Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Političarima još jedino preostaje – kanabis

Čeka nas koalicija katolika, liberalnih demagoga i pseudoljevičara

 
 
Već sam davno najavio da će ova neprincipijelna koalicija na kraju dovesti na vlast Živi zid, koji je definitivno prešao prag popularnosti SDP-a, te time postao druga po snazi stranka u državi. Vještim medijskim marketingom Ivan Pernar je privukao mlade, pristaše ljevice i manjine, te ljude nezadovoljne do srži koji će iz inata glasati za najradikalnijeg kritičara sustava. Izjave o kuri C vitamina digle su medijsku prašinu, ali u osnovi nema ništa loše od te terapije koju je još nobelovac Linus Pauling propagirao; jednostavno višak C vitamina organizam izluči mokrenjem.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/2166267_stock-photo-hemp-cannabis.jpg
Kao medicinski brat Pernar o tome stvarno nešto i zna, ali neka se dodatno obrazuje kod Miroljuba Petrovića u Centru za prirodnjačke studije. Svakako jeftinije i jednostavnije od molekularne biologije. Bistri i lukavi Pernar dobro je govorio o poljoprivredi (usput tko je i zašto smjestio ministru Tolušiću?), pogotovo su točne opservacije o vinarstvu, zatim malo o teorijama zavjera, pa soljenje rana na biračkom tijelu HDZ-a u BiH, te na kraju nimalo naivan Pernarov  osjećaj za realnost, isti osjećaj koji je debelom maršalu donio geopolitičku rentu od koje je (pl)juga živjela. Pernar ima i dubrovačke krvi, dobitna kombinacija uz onu HSS-ovu sjevernjačkih boraca za pravicu.
 
Rusi nam mogu ponuditi energetske projekte (nafta, plin), ulaganje u turizam, proizvodnju hrane (tu bi MOST mogao prodati neretljanske mandarine), dakle meku silu; dočim je angloamerički kapital više okrenut Albaniji i Kosovu. S druge strane računajući da će dio katolika glasački napustiti Plenkovića (možda i četvrtina glasača HDZ-a) što mogu ponuditi druge stranke biračima? HRAST sa svim konzervativcima i pravašima jedva bi mogao prijeći izborni prag, MOST bi blago narastao (ali ne smije unatoč konzervativnoj jezgri previše skrenuti udesno jer bi matematički više gubio nego dobio, kako je dokazao Ivica Relković). Živi zid ovaj puta mora stvoriti vlast i izaći iz komocije oporbe u krutu životnu realnost.
 
I što ponuditi biračima da bi te opet podržali? POS-ovi stanovi su odigrani, kao i vojne mirovine, uhljebi su skrušeni u administraciji, smanjenjem poreznih opterećenja ne bismo znatno podigli standard radnika i trgovaca niti bi obrtnici i ugostitelji zahvalili Živom zidu, a za socijalu i bolnice se time ne bi napunila kasa. Rezanje administracije (viška općina i županija) ne bi pogodilo biračko tijelo Živog zida, ali od zluradosti se ne živi, iako bi se nešto novca uštedjelo. Ni seljaci nisu biračko tijelo živozidaša, ni poticaji za natalitet, novi obrt, kupnju stana mladih parova, povećanje mirovina i sl. ništa stranci ne donose. Ostaje samo legalizacija kanabisa, da utučena i pasivna mladež izgleda poput preživača (krava) u svojoj nirvani, dočim medicinski kanabis je i tako dostupan u ljekarni, ali kao skup! On ne liječi već samo umirućima (od raka mozga npr.) otklanja bol.
 
Može li MOST kojemu je jezgra katoličko konzervativna prihvatiti legalizaciju kanabisa? Mogu li MOST-ovci prisiliti SDP da preinači reformu školstva koja potire hrvatsku književnost i povijest? Kakva to može biti koalicija katolika, liberalnih demagoga i pseudoljevičara? Onakva kakvu već imamo, bojim se; ali hvala Bogu bez HNS-a i gospodina dr. Pupovca! Što proizvoditi, kao pomoći selu, zaposliti mlade, očuvati bolnice i prirodne resurse ostaje neodgovoreno pitanje.
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Govor mržnje povlaštenih Srba

HF

Pohvalan postupak gradonačelnika Venecije

HF

Štrajk s brkovima

HF

Trg maršala Tite u Zagrebu je isto kao i Trg Adolfa Hitlera u Tel Avivu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više