Hrvatski Fokus

Sljedeće godine neka Tomislav Ivić štafetnu palicu preda šefu Plenkoviću

 
 
Predsjednik ovdašnje vlade, drug Andrej Plenković, poslao je sirotoga Tomislava Ivića (hrvatskoga branitelja!) kao svoga izaslanika na Tjentište kako bi položio njegov vijenac i zapalio njegovu svijeću za heroje Sutjeske! Na vijenac je dao napisati poruku: Predsjednik Vlade  RH herojima Sutjeske! (Valjda zbog nedostatka mjesta na traci vijenca Republika Hrvatska napisana je kraticom RH, ali nije nedostajalo mjesta za puni naziv za heroje Sutjeske, i dakako njegovo puno ime i prezime?!) Kao što znademo izaslanik je obavio dodijeljenu mu naredbu: Vijenac na Sutjesci treba pasti! I pao je u bezdan nečega što malo tko u ovoj zemlji razumije. Da naš narod ne bi bio u neznanju pobrinuo se glasnogovornik Plenkovićeve stranke Branko Bačić. Na nešto zbrkanom hrvatskom jeziku ipak je sročio nekoliko poruka: Na Sutjesci je poginulo više od 3000 Hrvata, mojih Dalmatinaca, i svih drugih koji su krenuli u borbu protiv fašizma i za slobodu svoje domovine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/antifa-ploce5-1280x960.jpg
Žalosno je da je poginulo 3000 Hrvata, naših i njegovih Dalmatinaca – jer boli svaka hrvatska žrtva, a tih je u stoljećima hrvatske povijesti, na svim stranama, bilo previše. Taj dio je jasan, pa i borba protiv fašizma, ali da su poginuli i za slobodu svoje domovine! Bašić nije rekao koje domovine, kako se zvala ta domovina, u čije su ime izginuli ti ljudi? Za slobodu! Za narodnu vlast druga Tita i Staljina – dva junačka sina kako se to onda pjevalo! Jesu li za tu slobodu svoje domovine trebali biti poharani hrvatski krajevi od Hercegovine, Dalmacije, samog juga Hrvatske, Slavonije, središnje Hrvatske – pljačkom, nasiljem, deportacijama, smaknućima bez suda i sudišta! Jesu li stravični zločini na Bleiburgu i križnim putovima, ubijenih 570.000 od strane vojske kojoj Plenković šalje vijenac, 3,5 milijuna obrađivanih od strane Udbe i Kos-a, 300.000 prognanih Hrvata u progonstvo i izbjeglištvo, tisuće stradalih od kojih mnogi ubijeni na Golom otoku i sličnim otocima, Jazovci i jazovkama? Za slobodu u kojoj će se hrvatskom narodu nastojati ukinuti njegov jezik, vjera i kultura? Za slobodu u kojoj će Hrvatska u potpunosti biti ekonomski eksploatirana i urušavana. Za slobodu koju će preko 300.000 hrvatskih građana napustiti trbuhom za kruhom! Za slobodu u kojoj će, nakon prve tamnice naroda, živjeti u novoj tamnici, a prognanima u svijetu osigurana pratnja Titovih tajnih službi uz zločin nad 70-ak hrvatskih emigranata i sudbina brojnih nestalih!
 
Kada je hrvatski narod pred sudbinom nestanka htio napustiti tu slobodu ponovno je krenula zvijezda petokraka (ponovno reafirmirana u Plenkovićevo vrijeme) u simbiozi sa kokardom, da Hrvate, ali i druge narode vrati pod velikosrpsku kapu. Kako znaju biti relativni pojmovi – sloboda – domovina, ako se precizno ne govori o čemu je riječ, što bi glasnogovornik nekada najjače hrvatske stranke trebao znati.
 
Imao sam prilike više puta razgovarati s razočaranim Hrvatima – Dalmatincima, koji su ušli u Titov staljinistički pokret, radi borbe protiv talijanskih imperijalista. Razočaranih kada su tijekom rata, a napose u poraću vidjeli i osjetili pravu narav Titove diktature prema hrvatskom narodu, zločina i prevlasti srpskih komunista, vojske i policije u Jugoslaviji a napose vidljivo u Hrvatskoj. Najčešća riječ koju su izgovarali bila je Nismo se zato borili. Počevši od Vladimira Nazora koji je čamio u zagrebačkom egzilu pod paskom druga Mile Počuče! Titov ataše za tisak Bogdan Radica, koji se kao simpatizer NOB-a iz SAD-a vratio u Beograd, svjedočio je o svakodnevnom nestanku ljudi – pojeo ih mrak ili pojela ih noć! Obadva Hrvati – Dalmatinci, antifašisti!
 
Mogao bik nabrojiti brojne Hrvate–Dalmatince – partizane koji su pobjegli u inozemstvo ne želeći sudjelovati u pokoljima Titove vojske nad Hrvatima. Ili su ih doživjeli! Ali, bilo je i onih pojedinaca i vojnih postrojbi, koji su vršili monstruozne zločine. I njih znamo, ali znamo i to da za takve zločine nitko nije odgovarao jer su zaštićeni zvijezdom petokrakom i titoističkom verzijom antifašizma ili bolje rečeno staljinizma, koji će nakon što, uz potporu ovdašnjih vlasti, kineska poduzetnice u Kumrovcu otvori memorijalni kompleks posvećen nedjelima ovom mega zločinca, doći na svoje!
 
Na kraju bih poručio poručio bi glasnogovorniku posrnule stranke da ukaže svom naredbodavcu Plenkoviću da ako već šalje vijence, svijeće i izaslanika na Tjentište neka onda i objasni hrvatskom narodu zbog čega to čini! Davno je jedan veliki hrvatski političar (Dalmatinac) dr. Ante Trumbić, u poznoj dobi života izjavio: Mi se Dalmatinci rađamo kao veliki Jugoslaveni, a umiremo kao veliki Hrvati. Daj Bože da bude što manje hrvatske smrti, napose ne stradalih Hrvata za tuđe interese. Jer, sve te partizanske ofenzive i Titov antifašizam odveli su hrvatski narod u novu tamnicu naroda – po mnogo čemu goru i opasniju od prve,  koju su Hrvati odbacili u krvavom Domovinskom ratu, u kojemu su Bačićevi Hrvati – Dalmatinci na čelu sa generalom Antom Gotovinom odigrali iznimno važnu ulogu. I potpuno na kraju mogao bi ovogodišnji Plenkovićev izaslanik Tomislav Ivić, iduće godine štafetnu palicu prepustiti, samom Plenkoviću, koji bi s titovkom i obveznom zvijezdom petokrakom mogao položiti svoj vijenac i svoju svijeću. U svoje ime. I samo u svoje!
 

Mijo Ivurek

Povezane objave

Jergoviću bi bilo najbolje da odbije hrvatsko državljanstvo

hrvatski-fokus

Predstava 23. travnja ove godine u Jasenovcu je branjenje srpskih genocidnih interesa u Hrvatskoj

hrvatski-fokus

Dokle će Pupovac progoniti Hrvate u Hrvatskoj?

hrvatski-fokus

Povijesne činjenice o pozdravu ZDS

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više