Hrvatski Fokus
Kultura

Na valovima tišine

Kličinovićev opus posvećen moru

 
 
Dvadesetog srpnja u Galeriji sv. Ante u Postirama, na otoku Braču, akademski slikar Ivo Kličinović predstavlja se s novom samostalnom izložbom Na valovima tišine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/54524753-2276943378992374-6524087083907153920-n_5d27295571c1c_970xr.jpg
Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Ivo Kličinović, Bračanin, u posljednjih se nekoliko godina osobito istaknuo s nizom slika posvećenih moru, ulja i akrila s motivima uznemirenih valova,silovite bure, posve umirenog plićaka, otoka, maslina, raznolikih i uvijek teško protumačivih lica mora.
 
Naravno, bez mora se ne može, od njega se živi ali i za njega se živi, čitavi se životi troše na tu praiskonsku ljubav, koja u svima nama spava a tek neki okuse njezinu slast i gorčinu.
 
More silno privlači, pomorce, ribare, pustolove, pjesnike, slikare ali i posve običnog čovjeka, koji doista uvijek ostaje zapanjen pri susretu s morem, oduševljen njegovom veličinom i naslućujućom snagom, uspavanom ljepotom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/slika-ivo.k.jpg
Ivo Kličinović je pronašao u motivima mora, otoka, maslina, neiscrpno vrelo inspiracije, nepresušnu imaginaciju. Svojim djelima nastoji sačuvati sjećanje na nekadašnji život, na čistu prirodu, na drevno vrijeme, na elemente krajobraza koji su ipak preživjeli do današnjih dana i valjalo bi ih takve ostaviti budućim generacijama.
 
Ivo Kličinović poštuje i voli prostor u kojem živi i stvara, neprekidno pronalazeći sve zanimljivije teme u površini mora, u njegovom naglom i neobuzdanom valjanju, u vjetrovima i ptica, ne zna se tko stromoglavije leti, začuđen mijenjajućim bojama. Ivo Kličinović sretni je slikar mora,morskih pejzaža, čudesnih mijena i mora i otoka i obale. Opus posvećen moru akademskog slikara Ive Kličinovića zadivljujući je, privlačan je i lijep, izrazitog kolora.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

U vihoru korone virusa

HF

Ogrlica od sjećanja

HF

Na Krležinu Gvozdu broj 23

HF

Egzistencijalni perfomans je vrsta autoportreta, dnevnika

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više