Hrvatski Fokus
Kultura

Izbor radova Mladena Žunjića

Izložba u sjedištu HEP-a u Zagrebu

 
 
Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić na samom početku svibnja, predstavio se je s novom trotjednom izložbom, FRAGMENTI CIKLUSA, izborom iz kompleksnog novijeg opusa, riječ je o desetak radova, ulja i akrila na platnu velikog formata, u zagrebačkom sjedištu HEP-a u Ulici grada Vukovara.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/05/20190503-131100_5cd159f155e28-scaled.jpg
Žunjić je izložio niz novih slikarskih situacija i rješenja na formatima od jednog metra do metra i trideset s već prepoznatljivim motivima, složenim temama nefigurativnog imaginarnog svijeta, tijela u neprestanom gibanju, volumenima koji pršte energijom uz iznimno snažan kolorit, eruptivan, prodoran.
 
Možemo i reći kako iz Žunjićevih slika teku, sijevaju ili plamsaju  silni energetski pravci, neprekidno, raznoseći u svim pravcima svoje simbolične poruke.
 
Žunjićevo slikarstvo i ovim odabirom radova potvrđuje ispravnost autorovog trnovitog  ustrajnog slikarskog istraživanja, kontinuiranog i nezaustavljivog.
 
Žunjićeva iskrena odanost boji i njezinim moćima, fascinantna je jer umjetnik nimalo ne skriva svoje emocije kada je kolor u pitanju. Apstrakcije na velikim formatim,a slikara Mladena Žunjića, doista su uzbuđujuće i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/05/20190503-131206_5cd159f05a9f9-scaled.jpg
Za očekivati je uskoro prezentiranje većeg i ozbiljnog izbora iz doista obilnog i složenog opusa Mladena Žunjića, na izložbi koja bi cjelovitije i još jače potvrdila vrijednosti njegovog slikarskog opusa.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Umjetnik i Političar – ima li izmirenja?

HF

Izložba “Istanbul” fotografa Hrvoja Filipovića

HF

Nepriznavanje hrvatskoga vojnoga nazivlja

HF

Samo je jedan Stanko Šarić

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...