Hrvatski Fokus
Gledišta

Vreća pijeska u “Kući cvijeća”

Predlažem reviziju pravosudnog postupka protiv Andrije Artukovića

 
 
Redovito pratim TV emisiju STAV koju vode Trpimir Vicković i Dalibor Bosančić. Trpimir Vicković poziva gledatelje da predlože nove teme za TV emisiju STAV. Pa ja predlažem temu – pitanje: Jeste li za reviziju pravosudnog postupka proti Andrije Artukovića? Baš to zahtijeva Rezolucija Vijeća Europe 1481 (osuda svih totalitarizama). Jer je pravosudna presuda Andriji Artukoviću donesena za vrijeme totalitarnog režima. A s obzirom da u Hrvatskoj nije bilo lustracije, posljedice te presude, Hrvati trpe i danas. I kao ometanje kanonizacije Alojzija Stepinca, i kao ometanje komemoracije na Bleiburgu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/Image-1.png
Jeste li za utvrđivanje TITINA identiteta? I bez analize DNK, lako se može utvrditi je li Vođa nesvrstanih Josip Broz. Postoje slike Josipa Broza, prije i TITINE slike poslije Drugog svjetskog rata. Za mene je TITIN identitet toliko važan da bi se o njemu moralavoditi rasprava, i u Europskom Parlamentu i u UN-u. Jer je u pitanju gruba, agresivna politička manipulacija koja oblikuje svijest, i generira nekome poželjne elite na određenom prostoru. Danas je svaki pripadnikvladajuće klase u Hrvatskoj ponosan na TITIN sprovod 1980. u Beogradu. Ustvari, u Hrvatskoj i ne možeš biti pripadnik vladajuće klase ako nisi veliki obožavatelj Velikog sprovoda – vreći pijeska(?) u Kući cvijeća u Beogradu. Sve na štetu Hrvata. Pa i drugih naroda na prostoru bivše države. Sigurno bi raspad Jugoslavije bio drukčiji da nje bilo lažnog bravara? Pa i nove sukobe na tom prostoru može izazvati mit o Velikom sprovodu. Kao što je Milošević koristio TITIN unitarizam, možemo reći da to čini i Bakir Izetbegović, kao neko građanstvo. Dakle, to je za Europski Parlament. I za UN.
 
Vjerujete li da postoji Plan: HDZ-u kriminal (INA, AGROKOR, FIMI MEDIA…), HNS-u i SDP-u (Čačić, gospodarski kriminal, Račan) – gradnja autocesta? I ovdje predlažem reviziju jednog pravosudnog procesa-mito: Sanader-Hernádi. Od suda koji je osudio Ivu Sanadera za primanje mita od 10 milijuna eura, treba tražiti materijalne dokaze za to, odnosno bankovne uplatnice (isplatnice). Sud je to morao imati kada je donio presudu.
Je li za vas Bleiburg genocid? Ako jest, može li Hrvatska status genocida na Bleiburgu tražiti u Europskom Parlamentu i u UN-u?
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Vjerujemo u pobjedu Hrvatske domoljubne koalicije!

HF

Jasmina Popović protiv opstojnosti hrvatskoga naroda

HF

Prilozi izuzetno dobro napravljeni

HF

Andrija nije ni teolog ni svećenik!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više