Hrvatski Fokus
Društvo

Seve Balkanikus i dalje pali…

"Eeeeeej, što vooolim miriiis kamiooooona…"

 
 
Seve Balkanikus i dalje pali dio naših primata. To su oni što sline poput veprova na svaki spomen njezina imena, među prvima su na blagajni kad se prodaju karte, a na koncertima užarenih i iskolačenih očiju i otvorenih usta (izvan sebe, u ekstazi) dovikuju svojoj ljubimici: "Skini se!", "Skini se!" (kako bi se njima za ljubav lišila i ono malo krpica što ih je zadržala na sebi). Doduše, ima ih nešto manje (primata) nego u ona zlatna vremena kad je snimala (osim privatnih filmova specijalnog sadržaja koji su uskoro postajali javnom svojinom) nezaboravne hitove "Mala je dala", "Gas, gas", "Brad Pitt", ali dovoljno da se od toga dade živjeti – ako se koncerti prave češće i svrne ponekad i u manja mjesta.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/1266109_seve_ls.jpg
Pali Seve, pali još uvijek, ne bukti baš, ali barem tinja – pa i po nekim portalima, žari i pali, uz sve druge vijesti sličnog sadržaja kojih je dnevno na vagone. Znala je Seve uvijek dozirati plamen. Nikad ne dopustiti da ugasne, ali ga i prigušiti kad je osjetila da bi i sama mogla biti oprljena. I klapalo to tako od davnih dana. Nakon burnih rasprava o već spomenutom filmskom uratku (zbog kojega se Seve tobože jako žestila kad se pojavio na Internetu – valjda dok nije dobila odštetu – a poslije na račun toga pravila viceve i pitala: ima li još koga da nije gled'o?), na red je došla afera oko njezine rastave s Milanom, pa povuci-potegni oko djeteta (opet s Milanom), pa drž-ne daj oko alimentacije (opet s Milanom), pa potom udaja (opet) u Beograd bre (zastavicu preuzima Keba Kojić – junior)…onda poslije nekog vremena, opet nešto s Milanom – gore dolje, pa socijalni radnici, suci… i da iskren budem, toliko sam se uzbudio oko svega toga svih ovih godina da sam čak i zaboravio što je dalje bilo. Kao kroz maglu, sjećam se da se nešto burno zbivalo i na relaciji Koja senior – Seve – Koja junior, moguće da su i neke druge osobe iz obitelji Kojić bile umiješane, pa onda opet Milan, ali sjećanje je varljiva stvar (a ne da mi se surfati i tragati po internetu), uglavnom, nešto je bilo, a kako se (i jeli se) završilo, ne znam.
 
Kod Seve Balkanikus nema jednokratnih predstava, pa čak ni onih od tri čina (kao u kazalištu), sve trakavice koje su u trajanju (a i po zapletima) nadmašile i turske i španjolske i meksičke sapunice (o domaćima da se ne govori). I onda to vremenom raji dosadi. Pa Sevin stožer za PR i puštanje magle stupi u akciju, promijeni špicu i scenarij, čak i sam siže (ako treba), krene s nečim novim, važno je samo da se vrteška vrti i "zvijezda" Balkana bude prisutna u javnosti – kojim povodom, kako i zašto, tko te to pita!? I tako naša (pop, turbo-folk, electro-pop, disco, kabaret, etno, zabavna) senzualna pjevačica (a neki tvrde čak i glumica), "žari i pali" Hrvatskom i Balkanom (pogotovu njegovim istočnim dijelom), ima već (brat-bratu) 20-ak godina (možda čak i nešto više). I kao i većina celebrity-a (koje god kategorije da jesu) i naša sirota Seve Balkanikus želi ostati vječita, besmrtna, zauvijek mlada, privlačna, poželjna, seksi, senzualna, izazovna, popularna  i komercijalna…sasvim prirodno, zar ne? Koja žena ne bi htjela nadmašiti Merlinku, Kleopatru, imati para kao Ledi Gaga i ostati vječno mlada? Ima li takvih?
 
Zašto Seve ne bi uspjela?
Danas preparata k'o nikad! Vraćaju mladost, daju svježinu, zaustavljaju zub vremena – svugdje osim na vratu i rukama, ali tko te pita, postoje one damske rukavice do lakata, pa leptir mašne, povišene kragne, je l' tako?
Kakve veze ima što joj je za koji dan punih 47? I kakve veze ima što "stiskaju" Jelena Rozga, Maja Šuput i Nives Celzijus (već odavno), Lidija Bačić, Lana Jurčević (od prije par godina), Domenica Žuvela, Nicol Bulat, Neda Parmać (odnedavno) influencerice, instagramuše, fejsbukače, partijanerke, hrpa novih faca željnih slave po svaku cijenu!? Sve to Seve još redovito "servisira" (poput dobrog starog oldtajmera – mislim na estradu i biznis, da me tko ne bi pogrješno shvatio), ali, ne lezi vraže (što narod kaže), iza leđa joj jamu kopa…tko nego onaj iz najbližeg kruga suradnika!
Naime, osjetilo se već neko vrijeme da Sevine gaže nisu više onako "nabrijane", dvorane dupkom natrpane (kao kod Thompsona, na primjer), tamo negdje od jeseni prošle godine ili tako nekako. I stvar eskalirala ovog proljeća. Vele Srbijanci kako im je zagrebačka snajka (tj. Seve Kojić) otkazala ni manje ni više nego tri koncerta zaredom, a da je za Dan žena na Zlatiboru (inače turistička destinacija prve klase, za elitu) prodala samo 20 ulaznica! I još tvrde da je Seve (daleko bilo) pred živčanim slomom, jer, čujte ovo: njezin suprug Igor nije u stanju odraditi sve što treba, od kad je ona prekinula suradnju s menadžerom Tomicom Petrovićem.
E, tu smo.
Ne bih baš stajao ni na čiju stranu, onako iz prve, mada mi je (iskreno) Seve Balkanikus srcu bliža od Tomice i Igora, ali mislim da nije na njoj krivnja. I da ima pravo tražiti od menadžera Tomice tih 70.000 eura. On je kao menadžer morao osmisliti nastupe, tako da raja nagrne k'o mutava, a nije!
Zar tom liku nije jasno da ovo nisu šezdesete ili sedamdesete i da je scenski nastup i ono što raja vidi važnije od onoga što čuje. Tko te pita za glas, vokal, oktave, falševe dis, fis ako se vidi sve ono što treba.
I sad, umjesto da je Tomica kao stari i iskusni menadžer uveo novitete na scenu – primjerice, "guzoboj" između Seve i Lidije Bačić, valjanje u blatu, čokoladi, pudingu, tombolu za publiku, ili da je u pauzi između dvije Sevine numere doveo mečku da igra… on ništa!
Ne kažem da je sad trebalo nagovarati zvezdu Balkana na to da se skida do kraja, ili ne daj Bože radi još nešto gore na sceni, pa čak i ako nije htjela twerkati i to joj dajem za pravo – iako bi twerk (pod uvjetom da ga Seve dobro uvježba) u tangama bio pun pogodak, ali neke novitete je svakako trebalo uvesti.
I kad je osjetio da je sve otišlo k vragu, Tomica se riješio izvuć', pa nahvalio (preko medija) Seve na sva usta. Te on bio na kavi s njom, te ona super žena, pametna, osjećajna, anđelak pravi, te ovo, te ono, samo da se ne bi isprsio i iskešir'o onih 70.000 eura.
No, nije Sevka od jučer, ima ona utakmica u nogama, pa ne nasjeda na praznu priču.
I sve to – ako je vjerovati srpskim tabloidima, u detalje zna jedna Kojićeva susjeda (koja za sada ne želi otkriti svoj identitet). I žena bez pardona kaže, kako tamo (kod Kojićevih) vlada kaos. Veli, samo što se za vratove dohvatili nisu – para sve manje, a naučilo se na luksuz, nije lako! Matorom Kebi već odavno ne ide nikako, mladome skoro kao i njemu, kod snajke zagrebačke počelo štekati, problem treba rješavati, ali kako!? Tomica zdimio, ni traga mu, a i zub vremena tu. Snajki za koju godinu ravno 50.
Kuku lele, kad već sad šteka šta ima da budne za 5,6 ili 10 godina!?
Auuuuuu!
E, nećemo dopustiti da se bilo što, pa i zub vremena odrazi na našu Seve Balkanikus! Imamo spremnu strategiju – s Tomicom ili bez njega! S Igorom Kojom ili bez njega! S Milanom ili bez njega!
A do tada, uživajmo u umjetničkim dostignućima naše Sevke, jedne, jedine, neponovljive, besmrtne, vječne i nepromjenljive zvijezde Balkana – Žene, Majke, Kraljice!
Projekt započinjemo dizanjem atmosfere!
Između sijaset numera koje uzburkavaju hormone (do plafona), bude spolni nagon ili razno-razne druge emocije – kako kod koga, za ovu prigodu odabrao sam nedostižnu šofersku, pa 'ajmo svi skupa: "Eeeeeej, što vooolim miriiis kamiooooona…"
https://www.youtube.com/watch?v=9vNoEEv8JdU
 
P.S. A sad nešto ozbiljno (neovisno o tomu što je ovdje riječ o satiri): Sram me je što živim u ovakvoj Hrvatskoj, u kojoj su trivijalne bedastoće i tragikomični likovi važniji od kulture, glazbe, književnosti, kazališta i od svih životnih pitanja s kojima se ljudi susreću. Sram me je, časna riječ!
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

AFORIZMI – Susjedni komšije

HF

Dani stabla u Zlatnoj dolini

HF

Fenomen digitalnog društva

hrvatski-fokus

Samopouzdanje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više