Hrvatski Fokus
Religija

Guggenberger zlorabio svoje pravo upravitelja

Koruški biskup nema pravo Katoličkoj Crkvi podmetati fašizam

 
 
Zbog navodnog „nedostatka distance prema fašističkom svjetonazoru“ msgr. Engelbert Guggenberger, upravitelj austrijske biskupije Gurk-Klagenfurt uskratio je ove godine dozvolu da se prigodom bleiburške tragedije hrvatske vojske i naroda održi euharistijsko slavlje na loibaškom polju blizu Bleiburga. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/PA-31295409-scaled.jpg
Od strane austrijske i hrvatske policije, Počasnog bleiburškog voda i Hrvatske biskupske konferencije na spomen okupljanjima prigodom bleiburške tragedije hrvatskog naroda na loibaškom polju u Austriji ne postoji nikakva tolerancije prema fašizmu. Msgr. Engelbert Guggenberger to jako dobro zna. Zbog toga nema pravo bleiburškom spomen slavlju podmetati „nedostatak distance prema fašističkom svjetonazoru“ i time praviti neprocjenjivu štetu Katoličkoj Crkvi ne samo u hrvatskom narodu. Usprkos tomu on je Katoličku Crkvu u Hrvata, a posredno i opću Crkvu, stavio u vezu s fašizmom i fašističkim svjetonazorom.
 
Njegov argument je drugačije izrečena fraza bez dokaza u stilu  neprijatelja Katoličke Crkve kad joj podmeću fašizam da je ocrne i nanesu joj štetu. Sjetimo se da je papa Pio XII. napadnut tako da su ga proglasili Hitlerovim papom. Msgr. Guggenberger je zlorabio svoje pravo upravitelja biskupije u političke svrhe, oklevetao organizatore i hodočasnike bleiburškog  spomen okupljanja i na taj način već nanio veliku štetu Katoličkoj Crkvi. Ako se ova odluka ne povuče, šteta će imati trajan učinak.
 

Vlatko Ljubičić

Povezane objave

Naglavačke

HF

Sakralni umjetnici prognani iz medija

HF

Znamo, ti nas voliš

HF

Sveta Lucija (284.-303.)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više