Hrvatski Fokus

Nova politika je tu, možemo pametno preko Amsterdama

 
 
"Naprijed Hrvatska", "Start", "Nova politika", "Pametno", "Demokrati", Amsterdamska koalicija", "Živi zid", "Zagreb je naš", "Abeceda demokracije"…Hrvatska puca od pluralizma. Dalia, Orepić, Sinčić, Puljak, Mrak-Taritaš i društvo, Mrsić, Vujanić, Milanka iz SDP-a, Holy na listu SDP-a, Kolarićka iz SDP-a – Josipović nazad u SDP, mr. Bandy (zagrebački paša) skuplja "žetončiće" i stvara dodatni kalambur, Bulj i Grmoja prave performanse i prizivaju Bana Jelačića, Maras i Beljak dižu revoluciju (i skaču unaokolo poput pajaca – očito nesvjesni kako to jadno izgleda), Plenki naganja zastupnike po Saboru, titoljubac Bero tvrdi kako će njegova KPH/SKH/SDP biti najjača kad on i Fred Matić ostanu jedini u članstvu (pa će se njih dvojica mijenjati na funkcijama predsjednik/potpredsjednik svakih 6 mjeseci i naizmjenično birati jedan drugoga – da bude demokratski, legalno i legitimno, kao kod Putina i Medvedeva, samo što za razliku od njih neće biti na vlasti).
Ulica crvenih fenjera u Amsterdamu je mačji kašalj za ovo što se oko nas događa (nisu nove zvijezde našeg tmurnog političkog neba džaba svojoj koaliciji između svih drugih dali baš ime "Amsterdamska").
Ako ništa nek je veselo, sex, drugs & rock & roll, dok ide ide, vozi Miškoooooooo! Ole! Ole! Ole! Kad smo već uronili u balkansku krčmu, barem ćemo se naliti i dobro zabaviti.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/hoi-an-vespa-street-food-tour_3358.jpg
Onaj drugi dio građana kojima nije do zabave, nek' se snalaze. Nek' ne pale televizor, nek' ne idu na Internet, nek' ne čitaju novine, nek' ne izlaze na ulicu i nek' redovito piju antidepresive. Mogu razumjeti koliko im idu na živce ti tragikomični likovi nalik na harlekine iz jeftinih vodvilja, ova burleska na otvorenoj sceni, ali, što se tu može. Pogledajte ih samo kako se iz petnih žila trude ispasti pametni, s koliko arogancije nastupaju, kako s visine gledaju na svijet oko sebe, mlataraju jezicima k'o krava repom, poput praznih vjetrenjača ili klepetala.
 
A programi!? To barem nije problem! Kakav 'oćete!? Samo guknite građani! Nema što nema – što nema smislit ćemo! Riječi barem ne koštaju ništa. Važno je samo da ste dovoljno naivni ili priglupi, sve drugo je naš problem. 'Oćete Ježevu kućicu u lektiru!? Ima da bidne Ježeva kućica u lektiri čim zasjednemo na vlast – odma' sutra, poslije pobjede na izborima je turamo u kurikulum! 'Oćete da se perverzije Zorana Ferića i Kristiana Novaka vrate u lektiru? Može, dapače, i to ima da turimo! 'Oćete Jokića Crnogorca nazad za vođu ekspertne skupine za kurikulum!? Ima da bidne! 'Oćete Cicciolinu (Ilonu Staller) za ministricu obrazovanja i kulture (kad spojimo ove resore)? Može i to (što je logičnije nego da nam se mladež odgaja na pornografiji i perverzijama)!?
 
'Oćete struju i tekuću vodu na otoke i otočiće na kojima toga nema (jer 'adeze je sve pokr'o pa im nisu uveli struju i vodu)!? Ima da bidne! Kol'ke 'oćete plaće i mirovine!? Zinite i kažite cifru! Ima da bidne! Kol'ki 'oćete PDV, BDP? Ima da bidne! Jeste protiv LNG terminala na Krku? I mi smo! Nema bolje energije od sunčeve! Sve krovove u Hrvatskoj ima da pretvorimo u solarne panele! I stadione! Na crkvu svetog Marka ćemo prvo to da namontiramo, da se prekrije (već jednom) onaj ustaški grb s prvim bijelim poljem. Ima da izbacimo "U" iz abecede, prezime "Pavelić" iz registra prezimena, ima da zabranimo Hrvatima ne samo izgovaranje "Za dom spremni", nego i pozdrav "Hvaljen Isus" (i ostale klerofašističke pozdrave i parole), pa ćemo se lijepo svi pozdravljati sa stisnutom šakom (lijevom) prislonjenom uz sljepoočnicu (lijevu) s onim starim antifašističkim pozdravom: "Smrt fašizmu" (i svima drugima koji ne misle kao mi).
 
'Oćete da ukinemo Narodnu banku (i sve druge banke), monetarni sustav, fiskalizaciju, naplatu režija za kućanstva, otplatu kredita, ovrhe (generalno i zauvijek), da izbrišemo 'adeze, Katoličku crkvu, da poništimo Vatikanske ugovore, vjeronauk izbacimo iz škola, talibane satjeramo u mišju rupu, zabranimo sklapanje brakova prema izmišljenim rodovskim konstruktima (muško & žensko)? 'Oćete da dignemo još pet, šest, sedam optužnica protiv Sanadera, Glavaša, Mamića, Bandića, da 'adeze osudimo za UZP, etničko čišćenje i genocid nad nedužnim, lojalnim građanima (1991-95.), a poslije svega toga ukinemo i sudove? 'Oćete Zokija za predsjednika (a buraza Krešu za premijera)? 'Oćete da kad nas izaberete u EU parlament i od njega napravimo svinjac i odmah prvog dana svi poliježemo na pod, pa nek' nas straža one trule bjelosvjetske buržoazije iznosi?
 
'Oćete život u novom Liberlandu gdje će biti sve dopušteno (osim nezdravog i nastranog seksualnog odnosa muško/žensko – koji je relikt plemenske svijesti i odraz ruralno-patrijarhalnog dinarskog mentaliteta)!? 'Oćete svijet gdje će se sve samo po sebi regulirati (prema našem komunističko-liberalno-anarhističko-antifašističko-progresivističkom konceptu) u skladu sa zakonima transcendencije i učenjima Sai Babe i Davida Copperfielda? Ma samo guknite, dragi birači, kod Dalie, Puljak, Mrak-Taritaš, Sinčića, Pernara, Orepića, Miranda, Bere, Kreše, Miletića, Petrova… nema što nema (ako usfali budemo nabavili)! Na Vama je da upamtite samo jedno: morate biti ili naivni ili priglupi – a najbolje i jedno i drugo. Sve ostalo je naša briga.
Vodimo vas u sretnu budućnost pod parolom: NAPRIJED HRVATSKA: START! NOVA POLITIKA JE TU, MOŽEMO PAMETNO PREKO AMSTERDAMA, DEMOKRATA I MOSTA RAVNO U ZID! (I što bi više htjeli!? Ma gonite se u tri p.m.! Je.. nam se što o nama mislite, samo zaokružite i to je to! Ionako ste svi ovce, je.. vas otac lopovski!)
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Domoljublje naše svakdašnje

HF

KOS-ov projekt “Lazanski” završio u Moskvi

HF

Tragedija hrvatskih povijesnih prostora

HF

Je li lijek opasniji od bolesti?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više