Hrvatski Fokus

Tko ide na komemoraciju u Jasenovac, čini veliko kazneno djelo

 
 
Polagao sam veliku nadu u Miroslava Škoru, kao predsjedničkog kandidata Hrvatske. Ali nakon Bujice, ta se nada  rasplinu kao mjehur od sapunice. Ne mogu točno citirati Škoru iz Bujice, ali mogu reći da je Škoro za mene kandidat iz Opere (znamo koje). Čini mi se da Škoro u Bujici, noviju hrvatsku povijest dijeli na onu od 1941. do 1945., i na onu poslije 1945. Čini mi se da „na sva usta“ nahvali „hrvatske antifašiste“ od 1941. do 1945. i da reče, da on, kao predsjednik Hrvatske ne će dozvoliti da nas dijele žrtve Drugog svjetskog rata. Te da će on ići, i na komemoraciju u Jasenovac i na Bleiburg (samo na misu na Bleiburg?). Što je za mene krajnje neozbiljno i krajnje neodgovorno.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/maxresdefault.jpg
Miroslav Škoro
 
Kada nam je svima jasno da su žrtve Drugog svjetskog rata, ne samo uzrok podjele, nego i uzrok velikog krvoprolića. Kada svi znamo kako taj uzrok nije stao, prestao, nije nestao. A radi se o žrtvama u Jasenovcu. Kada predsjednik Hrvatske (u svibnju) ide na komemoraciju u Jasenovac, on čini veliko kazneno djelo. On grubo krši konvenciju o miru i čovječnosti. Jer kad predsjednik Hrvatske ide na komemoraciju u Jasenovac, on daje pravni i politički legitimitet krvavom uzroku velikog krvoprolića. On potvrđuje laž o Jasenovcu, opravdava srpski genocid u prošloj srpskoj agresiji, i podgrijava atmosferu za novu srpsku agresiju.
 
Umjesto nebuloza o uklanjanju podjela koje izazivaju žrtve Drugog svjetskog rata, hrvatski predsjednik bi se morao uhvatiti u koštac sa petom kolonom u Hrvatskoj, odnosno sa stranim (srpskim) obavještajnim službama u Hrvatskoj. A to bi bilo lako. Pišem i o filmu Dane Budisavljević u Puli, kao konstrukciji pete kolone. Naime, postoje sumnje da je scenarij (dnevnik Dijane Budisavljević) krivotvorina. A ta krivotvorina ima genocidnu poruku.
 
Nadalje, predsjednik Hrvatske bi morao tražiti da se riješi stanje u Splitu (Hajduku). Kao što je izostala čestitka Hajduka hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na osvojenom drugom mjestu na SP-u u Rusiji 2018., izostade i čestitka Hajduka Dinamu na prolazu Dinama u Ligu prvaka. Uprava Hajduka kaže da ne komentira uspjeh drugoga. Zbog toga bi trebalo, u emisiju OTVORENO pozvati nekoga iz uprave Hajduka i splitskog gradonačelnika. Da oni pred hrvatskom javnošću kažu, što je za njih ono drugo (drugi). Drugi, nekad može biti i strani – tuđi.
 
Tu ima još nekih sitnica, koje puno znače u hrvatskoj politici o kojima bi predsjednik Hrvatske morao voditi računa. Povodom „slučaja Arsić u Rijeci, isplivalo je mnogo toga na površinu u hrvatskoj politici. Osim neugodnog srpskog povratnika u Rijeku Dobrivoja Arsića, susjedi koji žive u istoj zgradi s Arsićem, kažu da u toj zgradi ima još srpskih povratnika sa kojima nemaju nikakvih problema. I tu nastaje gordijski čvor – srpski povratnik iz „Krajine“, vratio se u Rijeku, u svoj dom. Kako to? Kako to pravno tretirati? Da je makar „neugodnog Arsića“ tretirati kao ratnog zločinca. Na kraju svega, možemo čvor iz Rijeke u koju se vraća srpski povratnik iz „Krajine“ u Rijeku, do kraja zamrsiti, sa Afričkom šljivom, „vjetrom u kosi“ (Aleksandar Stanković) i s uklanjanjem podjela koje izazivaju žrtve Drugog svjetskog rata – komemoracijom u Jasenovcu.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Nova provokacija ćirilicom u općini Vodnjan, naselje Peroj. Od kada i po kojim kriterijima je u Peroju uvedena ćirilica?

hrvatski-fokus

Dobro smo i prošli kod ovakve izdajničke vlasti

HF

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

HF

Odlučno odbacimo stavove Povjerenstva!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više