Hrvatski Fokus
Hrvatska

‘Član obitelji’ izgrizao jednomjesečno dijete

Majka stradala novorođenčeta: Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi!

 
 
Jedna obitelj iz Podravine u kući ima tri psa. U kući doslovno, jer psi žive u sobama, dakle u kući. Jedan od tih pasa izgrizao je jednomjesečno novorođenče. I nakon svega čujemo moraliziranja. Iris Ban-Krošelj, predsjednica udruge studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja Animalex podučava da je nakon ovoga napada krvoločnog psa policija po službenoj dužnosti dužna nazvati veterinarsku inspekciju da iziđe „na teren“. Nakon toga psa se testira i od vlasnika traži dokaz o nekažnjavanju. U protivnom mu se pas odmah oduzima. Psa se kastrira i vlasniku se određuje rok da ga istrenira. Nakon određenog roka, pas se testira i ako prođe, vraća se vlasniku. Ako ne zadovolji uvjete znači da je nepopravljiv i vodi se na eutanaziju, kaže Iris. Jutarnji list piše da se ovaj nemili događaj dogodio „kod mlađeg para“, a otac stradale djevojčice ima 45 godina! Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi. Ne bih sad o tome, oprostite, rekla je – rekla je majka stradala novorođenčeta. (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/znam-da-sad-ispada-kao-da-nismo-pazili-ali-jesmo-progovorila-majka-tesko-ozlijedene-bebe-doktori-u-klaicevoj-zivot-joj-je-ugrozen-ali-nadamo-se/8639186/)
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/dogoargentino123.jpg
Koprivničko-križevačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim B.K., ocem djeteta. Protiv njega će biti podignuta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava. A zašto ne i protiv majke? Čudno!
– To su lijepi psi, srednje veličine, nisu bokseri, ali nešto slično, kao tigrići. Vodili su ih na uzici, ali znali su i izaći iz dvorišta bez uzice. No, nisu nikad nikoga ugrizli – dodaje sumještanka. (https://www.vecernji.hr/vijesti/beba-u-zivotnoj-opasnosti-izgrizao-je-pas-zavrsila-na-operaciji-1308534– www.vecernji.hr)
I zato nije naodmet pogledati što pišu normalni ljudi u komentarima nakon ovakvih bezdušnih napisa: »Vlasnik psa je to trebao znati i upozoriti oca koji je kupio psa da se pas mora polako naviknuti na bebu i zvukove koje ona daje od sebe. Stoga pas i beba ne smiju biti bez nadzora. Ovaj slučaj nema nikakve veze s krvoločnosti već s neznanjem psihologije psa«.
»Krivac za ovu tragediju su roditelji. Životinja nema razum, pa stoga ne može razumski ni postupati, već postupa po naučenom i vođena osjećajima. Pas se osjetio ugroženim i manje vrijednim od novog člana obitelji te je postupio nagonski i napao "neprijatelja". Prije dolaska djeteta u kućanstvo psi se moraju pripremiti i istrenirati. Naravno kako će svatko za svog psa reci samo rijeci hvale, ali nikada ne znate kako ce točno reagirati u situaciji najveće povrede teritorija i osjećaja. Osobno nisam za držanje pasa ukoliko za to ne postoje određeni uvjeti, a to je svakako prostor koji pas mora imati za sebe, bio to vrt, dvorište i kućica«.
 
  trpaj_sirotinju Petak, 22.03.2019. u 20:10
vjerojatno je beba kriva ako pitate ljubitelje pasa
  glissy Petak, 22.03.2019. u 20:12
Nikad ne ću shvaćati ljude koji takve pse drže pokraj djece. Može mi se sad javiti stotinu vlasnika doga i pričati da to nisu agresivni psi ili ne znam što već ali ja nikad ali NIKAD ne bi dovodio svoje dijete u takvu opasnost. Ne mogu ni zamisliti kroz što je ta bebica malena prolazila u tim trenucima. PRESTRAŠNO
  lolitta Petak, 22.03.2019. u 20:16
Onaj tko misli da može garantirati za beštiju je l' hoće ili ne će, je udaren u glavu. Ne možeš danas ni za ljude garantirat nešto, a kamoli za životinje. Najjači su mi oni: maaa ne ćeee teee… mrš!
(https://www.24sata.hr/news/pas-je-izgrizao-jednomjesecnu-bebu-prevezena-je-u-klaicevu-620628)
Darko Novinc– Jako ste pazili. Ovo bi trebalo tretirati kao pokušaj ubojstva. Takvom kompleksašu od oca koji nabavlja ovakvog psa je sigurnost djeteta najmanje bitna. Bitnije mu je da se može k…… okolo sa svojim psom.
Stjepan Stojanović– Smeće. Ništa drugo. Tog psa je trebao držat u boksu.
Stanko Prašnikar– Za tu sekundu ispaštat ćete cijelog života. A malena najviše.
Darko Čengija– Uvijek se dogodi u sekundi. Ne će valjda pas javiti pet minuta ranije da će napasti bebu. Ako je ugrizao, znači da nisu pazili.
Veljko Zenzerović– Kakva je budućnost tog djeteta? Strah me i pomisliti. Nadam se sretnom ishodu.
Zlata Barbalić– Budućnost mu nije nikakva, to ne može izać na dobro, otac prestar a žena nevjenčana.. tko zna što je tu posrijedi…
Predrag Cupać– Da ste pazili pas bi bio zatvoren u drugoj prostoriji.
Zelimnezelim: – Moja susjeda ima rotweilera koji je teži od nje, ona oko 60 godina i polubolesna. Kad vidim kako je pas vuče po ulici crkavam od smijeha… znači kad se vrati iz šetnje sva ispuhala i oznojena kao da je sprint odradila… cirkus. Iuvijek se zamislimo kako bi ga ona spriječila ako pas slučajno napadne nekoga, Ili drugog psa .. pa to je ravno ludilu.
mrzim-cenzuru:  Najjača mi je ova "pas je član obitelji".
 

Zrinko Horvat

Povezane objave

Masovnom ubojici Breviku uzor Legija

HF

Čuda se događaju

HF

Tigar na tigra

hrvatski-fokus

Lažne jasenovačke žrtve

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više