Hrvatski Fokus

Predsjedniče i potpredsjednici Sabora, zar Vas nije sram?!

 
 
Sabor „radi“ pet dana tjedno ako se to uopće može nazvati radom, no postavljam pitanje Predsjedniku Sabora i svima onima koji ga zamjenjuju kad on ne vodi sjednice, je li ih sram kada četiri dana tjedno kada Sabor tobože „radi“, u sabornici je nazočno redovito nekada 7-8, a nekada najviše desetak sabornika, dok je petkom, ili onim danima kada je najavljeno glasovanje za prijedloge zakona i inih akata, koje Vlada podnosi Saboru na izglasavanje, u sabornici se nalazi obvezatno najmanje 76, na vjernost Vladi zakletih sabornika i nešto onih sabornika koji nisu 'kupljeni' od strane vladajućih struktura, ali sve skupa manje više nikada više od 110 do 130 sabornika?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/sabor-proracun-17-hina-ceric_3.jpg
Pitanje nije retoričko, već ima dosta ozbiljnih razloga da se postavi navedenim osobama. Naime, pitam se imaju li oni uopće osjećaj srama, kada u vrijeme kada bi se trebalo ozbiljno raspravljati o prijedlozima koje podnosi Vlada Saboru na izglasavanje, „rasprava“ obavlja u gotovo redovno praznoj sabornici. Ako se zna da Sabor čine 151 od naroda izabranih sabornika? Četiri dana tjedno, a ponekad i više tjedana, vode sjednice Sabora gledajući u sabornicu bez sabornika, a kada se „steknu uvjeti“, običnim hrvatskim jezikom rečeno kada im se naredi da budu u sabornici da bi glasovali, gle čuda  evo najmanje 76 sabornika, odnosno nekada i čak preko 100 njih, odjednom zauzimaju saborske klupe! Zar nikoga nije sram, i zar nikoga ne smeta što se pojavljuju na glasovanju ZA ili PROTIV oni koje rasprava o bilo čemu i ne interesira, koji ne sudjeluju u predlaganju poboljšanje predloženih, ili donošenje novih mjera, i koji budimo pošteni i ne znaju zapravo zašto glasuju sa ZA ili PROTIV, nekog vladinog prijedloga?
 
O da, kada pitate te „petkaške glasače“ zašto nisu u sabornici, dobit ćete odgovor da prate sjednicu na TV ekranu u saborskoj kantini! Možete li povjerovati da se uz nekoliko čašice žestica, koja se po povlaštenim cijenama toče u saborskoj kantini, ozbiljno razmatraju prijedlozi o kojima će glasovati kada im se to naredi. Ja u to ne vjerujem, a u to vjerojatno ne vjeruje ni predsjednik Vlade, pa je zato izdao „direktivu“ da njegovih 76 „žetončića“, kako ih Bandić naziva, ne smiju glasovati po savjesti ili ne daj Bože po vlastitoj prosudbi, ako je slučajno stručno kompetentan po nekom pitanju. I kada je tomu tako, onda može Saboru predlagati bilo što, bilo kada, jer će „žetončići odnosno zombići“ to morati izglasati.
 
No budući da je tomu tako, i znajući za definiciju politike kao drugi najstariji zanat na svijetu, zapravo najviše se trebaju sramiti SVI pošteni i normalni članovi vladajuće stranke, i svi GRAĐANI, koji na izborima svojim glasovima doprinose da upravo takvi likovi zauzimaju saborske klupe! Sram nas bilo svih, što imamo ovakav Sabor kakav imamo!
 

Laslo Torma

Povezane objave

Četnik Vučić i »odsječeni nosovi«

HF

Pupi ostaje u “ustaškoj” koaliciji

HF

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

HF

Kakva monetizacija, na djelu je čista rasprodaja autocesta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više