Hrvatski Fokus

O zločinima mudžahedina se šuti kao da ih nije ni bilo

 
 
Poštovani radi potpune istine, i medijskog linča na Darija Kordića, molim objavite i ovo, svojevrsni demanti tekstu Borisa Pavelića: Neprihvatljivo je da ratni zločinac Kordić javno govori o bogu, (za nas koji vjerujemo u Boga, Bog se piše velikim slovom), objavljeno u Zadarskom listu, od četvrtka 4. 4. 2019., str. 19. Aktivisti Radničke fronte, pročitaš i sve ti je jasno. Pogledaš ime novinara i prezime, još jasnije, pogledaš novinu iz koje je i za koju je, jasno da jasnije biti ne može. (Slobodna Dalmacija – po narodski u ovo danas vrijeme – Slobodanka.)
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2014/06/538e185a-1cdc-4da1-b3f1-11745bfa64d2-dario-kordic-preview.jpg
Za Hrvate Srednje Bosne Dario Kordić je Heroj. O zločinima mudžahedina se šuti kao da ih nije ni bilo, o Ahmićima govore oni koji blage veze nemaju o ratu u Srednjoj Bosni. Pogledajte dokumentirane knjige Višnje Starješine: „Vježbe u laboratoriju Balkan: Rat i mirovni proces 1991-1995.“; „Haaška formula: Pioniri međunarodne pravde“ – govori o političkim i obavještajnim labirintima nastanka Haaškoga suda, pokazuje kako se kroz njegove prve procese gradila politički upravljana i duboko nepravedna međunarodna pravda, uz Hrvate iz Lašvanske doline u BiH kao pokusne kuniće. I treća knjiga: „Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda”., i onda donosite zaključke. Ne želim ići iznad struke, pa dajem riječ struci.
 
“Što je Kordić učinio da bude proglašen ratnim zločincem koji je ubijao djecu u Ahmićima?” Sud je utvrdio da je svojom prisutnošću dao političku potporu Blaškiću na sastanku gdje je Blaškić izdao zapovjed za pokolj u Ahmicima. A Blaškić kasnije oslobođen.” – napisao je Luka Mišetić na svom Twiter profilu reagirajući na članak Novog lista. Ispod objave razvila se podulja rasprava. Za Kordića nisu navedeni dokazi da je ikad naredio klanje i paljenje.
 
Odgovarajući na jedan od komentara, Mišetić je napisao: “Dobro sam upoznat sa presudom žalbenog vijeća. Usporedite to sa prvostupanskom gdje je Kordić dao “potporu” Blaškićevoj zločinačkoj zapovjedi. Kad je Blaškiću ukinuta, Kordić je postao kriv jer je dao potporu nepoznatnom “nekome” iako je prvostupanjsko utvrdilo da zapovjednici poput Ljubičića su mogli na svoju ruku izdati zločinačke zapovjedi. Ostaje nejasno: kako je mogla zločinačka zapovijed ići bez potpore odgovornog vojnog zapovjednika Blaškića, a ne bez predsjednika HDZ Kordića?” O zločinu u Ahmićima napisao sam i roman: Engleski okvir za Ahmićku sliku; dostupan u svim knjižnicama u RH i šire i kao E. – knjiga. Nitko taj roman nije napao. Predstavio sam ga i u prepunoj Skenderiji u Sarajevu.
 

Nikola Šimić Tonin

Povezani članci

Uloga Britanaca i Iranaca u Ahmićima

HF

Dvojbeni karakter izvornika izvješća

HF

Strahota ‘građanstva’ bosanskih unitarista

HF

Okrvavljene ruke Alijina viteza

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...