Hrvatski Fokus

Zar oni žele da se nuklearni otpad uskladišti kod Bihaća?

 
 
Trgovska Gora je na granici između Hrvatske i rijetko naseljenog dijela Republike srpske. Jedina druga rijetko nasljena mjesta u Hrvatskoj su na granici s Federacijom BiH, blizu gusto naseljenih bošnjačkih gradova, npr. Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, Kladuše….  Kada bi se pogledale druge opcije gdje bi Hrvatska mogla graditi skladište nuklearnog otpda, Trgovska gora izgleda ponajmanje loša za Bosnu i Hercegovinu. Jer Hrvati će to skladište postaviti u nenaseljena područja Hrvatske, a to su područja na granici s Bosnom i Hercegovinom, pa biraj, tamo gdje ima više ili manje Bosanaca na bosanskoj strani granice. Sigurno je da to Hrvati ne će postaviti u Zagorje, Posavinu, Slavoniju itd., tj. u gusto naseljena područja Hrvatske. Sigurno je da to skladiste ne će postaviti niti u Dalmaciju, uključujući Dalmatinsku Zagoru, radi svoga turizma. Oni znaju da bi slika mrtvačke glave iznad dalmatinske obale na turističkim kartama Hrvtaske opustošila njihov devizni priljev.
Slikovni rezultat za dr. muhamed borogovac
Muhamed Borogovac
 
Koliko ja znam naše izdajnike, oni će sve učiniti da se to skladište pomaklne s granice RS-a, a kada ga Hrvati pomaknu na granicu kod Unsko-sanskog kantona, npr. kod Bihaća, onda će to biti finalna nepromjenjiva odluka. Karakteristika glupih ljudi je da uvijek vide samo povoljne ishode svojih akcija, da nisu u stanju sagledati rizike. To je slučaj i ovdje. Svi ovi u Federaciji, koji kao npr. Senad Šepić traže pomicanje skladišta nuklearnog otpada s Trgovske gore, ne razmišljaju o užasnim alternativama, da im to dođe na prag gusto naseljenog Unsko-sanskog kantona.  
 

Muhamed Borogovac, Bosanski glasnik, Chicago

Povezane objave

Zašto Bošnjaci toliko mrze susjede Hrvate!?

hrvatski-fokus

Književni natječaj Matice hrvatske u Sarajevu u kolovozu 1944.

hrvatski-fokus

Nikad više premostiv jaz

HF

Jezični savjeti dr. sc. Alena Kalajdžije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više