Hrvatski Fokus

Valjda će i hrvatski narod jednom shvatiti da se iza puno lijepih riječi skriva ružno lice dezinformacija i neistina

 

U Saboru se čuje puno riječi, od Vlade AP-a i njega samoga se čuju mnoge riječi, u medijima se koriste puno riječi i slike, ali nažalost u svoj toj poplavi riječi, izjava i objašnjenja ima malo istine, ili točnije rečeno ima više dezinformacija i neistina!

Svakom saborskom zastupniku su usta puna riječi „demokracija“, bez obzira koristi li se od strane oporbe ili porbe, ali zapravo nje u izvornom smislu, u hrvatskom Saboru nema. Dokaza za to ima koliko želite:

– Izvorna definicija demokracije da je to vladavina naroda, od naroda i za narod, trodiobom vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku i izborna ili izravna demokracija, je u nas toliko nakaradno izobličena da jedna stranka (HDZ) sa 16 % glasova ‘naroda’ od onog 100 % koji imaju pravo glasovanja obnaša vlast već gotovo trideset godina, sa svojih 66 tobožnjih ‘zastupnika’ naroda uz 11 „žetončića“ čini saborsku „većinu“, poslušno izvršava ono što joj izvršna vlast (Vlada) naredi, te izglasava Zakone, Uredbe i Propise, koji često nisu u interesu naroda.

– Gore navedeni način tobožnjeg „demokratskog“ vladanja, uz „šetanja“ saborskih zastupnika iz jednog kluba u drugi, uz podržavanje rješenja za koja ih birači nisu ni ovlastili, ni birali u Sabor, je farsa izvorne demokracije, uz napomenu da takva „demokratska saborska većina“ čak se ne ustručava ni pokušaja, pri čemu često uspijeva, sprječavanja direktne demokratije (referendume), a ako do njih ipak dođe, pomoću utjecaja „svoje“ izvršne vlasti, čak bezočno falsificira rezultate referendumskih izjašnjavanja.

Izvršna vlast, u prvom redu Vlada na čelu s premijerom komu je klinički, po vlastitoj izjavi, konstatirana anemija, čini sve moguće i nemoguće povrjede demokracije, utjecanjem na postupke institucija izvršne vlasti i sudske vlasti. Predlaže za ministre i visoke funkcionare od koji bi se u remetinečkom „hotelu“ mogla sastaviti ili se čak možda i satavlja neka „Vlada u sjeni“. Puna su im usta samohvale za „postignuća“ ove Vlade, a među tri najgore smo države EU-a po BDP-u, po stopi „bježanja“ iz ovoga HDZ-ovskog „raja“, hvale se time da nezaposlenost nikada nije bila tako mala, a broj nezaposlenih se smanjio toliko koliko je Hrvata ‘pobjeglo’ iz Hrvatske, a zapravo je uopće i ne će biti, kada svi radno sposobni Hrvati napuste Hrvatsku! Riječi samohvale puno, a istina je da ako nam demografska politika i politika iseljavanja bude ista kao danas, ovo će postati zemlja hrvatskih nesposobnih „uhljeba“, i Pakistanaca, Afganistanaca, Indijaca i Afrohrvata. Vladajući i posebno AP troše puno riječi objašnjavajući da sve rade u interesu „naroda“, dok zapravo sve porezne promjene, sve zakone prilagođavaju interesima onih desetak tisuća imućnih u Hrvatskoj, a na račun hrvatske „raje“ koja sve to treba platiti. Naručili su 19 milijuna cjepiva za COVID, a već je bačeno 4 milijuna kojoj je rok istekao, i tko će to platiti? Pa, naravno narod o komu „očinski“ brinu!

Vladajućima i medijima su puna usta o neovisnosti sudske vlasti, a šefica DORH-a ne može donijeti odluku ako ne pita ministra! Istražni procesi započinju samo ako to AP ‘odobri’, pa tako se započinju istraživati ili procesuirati samo slučajevi koji se radi objave u medijima više ne mogu skrivati, ali se i oni ‘pritiskom’ na sudstvo vode sve do zastare.

Sve u svemu, politička i vladajuća „elita“ puno priča, ali u tim njihovim pričama je malo istine, a najviše je populizma, demagogije i zavaravanja naroda lažnim obećanjima i krivim informacijama! A što je najgore, pored silne samohvale politička „elita“ ne stiže da nešto nauči od onih koji su po veličini zemalja, i broja stanovnika slični nama, poput npr. Luksemburga, Belgije, Češke, Finske, Norveške, a koje nemaju veliko „bježanje“ svojih građana iz njih, nemaju turizam kao „ključnu“ privrednu granu, ali imaju proizvodnu industriju (koju smo mi praktično uništili), ali su u svakom drugom pogledu od nas razvijenje, i manje ovisne od „prosjačenja“ kod Europske Komisije poput ‘uličnih’ prosjaka za koji euro, kao milostinju da ne bi „zatvorili svoju butigu“, i još se time hvalimo. I opet stoji činjenica, da unatoč silnoj samohvali, i tako „isprošen“ EU novac dijelom nestaje u džepovima poput Gabice, Rimčeve…, i još tisuće neotkrivenih HDZ-ovskih „žohara“ i njihovih koalicijskih partnera, a nama od puno priča o brizi o „najpotrebitijima“, ostaje samo gorka istina da su za vladajuću politiku ‘najpotrebitiji’ oni s kojima su čvrsto povezani lancima korupcijske mreže,  koju ne žele dirnuti je ih ona drži na vlasti. I to će trajati sve dok narod ne shvati da se iza puno „lijepih“ skriva ružno lice dezinformacija i neistina!

Laslo Torma

Povezane objave

Vodotoranj su Srbi razorili

HF

Od Zdravka do Tihomira

HF

PO UZORU NA TOMU GROBARA – Nakon Srbije, i Hrvatska dobila Naprednu stranku!

HF

Za pobjedu nad Tottenhamom najzaslužniji su Mamići

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više