Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Glas za HDZ – glas za Milorada Pupovca

Predsjednik HDZ-a sve hrvatsko relativizira

 
 
U subotu 9. veljače 2019. na društvenoj mreži twitter na osobnom profilu predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj Andreja Plenkovića, objavljena je poruka koju su činila samo dva slova i točka: veliko i malo slovo „Gg.“ Misteriozna poruka „Gg.“ izazvala je pozornost i znatiželju korisnika te društvene mreže, pa su uslijedili komentari i pokušaji da se odgonetne značenje te dvoslovne poruke koja se može doimati i kao nekakva šifra. Bilo je raznih tumačenja što bi ta poruka na društvenoj mreži mogla značiti, pa su je neki odgonetači dešifrirali da znači „Grupa građana“, drugi kao „Greta garbo“, a neki su je pak tviteraši protumačili u značenju „Guske gaču“. Poruka je ubrzo nakon objave uklonjena s twittera, a potom je predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković objavio poruku na kojoj je fotografija njegove dvogodišnje kćeri Mile i objašnjenje značenja zagonetne dvoslovne poruke: „Subotom ujutro igram se s tatinim mobitelom. „Gg.“
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/02/2743d76312aa82971b848174a8b52869.png
Čak i kad se ne bi znao njezin autor, u njoj bi se mogli prepoznati intelektualna kreativnost, umjetnička imaginacija i po-etika Radovana Zogovića, Zdenka Štambuka i Stipe Šuvara! No, nakon tog i takvog semantičkog objašnjena poruke od samo dva grafema i točke „Gg.“ koju i kakvu je dao predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković, pojavilo se na mreži i sintetsko tumačenje tih dviju porukâ prema kojem one zajedno znače: „Guske ponovo srljaju u maglu“! Je li to pak tumačenje u kontekstu onog znamenitog  upozorenja Stjepana Radića iz 1918. „Ne srljajte kao guske u maglu“ u unitarnu državu, prosudite dragi čitatelji sabrano i u miru sami jer je do izlaska na Europske parlamentarne izbore 26. svibnja 2019. ostalo dostatno vremena da možete razbistriti manipulatorske predizborne promidžbene subotnojutarnje (ali i svakodnevne) twitterske i ostale magle predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj Andreja Plenkovića! K tome, možda se do tada magla razbistri pred očima pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, pa ona konačno percipira da predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković nakon sina Maria i drugo dijete kćer Milu zloupotrebljava za nehumanu javnu  političku promidžbu i pokrene za to zakonom predviđeni postupak!?
 
Što se još može očekivati i što nas još „sljeduje“u ambicioznoj izbornoj kampanji kojoj je glavni cilj pokazati i dokazati nemoguće: da je HDZ stvarno hrvatska, demokratska, socijalna, kršćanska, građanska, tradicionalna i humana politička stranka; teško se može točno i pouzdano predvidjeti. No, znajući na temelju dosadašnjeg iskustva promidžbeni, moralni i humani potencijal predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića počevši od badnjedanske najave otkupa dionica INA-e 2016. godine i „vjerodostojne“ realizacije izbornog programa HDZ-a i totalne prijevare birača; osnovano se mogu očekivati sve moguće inačice „false flag modus operandi“ ili kako se to po narodnu jasno kaže – pila naopako!
 
Dakle, u načelu, mogu se očekivati hinjena domoljubna retorika, patetika i pastorala; lažno katoličanstvo, prikrivanje uloge koju je HDZ-e imao u donošenju Istanbulske konvencije i Marakeškog kompakta, društvena reanimacija nacionalista i klerofašista, ustaškog znakovlja i grafitâ; revitalizacija teorije o Gotskom podrijetlu Hrvata, postrojavanjâ „crnokošuljaša“ na Trgu bana Jelačića, obnova prijedloga o uvođenju pozdrava „ZDS“ kao službenog u Hrvatsku vojsku, plan da se „zlatni grob“ iz Madrida teleportira na Manduševac, instalacija kukastog križa ali sada na travnjaku stadiona u Maksimiru, najava promptnog (!) otkrivanja nalogodavaca diverzije svastikom u Poljudu iz 2015. godine, napadi na LGBTIQ zajednicu i njihove klubove, profašistička skandiranja i izgredi na športskim priredbama,  plan za provođenje dragovoljnog žigosanja amblematičnim i mitskim slovom „U“ na ramenima i punoljetnih osoba, napadi i atentati korom od banane na Srbe koordinirani i sinkronizirani tako da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić imaju kao i do sada unaprijed pripremljena priopćenja i prosvjedne note te da mogu odmah reagirati i osuditi „ustaše“. U treći mjesec su ušle svakotjedne  prosvjedne šetnje desetaka tisuća građana u više gradova u Srbiji protiv autoritarnog režima Aleksandra Vučića, pa u tom kontekstu zar mu može biti većeg poklona i pomoći  od stvarnih ili fiktivnih incidenata kojima se odvlači pozornost javnosti od stvarnih i konkretnih problema zbog kojih građani u Srbiji masovno prosvjeduju?
 
U za to odgovarajućem momentu, planirani su pomorski desant na Svetu Geru i suhozemni desant na Vukovarsku adu s forsiranjem Zemuna i Kalemegdana. „Prvoaprilska“ opcija da će Republika Srbija biti blokirana u pristupnim pregovorima s EU-om ako i dok ne ispuni međunarodnopravne obveze i standarde, formalni prijedlog da Hrvati iz dijaspore imaju u Hrvatskome saboru jednak broj zastupnika kao nacionalne manjine, tobožnja inicijativa da Hrvati i ostale nacionalne manjine u Republici Srbiji imaju jednako biračko pravo kao Srbi i ostale nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.
 
Obećanje da će izbori biti slobodni, ravnopravni i pošteni s višestranačkim izbornim povjerenstvima i biračkim odborima, te uređenim popisom birača dostupnim kontroli opozicije, sa stvarnim a ne lažnim razmjernim izbornim sustavom; dok APIS ne će biti Dragutin Dimitrijević Apis – „Crna ruka“ nego puki tehnički servis čiji će rad kontrolirati i usmjeravati višestranačko povjerenstvo parlamentarnih stranaka bez mogućnosti odlučivanja majorizacijom; da će se vlast obnašati razmjerno i primjereno izbornom legitimitetu tj. političkoj volji i potpori birača, a ne prikrivenim i neizravnim prijetnjama, ucjenama, strahom, represijom, huškačko-linčerskim kampanjama u medijima protiv „neprijatelja“, masovnim psihološko-propagandnim terorom partijske televizije protiv demokratske javnosti i opozicije, te zlouporabama pravosuđa, policije i tajnih službi. Na lokalnoj tv-postaji u Patagoniji predviđena je realizacija Kviza „Je li glas za HDZ – glas za Milorada Pupovca?“
 
Pravna država, demokracija i znanstvenoistraživački projekti
 
Pravna država i pravna sigurnost građana kao demokratske stečevine, institucije demokratskog sustava kao posrednik između vlasti društva a ne pojedinci, partija i politička oligarhija; prestanak totalitarne opstrukcije demokratskog prava naroda na neposrednu demokraciju i referendume. Napuštanje bevc-kardeljevskog koncepta javnog informiranja te uvođenje pluralizma i slobode medija sa stvarno javnom televizijom te pokretanjem dnevnog i tjednog opozicijskog lista. Konačno i trajno zaustavljanje „jahača apokalipse“ Reutersa, Eurostata, Freedom Housea, Human Rights Watcha i The Economista. Ne će biti formalno izravno uvedena cenzura nego će se stvoriti svi pravosudni, tajnopolicijski, doušnički i kopalskoinformatički uvjeti te društveno i moralno ozračje primjereni „mekoj“ totalitarnoj represiji, tako da će se spontano i s radošću prihvatiti i provoditi autocenzura. Članovi HDZ-a u ozračju sreće i slobode morat će „dragovoljno“ u svom mišljenu i govorenju  primjenjivati odredbe slobodarske premda neformalne „Izjave o povjerljivosti“ (GDPR), te biti izuzeti od osobne savjesti, časti i ljudskog dostojanstva  a neizravno i prikriveno i jurisdikcije hrvatskog zakonodavstva!
 
Dopuna Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske  prema kojoj u Ustavni sud ne će moći biti izabran pojedinac koji je na ispitu iz ustavnog prava dobio ocjenu višu od dva (2), i koji na cijelom studiju prava ima prosjek ocjena viši od tri (3). Za najuspješnije u pravosuđu uvest će se godišnja nagrada „Andrej Januarjevič Višinski“, i nagrada za životno djelo „Lavrentij Berija“. Donijet će se odgovarajuće mjere monetarne i fiskalne politike za poticanje izvoza i destimuliranje uvoza poglavito nekvalitetnih prehrambenih namirnica što uništava poljoprivredu i demografski pustoši selo. Provest će se projekt uvoza jatâ rodâ kao glavnog generatora pronatalitetne politike i demografske obnove. Uvest će se euro umjesto kune unatoč tome što Hrvatska trenutno nije ekonomski, financijski i gospodarski spremna za tu načelno u doglednoj budućnosti potrebnu i korisnu monetarnu zamjenu; a zbog toga dodatno osiromašeno stanovništvo kompenzirat će se socijalnom mjerom uvođenja opskrbe na točkice.
 
Organizirat će se znanstvenoistraživački projekti „Je li Vukovar bio vojno napadnut  i jesu li u njemu počinjeni ratni zločini?“, te „Jesu li cvjećarnice u Beogradu imale povećan promet i profit kada su tenkovi zasipani cvijećem na putu za Vukovar?“; kao i stručni kolokvij „Slovenac Marko Natlačen – autor sintagme „Srbe na vrbe“ u vremenu Prvog svjetskog rata i potom u Kraljevini Jugoslaviji ban Dravske banovine“. Uvest će se institucionalni program edukacije za prevenciju nemoralnog i asocijalnog djelovanja i ponašanja pojedinih političara, zbog kojih su njihovi sinovi za razliku od očeva psihopata senzibilni, empatični, etični, humani i društveno odgovorni; zbog srama i krivnje iako potpuno nedužni bili prisiljeni počiniti samoubojstvo. Ustanovit će se nagrada za životno djelo „Očuh demokracije“, za izvrgavanje ruglu i destrukciju institucija i sustava vrijednosti parlamentarne demokracije. Dodijelit će se nagrada udruženim „ekolozima“ iz HDZ-a I SDP-a za godinama uspješno opstruiranje izgradnje plutajućeg LNG terminala na Krku. Posredstvom neformalnog člana Vlade RH Milorada Pupovca strateški će se promicati političke, gospodarske i energetske odnose i suradnja u kvadrilaterali Zagreb-Beograd-Moskva-Peking.
 
NAGRADE ANTONIJU TAJANIJU I POLICIJSKOJ UPRAVI
 
Dodijelit će se Medalja Grada Zagreba predsjedniku Europskog parlamenta Antoniu Tajaniju što je svojom pomno dogovorenom i koordiniranom provokativnom predizbornom izjavom stvorio medijsku i društvenu priliku Andreju Plenkoviću, Gordanu Jandrokoviću, Furiu Radinu, Ivanu Jakovčiću, Borisu Miletiću i još nekim političarima; da strogo ciljano u predizborne promidžbene svrhe pokažu svoje navodno domoljublje koje inače izvan izbornih ciklusa zbog kućnog odgoja i anemije prikazuju i prokazuju kao nacionalističku devijaciju i socijalnu patologiju. U vremenu između izbora su kozmopoliti, Istrijani – istrijanska  putovnica i autonomija, a u izbornome „tajmingu“ fingiraju nacionalna identifikacija i borbu protiv u izbornopromidžbene svrhe dogovorenog retoričkog iredentizma  Plenkovićeva stranačkog prijatelja i suradnika u Europskoj pučkoj stranci Antonia Tajanija.
 
U Hrvatskome saboru pak  dogovorna „opozicija“ podnosi prijedlog o pokretanju postupka pregovora o izmjenama Vatikanskih ugovora i namješta raspravu o tome, da bi HDZ mogao bildati svoje atrofirane katoličke „mišiće“ i prikriti svoje izvorno i pravo nacereno antidemokratsko, anacionalno, antikatoličko i globalističko lice koje je pokazao i dokazao forsiranjem usvajanja Istanbulske konvencije i Marakeškog kompakta za razliku od mnogih država članica Europske unije  koje s tim ne žure jer za to ne postoje politički i društveni razlozi i obveze!
 
Dakle, očito je da su to sve zorni primjeri i valjani dokazi da je na djelu psihološko-propagandno djelovanje i masovna manipulacija i obmanjivanje građana i biračkoga tijela, na temelju metodološke sinteze metoda i postupaka propagandno-komunikoloških i PR školâ Niccola Machiavellia,  Edwarda Bernaysa, Josepha Goebbelsa, Alexa Brauna, Maria Plenkovića, Krešimira Macana i Roberta Kopala. Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj dodijelit će se godišnja Nagrada „13. maj“ što su vaterpoliste „Crvene zvezde“ ostavili bez inače u okviru sigurnosne procjene standardne policijske pratnje, čime je omogućeno da se otkrije da u Splitu postoji organizirana „ekipa“  nasilnika uvijek  spremnih da na dojavu izvrše šovinističko divljaštvo i nasilje i time osramote Grad i do danas neuspješne policijske istrage o nalogodavcima umjetničke instalacije poznate kao „Svastika u Poljudu“. Posebno je priznanje i zahvalnost za pravodobnu dojavu „ekipi“ nasilnika, da će srbijanskim vaterpolistima biti povučena inače standardno obvezna sigurnosna policijska pratnja. No, izgleda da je tome pridonijela i dezinformacija („fake news“) da „ekipa“ nasilnika nije u Splitu jer su otišla loviti rakove u Cetini, pa je stoga popustila profesionalna budnost i odgovornost policije te je povučena zaštitna pratnja vaterpolistima.
 
Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović dao je poslije napada na vaterpoliste „Crvene zvezde“ izjavu za medije: „Ovaj događaj se ne može opravdati, hrvatska policija promptno je reagirala i kako treba. Čini  mi se veoma važno reći, da kad govorimo o generalnom stavu policije, da svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe, ali i druge, policija će činiti sve da ih pronađe i sankcionira“. Dakle, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović u toj je izjavi bio potpuno jasan i određen: policija će činiti sve da delinkvente pronađe i sankcionira, a uopće niti ne spominje prevenciju tj. pravodbno poduzimanje odgovarajućih mjera i postupaka kojim se nasilje sprječava a nasilnici preventivno onemogućuju da ga i pokušaju počiniti! K tome, ministar dr. sc. Davor Božinović obmanjuje javnost kada tvrdi da je „policija promptno reagirala i kako treba“. Nije, jer nije poduzela standardnu mjeru prevencije mogućeg incidenta a to je policijska pratnja potencijalnih žrtava nasilja. Upravo je postupila suprotno, jer je povukla pratnju i dopustila da vaterpolisti otiđu u grad bez policijske zaštite! Zašto je tako učinjeno? Odgovor na to pitanje saznat će se neizravno sljedećih dana, jer ako odgovorni za to i takvo postupanje u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj ne budu smijenjeni, znači da je njihovo postupanje profesionalno prihvatljivo  i poželjno! Što znači da bi se bliska prošlost mogla ponoviti, ali ne kao farsa nego – doslovno!?
 
Naime, kao što je to dobro poznato nakon „ukazanja svastike“ u Poljudu provedena je policijska istraga koja ni do dana današnjega nije otkrila idejne autore, nalogodavce i izvršitelje te diverzije međunarodno negativnog odjeka i trajne štete po ugled Republike Hrvatske. Zbog pokazane nedostane stručne sposobnosti i odgovornosti u vođenju istrage, nitko do sada nije pozvan na stručnu odgovornost i provjeru  sposobnosti. Nego baš naprotiv, oni policijski službenici koji su formalnopravno i ustrojbeno  bili izravno ili neizravno za to nadležni i odgovorni, unatoč neuspješnoj istrazi ne samo da nisu pozvani na odgovornost nego su – unaprijeđeni!  Da, točno ste pročitali što ne znači da je taj paradoks lako shvatiti i protumačiti – unaprijeđeni su umjesto da su pozvani na stručnu odgovornost.  U vrijeme „ukazanja svastike iz Nürnberga“  u lipnju 2015.g. na travnjaku stadiona u Poljudu, Marko Srdarević bio je ovlaštenik za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, što je ostao i nakon toga. U travnju 2016. ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić unaprijedio ga je za načelnika Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske!? No, to nije bilo i sve u vrtoglavom usponu Marka Srdarevića u policijskoj hijerarhiji. Jer, već u prosincu te iste 2016.g. ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić promaknuo ga je na još viši položaj – imenovao ga je za glavnog ravnatelja policije u Ministarstvu policije Republike Hrvatske!!? (https://hrvatski-fokus.hr/index.php/unutarnja-politika/23386-u-rusiji-nestasica-herbicida-pa-nema-ni-svastike) Slobodan Marendić bio je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj kada je izvršena navedena diverzija kukastim križom. Na toj je rukovodnoj funkciji ostao  do travnja 2017. kada je zamijenio Marka Srdarevića na dužnosti ovlaštenika za obavljanje poslova načelnika PU Splitsko-dalmatinske, da bi ga ministar Vlaho Orepić u veljači 2017. imenovao za načelnika PU Splitsko-dalmatinske!? (https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/469809/marendic-izabran-za-novog-sefa-pu-sd-unatoc-tezoj-povredi-sluzbene-duznosti-po…)
 
Kako, zašto, zbog koga i čega navedeni policijski službenici  (ili možda neki drugi službenici?) u PU Splitsko-dalmatinskoj, nisu pozvani na ikakvu odgovornost zbog neuspješne istrage diverzije kukastim križom na stadionu u Poljudu? I ne samo da zbog toga nisu pozvani na odgovornost, nego su naprotiv i potpuno nelogično – nagrađeni unaprijeđenjem u službi? Za što i zbog čega su nagrađeni? Za izravne ili neizravne propuste u istrazi? Za izravnu ili neizravnu opstrukciju istrage da se ne otkriju nalogodavci, organizatori i izvršitelji diverzije? Za lojalnost i „zavjeru šutnje“  da se ne sazna istina o „svastici u Poljudu“? Gotovo da bi se možda mogao dobiti dojam kao da se u aktualnoj istrazi napada na vaterpoliste ponavljaju društvene okolnosti i policijski organizaciono-sigurnosni  i istražni pristup, iz vremena diverzije kukastim križom na travnjaku stadiona u Poljudu 12. lipnja 2015. godine?
 
Na dodatnu poduku i izobrazbu iz pravopisa uputit će se grafiter koji je fasadu Osnovne škole „Skalice“ u Splitu  likovno „oplemenio“ te učinio i estetski privlačnim za oči psihopata, pišući parole „Mrzin školu i Srbe“,  „Za dom“ , „Smrt policiji“ i tome slično; jer su slova  veličinom bila neujednačena, nedostajao je i pokoji zarez  a u paroli „Za dom“ nedostajala je ključna riječ – „spremni“. Kao da se educirao u glasovitoj „školi“ utorkom, u jednom splitskom ugostiteljskom lokalu! Priznanje i plaketa za likovni izričaj i umjetničko nadahnuće  dodijelit će se autorima performansa u kojem je srušen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz  Imotskog u Domovinskom obrambenom ratu, a koji je kao izraz zahvalnosti i trajne uspomene podignut na Golubovu kamenu kod Rijeke dubrovačke. Logično, nije to i sve jer je bilo još puno vrijednih uspjeha i postignuća narodne vlasti (i milicije) Andreja Plenkovića dostojnih društvene pozornosti i priznanja, pa ih je stoga nemoguće sve obuhvatiti  te su navedeni samo glavni i dominantni. Stoga, a kao što se to  prethodno moglo pročitati, ne može biti te i nema dvojbi, sumnji i neodlučnosti glede glasovanja na izborima za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine: „Glas za HDZ – Glas je za vascelu Evropu i Srbiju!“.
 

Erih Lesjak

Povezani članci

I Rumunjska nas je prestigla

hrvatski-fokus

Engleski general tvrdi da Moskva želi rat

HF

Progon bogoslova u JNA

hrvatski-fokus

Documenta i Savo Štrbac na istoj crti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...