne crkve sa zaključkom – osamostalila ju CIA. Tri četvrtine su se odnosile na MPC, Crnu Goru i Hrvatsku.
 
Ali kad je Hrvatska u pitanju onda je priča bila o – hrvatskim komunistima! Bože, za Božić. Tako sam doznao kako je KPH-om, poslije SKH-om vladao „frankovluk“, prevedeno „ustašluk“ (srbijanski), na hrvatskom – ustaše. Ter kako su „frankovci“ (ustaše) i kominternovci isto. Takosu „frankovlukom“  „zadojeni“, pazi sad: Miroslav Krleža, Vladimir Bakarići – ne biste vjerovali – i J. B.Tito. Prevedeno: i Krleža i Bakarić pa čak i Tito su – ustaše! Navedeni dvojac se nekako složio kako su u Hrvatskoj ipak bila dva poštena komunista: Jure Bilić i Miloš Žanko. (Prije smo u Fokusu pisali o srbijanskim tvrdnjama o „najopasnijem hrvatskom komunistu“, a ustaši(!) – Stevi Krajačiću.). Izuzimajući ovu dvojicu u Hrvatskoj su svi ustaše, bilo „desni“, bilo „lijevi“.  Ipak i ta je podjela zapravo usputna i nebitna, jerbo su svi Hrvati samo Srbi katolici, uključivo dakako i ustaše. Takva je eto ta srbijanska propagandna „satara“. Opaka, fejsbuk je za nju golo ništa.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Ljudska povijest zapravo je povijest smjenjivanja jedne aristokracije drugom

hrvatski-fokus

Nesloga nas gura u ponor

HF

Krešo Beljak i Tomislav Tomašević na strani agresorske Srbije

hrvatski-fokus

Rješenje su – novi izbori!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više