Hrvatski Fokus
Hrvatska

Trulost hrvatskoga obrazovnog sustava

Ravnateljica Danijela Adžijević ne želi knjigu o hrvatskim braniteljima

 
 
Ravnateljica Osnovne škole Antun Augustinčić u Zaprešiću odbila primiti knjige Heroji ne umiru. Knjiga je Spomenica hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu čili su roditelji članovi Hrvatske zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/img116.jpg
Dopredsjednik Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zaprešića Marijan Capek, vukovarski branitelj i logoraš srbijanskih koncentracijskih logora i Biserka Brašić, majka poginulog branitelja i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Grada Zaprešića dana 11. lipnja 2019. u 13.15 sati održali su sat povijesti u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića u Zaprešiću osmim razredima. Trebali su prikazati dokumentarni film „Oni su naš vječni plamen“ o 46 poginula branitelja zaprešićkog kraja, ali škola navodno nije imala hdmi kabel (tako im je rečeno). U tijeku predavanja i na dočeku nije ih dočekala ravnateljica niti jedan profesor osim domara. Po završetku predavanja Biserka Brašić, majka poginulog hrvatskog branitelja Marija Brašića koji je bio učenik te škole, zamolila je domara da odnese dvije knjige „Heroji ne umiru“ prvi i drugi dio koja govori o svim poginulim braniteljima iz RH za vrijeme Domovinskog rata.
 
Knjiga je Spomenica hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu čili su roditelji članovi Hrvatske zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske. Međutim ravnateljica Danijela Adžijević nije željela uzeti knjige kao poklon školi već ih je vratila putem domara natrag. Na stranu to što je predavačima onemogućeno prikazati dragocjeni film osnovnoškolcima o njihovim hrabrim sugrađanima (je li bila sabotaža, opstrukcija ili nemar neka ide na dušu odgovornima u školi), no ponašanje ravnateljice Adžijević neprihvatljivo je ne samo zbog kršenja osnovnih pravila dobrog ponašanja i pristojnosti prema gostima škole, nego jer je Brašić, majka prvog poginulog branitelja zaprešićkog kraja, koji je bio učenik upravo škole koju sada vodi ravnateljica Adžijević. Sramotno i neoprostivo.
 
Očito je nešto jako trulo u sadašnjem sustavu obrazovanja mladih Hrvata i Hrvatica. Narod koji ne poštuje svoju prošlost nema budućnosti, a kako poštovati prošlost kada oni koji te trebaju poučiti iskrivljavaju ili još gore ne dopuštaju proučavati prošlost. Ravnateljica Adžijević trebala bi se dobro zamisliti nad svojim sramotnim postupkom jer škola kojoj je na čelu dala je devet heroja Domovinskog rata. Ako ih ona ne zna kako će poučiti djecu.
 
Mario Barišić, sin Biserke, prvi je poginuli branitelj zaprešićkog kraja. Da škola nosi njegovo ime ravnateljica bi tada možda i znala nešto o Domovinskom ratu. Zabrinjavajuće je kako se u hrvatskom obrazovnom sustavu tretira i prikazuje Domovinski rat. Zabrinjavajuće je kako nam iz škole izlaze djeca koja o Domovinskom ratu znaju malo ili nimalo. Stoga projekti poput projekta GO UHDDR GZ „Istina o Domovinskom ratu“ koji se provode u osnovnim školama su hvale vrijedne aktivnosti hrvatskih branitelja koji prenose ljubav prema domovini te istinu o herojima Domovinskog rata i srpsko-crnogorskoj i JNA agresiji na Hrvatsku. I zato branitelji ustrajte i ne odustajte, jer ljubav je jača od mržnje i zato smo mi pobjednici a oni gubitnici!
 

https://hrvatska-danas.com/2019/06/12/branitelji-nesto-je-trulo-u-hrvatskom-obrazovnom-sustavu-ravnateljica-os-u-zapresicu-odbila-dar-knjige-heroji-ne-umiru/

Povezane objave

AFORIZMI – Netko joj je oduzeo nevinost

HF

Glasamo za HDZ, dobijemo SDSS!

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Tko jači – kvači

HF

Boljševička krinka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više