Hrvatski Fokus
Hrvatska

​Jugo-nastavnici ne posustaju

Znaju li ravnatelji škola s kime su se povezali njihovi nastavnici?

 
 
Otiđite li na adresu elektroničke pošte
www.najboljinastavnici-ex-yu.weebly.com
www.annex-yu.weebly.com
http://najboljinastavnici-ex-yu.weebly.com/kontakt.html imat ćete osjećaj da ste se vratili, ako već ne u veliku Srbiju, onda zasigurno u Jugoslaviju. Evo kako se predstavljaju oni koji stoje iza ovoga projekta: 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/46296976-453636515163789-4320499536544923648-n.png
»NAJBOLJI NASTAVNICI BIVŠE JUGOSLAVIJE
NOVE IDEJE ZA NOVO VRIJEME
OBRAZOVNA MREŽA NAJBOLJIH NASTAVNIKA
Kategorije članstva koje uspješno mijenja obrazovnu sliku Balkana
NABOLJI NASTAVNICI
SIGURNA KUĆA ZA ENTUZIJAM  NAJBOLJIH NASTAVNIKA EX YU​
ČLANOVI
POTRAGA ZA NAJBOLJIM NASTAVNICIMA EX JUGOSLAVIJE
JESI LI TI entuzijasta koji opstaje uprkos svemu?
POTRAGA ZA NAJBOLJIM NASTAVNICIMA EX YUGOSLAVIJE
Možda, upravo, Tebe tražimo!
Da li smatraš da si Ti, možda, jedan od "Najboljih Nastavnika EX Jugoslavije"?
Ne budi skroman/skromna! Hajde da odgovoriš iskreno na nekoliko pitanja!
– JESI LI TI entuzijasta koji opstaje uprkos svemu?
– RADIŠ LI U ZEMLJI U KOJOJ OBRAZOVANJE NIJE NA CENI?
– ŽIVIŠ LI U OKRUŽENJU KOJE NE PRAŠTA USPEH?
– DA LI SE I KOD TEBE ENTUZIJAZAM LAGANO TOPI?
Ako je većina tvojih odgovora potvrdna, vrijeme je da uzmeš kormilo u svoje ruke i da i zvanično postaneš UČITELJSKI LIDER koji menja obrazovnu stvarnost ovog dijela svijeta! ANN_EX_YU je pravo mjesto za nastavnike poput tebe!
ŠTA JE ANN_EX_YU?
ANN_EX_YU je asocijacija nastavnika formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da mijenjaju sliku obrazovanja u ovom dijelu svijeta.
Ako želiš da zajedno jačamo kapacitete i podižemo status nastavnika u cilju podizanja standarda obrazovanja djece širom prostora bivše Jugoslavije, na pravom si mjestu!
ANN_EX_YU je profesionalna porodica svih vaspitača/učitelja!nastavnika koji ispunjavaju kriterijume pomoću kojih se vrši selekcija u cilju stvaranja prestižne organizacije koja će opravdati ime "NAJBOLJI NASTAVNICI BIVŠE JUGOSLAVIJE".
*Ukoliko ispunjavaš 10 od ukupno 27 kriterijuma, ti si jedan od ravnopravnih članova asocijacije i stičeš pravo da kroz saradnju sa najboljim nastavnicima regiona jačaš svoje kompetencije kako bi u sledećem periodu dostigao zvanje "NAJBOLJI NASTAVNIK EX JUGOSLAVIJE"!
*Ukoliko ispunjavaš 15 od ukupno 27 kriterijuma, ti si jedan od članova asocijacije i stičeš pravo na zvanje "NAJBOLJI NASTAVNIK EX JUGOSLAVIJE"!
*Ukoliko ispunjavaš 20 od ukupno 27 kriterijuma, ti si jedan od počasnih članova asocijacije i pored prava na zvanje "NAJBOLJI NASTAVNIK EX JUGOSLAVIJE", stičeš i titulu "NASTAVNIČKA ZVIJEZDA EX JUGOSLAVIJE!

*Ostavljamo mogućnost da svima, sa 15 i više poena, pošaljemo dodatni upitnik kojim ćemo potvrditi ili osporiti neke dileme koje mogu, eventualno, nastati bodovanjem dokaza za svih 27 kriterijuma.
Popuni upitnik na ovom LINKU! Postani član mreže najboljih nastavnika regiona.
Za neka dodatna pojašnjena, pišite na e-mail: bestteacher.yu@gmail.com ili se dodatno informišite na našim sajtovima: Asocijaciju ANN_EKS YU su formirali visokokvalitetni obrazovni lideri koji su spremni da okupe sve nastavnike entuzijaste iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije koji su spremni da ulože zajedničke napore da motivišu i inspirišu najbolje nastavnike koji mijenjaju obrazovnje u ovom dijelu svijeta.

Ciljevi i zadaci
 
1. Umrežavanje najboljih nastavnika iz država sa prostora bivše Jugoslavije u cilju saradnje, razmijene ideja i resursa  u sferi obrazovanja i vaspitanja i istraživačke dijelatnosti iz oblasti obrazovanja, kulture, nauke, sporta…
2. Povećanje vidljivosti rada i stvaralaštva nastavnika regiona koji imaju moć da motivišu i inspirišu svoje učenike, sa ciljem njihove regionalne promocije, afirmacije i davanja tehničke podrške pri apliciranju za Global Teacher Prize.
3. Regionalno umrežavanje najboljih nastavnika država biše Jugoslavije u cilju veće vidljivosti i prisutnosti na obrazovnoj mapi svijeta.
4. Uticaj na stvaranje bolje medijske slike učiteljske profesije putem promocije i afirmacije primera najboljih učiteljskih praksi iz učionica, lokalne zajednice i angažovanja na nacionalnim i međunarodnim projektima koji su u skladu sa 17 ciljeva održviog razvoja UN.
5. Pokretanje novih i podrška postojećim međunarodnim obrazovnim projekatima (školski međunarodni projekti, učenička i nastavnička međunarodna takmičenja, obrazovni festivali, konferencije, različiti vidovi onlajn obuka, saradnje i komunikacije, izbori i nagrađivanje najboljih nastavnika i učenika…) koji promovišu mobilnost učenika i nastavnika u ovom regionu u cilju rušenja barijera nastalih tokom devedestih i izgradnje prijateljskih i saradničkih odnosa.
6. Stvaranje uslova za pokretanje širokih javnih rasprava na temu modernizacije školskih sistema u regionu u skladu sa medjunarodnim standardima, potrebama društva i tržišta.
7. Pokretanje stvaranja zajedničkog sajta, elektronskog časopisa i TV emisija u cilju promocije i afimracije primera dobrih nastavničkih praksi ovog dijela svojeta.
 
Ciljevi će se realizovati kroz organizovane aktivnsoti, i to: radionice, stručne skupove, konferencije, skajp konferencije, tribine, okrugle stolove, festivale, smotre, webinare, objavljivanje stručnih radova, knjiga i publikacija, audio i video materijala i javno predstavljanje, promovisanje i afirmisanje aktivnosti u navedenim oblastima.
Misija: Osnaživanje, pružanje podrške, afirmisanje i promocija najboljih nastavnika-entuzijasta, koji su preko potrebni svim društvima ovog regiona, ali koji su decenijama nepravedno skrajnuti na samu marginu društva, i rad na trajnom uklanjanju „tihe diskriminacije“ šire društvene zajednice prema ovakvim pojedincima.
Vizija: Stvaranje uslova u našim obrazovnim sistemima u kojima će najbolji nastavnici biti značajno nagrađeni za svoj rad, poštovani i uvaženi u društvu, i u kojem će se najbolji učenici i studenti opredjeljivati za nastavničku profesiju.
 
Ko su nastavnici koji postaju punopravni članovi ANN EX?
Prepoznaju ih po entuzijazmu koji ulažu u svoju profesiju, bez kalkulacije. Znaju oni da nisu dovoljno plaćeni za svoj posao, ali oni posao i ne doživljavaju, isključivo, kao način da se zaradi plata. Oni posao doživljavaju kao strast. Zato su u prednosti nad ostalima, jer posmatraju stvari drugačije. Biraju, ako već nisu dovoljno nagrađeni za svoj rad, privilegiju da u svom poslu uživaju i da ga rade iz ljubavi.
Zato i jesu najbolji!

Lako ih je prepoznati i po njihovoj rezilijentnosti, uspevaju svuda, čak ponajviše tamo gdje se ne očekuju. Možete ih naći u malim neopremljenim školama, u nepristupačnim sredinama, u zavejanim mjestima, na otocima. Ima ih i u sredinama koje su "alergične" na različitost bilo koje vrste. Uspjevaju i tamo gdje nema toleranicje, ali i tamo gdje postoje tragovi diskriminacije. Ukoliko puste korijenje u takvim nepodsticajnim sredinama i ukoliko se sažive sa okolinom, ubrzo takva sredina zasija drugačijim sjajem, oživi, popravi se i postaje poput njih, otporna, ugledna i podsticajna.
Zato i jesu primjer za ugled!

Upadaju u oči i po svojoj inventivnosti, pa se dešava da ih pogriješno dožive oni koji inventivnost ne prepoznaju kao vrlinu. Ta njihova zdrava dosjetljivost i sposobnost pronalaska riješenja tamo gdje bi svi drugi odustali, pomaže im u učionicama kakve su na brdovitom Balkanu. Prazne, siromašne i dosadne, u njihovom prisustvu lako postanu mjesta u kojima se uči, lako i drugačije.
 

Zato su poželjni učitelji bilo kojem djetetu. Takvi su svi naši članovi:
 
– Lidija Nerandžić Čanda, Gimnazija "Veljko Petrović" Sombor, Srbija /suosnivač i član IO/
– Mirsada Šabotić, Gimnazija,,30.septembar" Rožaje, Crna Gora /suosnivač i član IO/
– Suzana Delić, OŠ “Horvati” Zagreb, Hrvatska /suosnivač i član IO/
– Sava Kovačević, OŠ "Oktoih" Podgorica, Crna Gora  /suosnivač i član IO/
– Marinko Petković, ŠOSO “Milan Petrović” Novi Sad, Srbija /suosnivač i član IO/
– Jasmina Stojković, OŠ “Kralj Aleksandar I”, Novi Beograd, Srbija /suosnivač i član IO/
– Ana Živković, OŠ “Čegar” Niš, Srbija /suosnivač i član IO/
– Nedim Sivčević, OŠ “..Mejdan” Tuzla, Bosna i Hercegovina /suosnivač i član IO/
– Mila Đačić, OŠ “Sveti Sava” Vrčin, Beograd, Srbija /suosnivač i član IO/
– Dejan Nemčić, OŠ Zagreb, Hrvatska /suosnivač i član IO/
– Sanela Jaganjac, JU OŠ “Mejdan" Tuzla, Bosna i Hercegovina /suosnivač i član IO/
– Stojanka Duducki, OŠ “Krste Misirkov” Kumanovo, Makedonija /suosnivač i član IO/
– Lejla Kovačević, JU OŠ "Podorašje", Podorašje, BiH /član Inicijativnog odbora/
– Jelena Babić , OŠ "Milić Rakić Mirko", Prokuplje, Srbija  /član Inicijativnog odbora/
– Jugoslava Lulić, Tehnička škola "9. maj" Bačka Palanka, Srbija
– Tanja Vrečko, OŠ "Mladost", Novi Beograd, Srbija
– Slavica Gomilanović, OŠ "Đura Jakšić" Oreškovica, Srbija
– Nada Sokolović, JU OŠ "Osman Nakaš" Bosna i Hercegovina
– Zorica Ivanović, Tehnološka škola Paraćin, Srbija
– Dušanka Vujičić, JU OŠ "Ratko Žarić" Nikšić, Crna Gora
– Aleksandra Sekulić, Ekonomsko-trgovinska škola Kula, Srbija   
– Svetlana Pavlović, OŠ ,,Anta Bogićević" Loznica, Srbija
– Ornela Filipović-Mahmutović, JU OŠ "Cazin II", Cazin, Bosna i Hercegovina
– Tatjana Kovačev, OŠ "Bora Stanković" Karavukovo, Srbija
– Aleksandra Pavićević, OŠ "Đorđe Krstić" Beograd, Srbija
– Miljan G. Jeremić, Knjaževačka gimnazija Knjaževac, Srbija
– Gjorgjina Dimova, OOU "Strasho Pindzur" Negotino, Makedonija
– Azra Šoše, OŠ" Bijelo Polje" Potoci, Mostar, Bosna i Hercegovina
– Violeta Petkoska, OOU  "Koco Racin" Ohrid, Makedonija
– Tatjana Jurić, Gimnazija Banjaluka, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
– Marina Andrijević Petrović, OŠ "Jugoslavija" Bar, Crna Gora
– Bojana Manić, OŠ "Sveti Sava" Pirot, Srbija
– Marica Jurec, OŠ Zrinski Nuštar, Hrvatska
– Željka Bojić, OŠ "Janko Veselinović" Šabac, Srbija
– Dobri Jovevski, OOU "ILINDEN" Kriva Palanka, Makedonija
– Svetlana Drobnjak, OŠ „Branko Radičević” Novi Beograd, Srbija
– Sonja Danilovska, OOU “Nikola Karev” Probishtip, Makedonija
– Đurđica Stojković, OŠ "Jovan Popović" Susek, Srbija
– Dragana Arsić, JU OŠ "Sveti Sava" Foča, Bosna i Hercegovina
– Nada Kljajić, OŠ "Dositej Obradović" Opovo, Srbija
– Lejla Hujdur, “Srednja ekonomska škola” Sarajevo, Bosna i Hercegovina
– Tatjana Romanov,  OŠ "Sveti Georgije" Uzdin, Srbija
– Alma Salihodžić, JU OŠ "Harmani 1" Bihać, Bosna i Hercegovina
– Olivera Lučić, JU “Srednja ekonomsko- ugostiteljska škola,”Nikšić, Crna Gora
– Suzana Nikoloska, OOU “Kire Gavriloski- Jane” Prilep   Makedonija
– Selma Rustempašić , MSŠ Bugojno, Bosna i Hercegovina
– Branislav Tođer, OŠ "Sveti Georgije" Uzdin, Srbija
– Miomir Dejanović, OŠ "Svetozar Marković" Vranje, Srbija
– Gordana Rackovm OŠ "Sveti Sava" Kikinda, Srbija
– Snežana Klepić, Gimnazija "Veljko Petrović" Sombor , Srbija
 Mirjana Spasić, OŠ "3, oktobar" Bor, Srbija
– Saša Čorboloković, OŠ "3. oktobar" Bor, Srbija
– Verica Lukić, OŠ "Kralj Aleksandar I. Karađorđević" Jadranska Lešnica, Srbija
– Olivera Leković, OŠ "Pavle Rovinski" Podgorica, Crna Gora
– Milijana Petrović, Srednja škola "17. septembar" Lajkovac, Srbija
– Olgica Spasojević, OŠ "Petar Leković" Požega, Srbija
– Zorana Matićević, Gimnazija “Patrijarh Pavle” Beograd, Srbija
– Slađana Cvetković, OŠ “Despot Stefan Lazarević" Babušnica, Srbija
– Ljupka Stojmenova, OU ,,Nikola Karev" Kocani, Makedonija
– Marina Stanojlović Mirčić, OŠ "Ljuba Nešić" Zaječar, Srbija
– Alisa Pejić, JU OŠ "Mejdan" Tuzla, Bosna i Hercegovina
– Marija Galjević, OŠ "Milan Rakić" Novi Beograd, Srbija
– Vladimir Majstorović, Prehrambeno ugostiteljska škola, Čačak, Srbija
– Biljana Vulović, OŠ "Sveti Sava" Toponica, Srbija
– Dušanka Rangelov, OŠ ,,Kralj Aleksandar I Karađorđević" Jadranska Lešnica, Srbija
– Senada Đešević, JU SMŠ "Bećo Bašić" Plav, Crna Gora
– Natalija Diković, OŠ "Petar Leković" Požega, Srbija
– Vesna Gagalovska, OOU “Todor Angelevski”, Makedonija
– Biljana Veselinović, OŠ za učenike sa smetnjama u razvoju "Smeh i suza" Aleksinac, Srbija
– Danijela Stefanović, OŠ "Vuk Kradžić" Žitkovac, Srbija   
– Olga Milićević, PU "Naša radost" Aleksandrovac, Srbija      
– Marija Todoroska, OOU "Dimitar Pop Georgiev Berovski" Makedonija
– Slobodan Kaličanin, ESTŠ "Nikola Tesla" Kraljevo, Srbija
 Danijela Miličić Trebaticki,  PU "Radost" Srbobran, Srbija
– Maja Videnovik, OOU "Krste Misirkov" Skopje, Makedonija
­- Borko Petrović, OŠ "Stevan Jakovljević" Paraćin, Srbija
– Snežana Milojković, OŠ “Ivo Lola Ribar” Veliko Gradište, Srbija
– Smilja Mrđa, OŠ “Osman Nuri Hadžić” Sarajevo, Bosna i Hercegovina
– Fatima Kličić, OŠ “Cazin I” Cazin, Bosna i Hercegovina
– Ljiljana Ražnatović, OŠ “Pavle Rovinski” Podgorica, Crna Gora  
– Aleksandra Brmbota, SŠ Markantuna de Dominisa Rab, Hrvatska
– Aida Petrovska, OOU “Dimitar Miladinov”, Makedonjija
– Jadranka Klisarova, OOU “Blaze Koneski” Skoplje, Makedonija
– Svetlana Josifoska, OOU “Lazo Angelovski” Skoplje, Makedonija
– Krsto Vuković, JU SMŠ “Danilo Kiš” Budva, Crna Gora
– Željka Zovko, OŠ “Ivan Gundulić” Mostar, Bosna i Hercegovina
– Naida Gadžo, JU OŠ “Aleksa Šantić” Sarajevo, Bosna i Hercegovina
– Snježana Bošković, JU OŠ  “Olga Golović” Nikšić, Crna Gora
– Nevenka Vulić, JU OŠ “Sutjeska” Podgorica, Crna Gora
– Rasema Delić, JU OŠ “Harmani I” Bihać, Bosna i Hercegovina
– Pavlinka Veljanoska, OOU “Goce Delčev” Negotino, Makedonija
– Stance Sterjovska, OOU “Krste Misirkov” Kumanovo, Makedonija
– Nataša Vukadin, JU OŠ “Sveti Sava” Foča, Bosna i Hercegovina
– Ferizata Hadžović, JU OŠ “Sokolje” Sarajevo, Bosna i Hercegovina
– Katarina Vučen, JU OŠ “Veselin Masleša” Foča, Bosna i Hercegovina
 
KO SU NAJBOLJI NASTAVNICI REGIONA?
 
– To su nastavnici koji imaju entuzijazam, bez obzira što se od entuzijazma ne živi, ali oni znaju da se uz njegovu pomoć opstaje u društvima koja ne čuvaju obrazovanje na vrhu ljestvice vrijednosti.
– To su nastavnici koji imaju moć inspiracije, kako za svoje učenike, tako i za kolege i sve one koji rade na svom cijeloživotnom usavršavanju.
– To su oni nastavnici kojima nije potrebna dobro opremljena učionica, urbana sredina ili iznadprosječni učenici, već su toliko rezilijentni da, svoj puni razvoj, mogu postići i u teškim uslovima.
– To su oni kreativni nastavnici, koji ni od čega stvaraju nešto, a to nešto inicira sledeće nešto, drugačije i još kreativnije.
– To su oni nastavnici koji druge motivišu da postanu bolji i bez zadrške im pomažu da sami sebe prevaziđu.
Učimo od njih! Učimo od najboljih:
 
– Aida Petrovska, OOU “Dimitar Miladinov”, Makedonija
– Ana Živković, OŠ “Čegar” Niš, Srbija
– Azra Šoše, OŠ" Bijelo Polje" Potoci, Mostar, Bosna i Hercegovina
– Biljana Veselinović, OŠ za učenike sa smetnjama u razvoju "Smeh i suza", Aleksinac, Srbija
– Biljana Vulović, OŠ "Sveti Sava", Toponica, Srbija
– Bojana Manić,  OŠ "Sveti Sava" Pirot, Srbija
– Borko Petrovic, OŠ "Stevan Jakovljević, Paracin, Srbija
– Danijela Miličić Trebaticki, PU "Radost", Srbobran, Srbija
– Danijela Stefanović, OŠ "Vuk Kradžić" Žitkovac, Srbija   
– Dobri Jovevski, OOU "ILINDEN" Kriva Palanka, Makedonija
– Dragana Arsić,  JU OŠ "Sveti Sava" Foča, Bosna i Hercegovina
– Dušanka Vujičić,  JU OŠ "Ratko Žarić" Nikšić, Crna Gora
– Đurđica Stojković, OŠ "Jovan Popović" Susek, Srbija
– Fatima Kličić, OŠ “Cazin I” Cazin, BiH
– Gjorgjina Dimova, OOU "Strasho Pindzur" Negotino, Makedonija
– Gordana Rackov, OŠ "Sveti Sava" Kikinda, Srbija
– Jadranka Klisarov, OOU “Blaze Koneski” Skoplje, Makedonija
– Jasmina Stojković, OŠ “Kralj Aleksandar I”, Novi Beograd, Srbija
– Jugoslava Lulić, Tehnička škola "9. maj" Bačka Palanka, Srbija
– Krsto Vuković, JU SMŠ “Danilo Kiš” Budva, Crna Gora
– Lejla Hujdur, “Srednja ekonomska škola” Sarajevo, Bosna i Hercegovina
– Lidija Nerandžić Čanda, Gimnazija "Veljko Petrović" Sombor, Srbija 
– Ljiljana Ražnatović, OŠ “Pavle Rovinski” Podgorica, Crna Gora  
– Maja Videnovik, OOU "Krste Misirkov" Skopje, Makedonija
– Marica Jurec, OŠ Zrinski Nuštar, Hrvatska
– Marina Andrijević Petrović, OŠ "Jugoslavija" Bar Crna Gora
– Marina Stanojlović Mirčić, OŠ "Ljuba Nešić", Zaječar, Srbija
– Marinko Petković, ŠOSO “Milan Petrović” Novi Sad, Srbija
– Mila Đačić, OŠ “Sveti Sava” Vrčin, Beograd, Srbija
– Milijana Petrović, Srednja škola "17. septembar" Lajkovac, Srbija
– Miljan G. Jeremić, Knjaževačka gimnazija, Knjaževac, Srbija
– Miomir Dejanović, OŠ "Svetozar Marković" Vranje, Srbija
– Mirjana Spasić, OŠ "3.oktobar" Bor, Srbija
– Mirsada Šabotić, Gimnazija „30. septembar" Rožaje, Crna Gora 
– Nada Kljajić,  OŠ "Dositej Obradović" Opovo, Srbija
– Natalija Diković , OŠ "Petar Leković" Požega, Srbija
– Nedim Sivčević, OŠ “..Mejdan” Tuzla, Bosna i Hercegovina
– Nevenka Vulić,  JU OŠ “Sutjeska” Podgorica, Crna Gora
– Olgica Spasojević, OŠ "Petar Leković" Požega, Srbija
– Olivera Leković, OŠ “Pavle Rovinski” Podgorica, Crna Gora
– Olivera Lučić, JU “Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola” Nikšić, Crna Gora
– Pavlinka Veljanoska, OOU “Goce Delčev” Negotino, Makedonija
– Sanela Jaganjac, JU OŠ “Mejdan" Tuzla, Bosna i Hercegovina 
– Saša Čorboloković, OŠ "3.oktobar" Bor, Srbija
– Sava Kovačević, OŠ "Oktoih" Podgorica, Crna Gora 
– Senada Đešević, JU SMŠ "Bećo Bašić" Plav, Crna Gora
– Slavica Gomilanović, OŠ "Đura Jakšić" Oreškovica, Srbija
– Slobodan Kaličanin, ESTŠ "Nikola Tesla" Kraljevo, Srbija
– Smilja Mrđa, OŠ “Osman Nuri Hadžić” Sarajevo, BiH
– Snežana Klepić,  Gimnazija "Veljko Petrović" Sombor , Srbija
– Snežana Milojković, OŠ “Ivo Lola Ribar” Veliko Gradište, Srbija
– Snježana Bošković, JU OŠ  “Olga Golović” Nikšić, Crna Gora
– Sonja Danilovska,  OOU “Nikola Karev” Probishtip, Makedonija
– Stojanka Duducki, OŠ “Krste Misirkov” Kumanovo, Makedonija
– Suzana Delić, OŠ “Horvati” Zagreb, Hrvatska
– Svetlana Josifoska, OOU “Lazo Angelovski” Skoplje, Makedonija
– Tanja Vrečko, OŠ "Mladost", Novi Beograd, Srbija
– Tatjana Jurić, Gimnazija Banjaluka, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
– Tatjana Kovačev, OŠ "Bora Stanković", Karavukovo Srbija
– Vesna Gagalovska, OOU “Todor Angelevski”, Makedonija
– Vladimir Majstorović, Prehrambeno ugostiteljska škola, Čačak, Srbija
– Željka Bojić, OŠ "Janko Veselinović" Šabac, Srbija
– Željka Zovko, OŠ “Ivan Gundulić” Mostar, BiH
– Zorana Matićević, Gimnazija “Patrijarh Pavle” Beograd, Srbija
– Zorica Ivanović, Tehnološka škola Paraćin, Srbija«.
 
Među ovim jugo nastavnicima nalaze se i ovi:
– Dejan Nemčić, OŠ Zagreb, Hrvatska /suosnivač i član IO/
– Tatjana Jurić, Gimnazija Banjaluka, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
– Marica Jurec, OŠ Zrinski Nuštar, Hrvatska
– Aleksandra Brmbota, SŠ Markantuna de Dominisa Rab, Hrvatska
– Željka Zovko, OŠ “Ivan Gundulić” Mostar, Bosna i Hercegovina
Ostaje pitanje znaju li ravnatelji ovih škola s kime su se povezali ovi nastavnici u Zagrebu, Mostaru, Banjoj Luci, Zagrebu i Rabu? (v.h.)
 

www.najboljinastavnici-ex-yu.weebly.com
www.annex-yu.weebly.com

http://najboljinastavnici-ex-yu.weebly.com/kontakt.html

Povezane objave

Konačno Hrvati ne će biti stranci u Hrvatskoj

HF

Knjiga Matka Marušića “Mi Hrvati”

HF

Pupovac negira srpsku agresiju na Hrvatsku

HF

Novi pokušaj uništavanja HDZ-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više