Hrvatski Fokus
Kultura

Jednostavni svakodnevni motivi

Ati Salvaro izlaže u zagrebačkoj galeriji Studio Hani

 
 
Sredinom travnja, arhitekt Ati Salvaro predstavio se je samostalnom izložbom u zagrebačkoj galeriji Studio Hani, koju čini četrdeset akrila na platnu i na papiru, većinom srednjeg formata.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/ATI-SALVARO-1.jpg
Ati Salvaro predstavio nam je paralelni svijet doživljavanja suvremenog svijeta, od povijesti do stvarnostri, opterećene brojnim problemima i dilemama. Ati Salvaro slika jednostavne, svakodnevne motive, sitnice u vlastitom okruženju, do imaginacija prostora i događaja.
 
Svijet kakav želimo i volimo, svijet, koji živi i diše pored nas, nevidljiv drugima. Susrećemo drevne likove koji vrlo živahno odaju dojam o postojanju, zamišljene osobe s kojima dijelimo ovaj komplicirani svijet.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/ati-salvaro-2_5cc2ddc067ef4_728xr.jpg
Salvaro slika lako, ne obazirući se na suvremene tendencije, jednostavno je oživotvorio scene i lica, boje i oblike, svojeg, intimnog paralelnog svijeta, svijeta koji raste s nama i pored nas, kao naše drugo ja. Odmjereni kolor također je odlika je ovoga ciklusa, iz kojega izbija mir i sklad.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Sjeme zla

hrvatski-fokus

Apokalipsa Mladena Žunjića

HF

Večer na moru

HF

Istraživanje tema identiteta, prostora, teritorija i migracija

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više