Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Životni ideal ‘Integralne slobode’ za Hrvatsku

Zahvalni smo Bogu za njegov život, za njegovo djelo i za njegovo prijateljstvo

 
 
Poštovani prijatelji,
hrvatska zajednica u Argentinskoj Republici, posebno ona u egzilu neposredno nakon Drugog svjetskog rata na ovim prostorima, oprostila se u prvim danima ove godine od svog zadnjeg političkog borca za hrvatsku samostalnost rođenog u Hrvatskoj. Svi mi, čak i oni rođeni izvan zemlje svojih predaka, koji smo imali čast upoznati ga i izgraditi se na idejama hrvatskog nacionalizma – koje  su tako sjajno formulirali hrvatski mislioci Ivan Oršanić i Ivo Korsky – zahvaljujući njegovoj velikodušnoj pomoći, koji smo imali čast biti svjedoci i skromni suradnici u njegovoj upornoj i neumornoj posvećenosti te bezuvjetnoj predanosti radu za hrvatsku stvar. I koji smo naposljetku imali čast uživati u njegovom neprocjenjivom osobnom prijateljstvu tijekom mnogo godina, sve do zadnjih dana njegovog života. Želimo danas, iz daleke Argentine, biti duhovno prisutni s Vama na Svetoj misi koja se služi u našoj voljenoj domovini u sjećanje na ovog dobrog čovjeka, ali posebno u sjećanje na ovog velikog rodoljuba, kako bismo zahvalili Bogu za njegov život, za njegovo djelo i za njegovo prijateljstvo, i također kako bismo Ga molili da ga milosrdno primi u svoje Kraljevstvo, gdje ga sigurno čeka mnoštvo duša koje su, kao i on, u svom prolazu ovim svijetom ljubile i borile se za Hrvatsku s primjernom predanošću.               
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/KazimirKatalinic-e1546353963813.jpg
Dragi profesore Kataliniću,
svjesni da ćemo Vam ubuduće na najbolji način odavati počast ako u ovim posebno teškim vremenima ostanemo ustrajni u borbi za ideal koji je nadahnuo Vaš život, ideal „Integralne slobode“ za Hrvatsku, molimo Boga, našeg Gospodina, da nama da mudrost i snagu, a Vama zasluženi mir i život vječni.
 

Tomislav Frković

Povezane objave

Zdravko Mamić: Došla mi je poruka – do izbora će biti krvi do koljena!

HF

Plenkoviću, ne ćeš proći!

hrvatski-fokus

U Daruvaru, gradu piva

HF

»Preprekovci zalutali s Pavlom Domonjijem!«

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više