Hrvatski Fokus

Svaka država mora zaštiti svoj teritorij u međunarodno priznatim granicama

 
 
HRVATSKI SVJETSKI SABOR
Vladimira Gortana 2
52 440 Poreč
Broj: 01-11-1/2018.
Poreč, 4. siječnja, 2018.
 
OTVORENO PISMO

 

DRŽAVNOM SABORU REPUBLIKE HRVATSKE

 
                   PREDSJEDNICI REPUBLIKE HRVATSKE
                   Gospođi Kolindi Grabar-Kitarović
 
                   VLADI REPUBLIKE HRVTSKE
                   Gospodinu Andreju Plenkoviću
 
Poštovani!
Molimo Vas da odmah postupite u skladu sa međunarodnim javnim pravom koje se odnosi na čuvanje i održivi razvoj državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, kojim svaka država mora zaštiti svoj teritorij u međunarodno priznatim granicama.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/oljak-svjetski-sabor_5aaa8a9442895-scaled.jpg
Niko Šoljak
 
Sukladno navedenom molimo Vas da odmah:
1. Donesete odluku o proglašenju Isključivog gospodarskog pojasa (Special Economic Zone) na Jadranskom moru sukladno odredbama Međunarodne konvencije o pravu mora iz 1982.
2. Prijavite Republiku Sloveniju Vijeću sigurnosti UN-a i Sudu za pravo mora u Hamburgu za flagrantnu povredu međunarodnog javnog prava u procesima pokušaja okupacije dijela hrvatskog državnopravnog teritorija kroz zloporabu ništene odluke nekakve privatne Arbitraže koja je donijela i javno objavila tu ništavnu odluku, koju je jednoglasno odbacio Hrvatski Sabor.
3. Izvijestite Vijeće sigurnosti UN-a da će Republika Hrvatska nastaviti čuvati svoje državne granice uz primjenu važećeg međunarodnog javnog prava, odredbi hrvatskog Ustava i predmetno važećih pravnih propisa i normi, uključujući i granicu s Republikom Slovenijom.
4. Pokrenite i Sloveniji predložite proces utvrđivanja sporne državne granice sa Republikom Slovenijom pred Međunarodnim sudom u Den Haagu, sukladno važećim međunarodnim konvencijama i pripadajućim provedbenim pravilnicima međunarodnog javnog prava i o tome odmah izvijestite Vijeće sigurnosti UN-a.
 
Kratko obrazloženje
 
Hrvatska je jedina zemlja na Jadranskom moru koja nije proglasila obvezujući Isključivi gospodarski pojas čime se izlaže sankcijama Vijeća sigurnosti zbog ugrožavanja održivosti baštine čovječanstva iz odredbi Međunarodne konvencije o pravu mora. Hrvatska mora upravljati baštinom čovječanstva odmah i to jednostranom odlukom o proglašavanju Isključivog gospodarskog pojasa, kojega su već proglasile susjedne države.
Hrvatska je usvojila nekakav ZERP, vjerojatno kao podvalu da je to isto što i Isključivi gospodarski pojas, čime je jako povrijedila međunarodno javno pravo, jer ZERP ne postoji kao javnopravni institut pa je s pravom u Hrvatskom Saboru nazvan „Čudnovati kljunaš“ ili u narodu ZERP = metalno drvo, dakle glupost ili besmislica, koju smo već zaboravili i ne treba po tome pitanju ništa poduzimati.
Hrvatska mora voditi računa da po Ustavu granicu utvrđuje i mijenja isključivo Hrvatski Sabor sa 2/3 glasova svih zastupnika, što je razlogom da se nijedan tzv. sporazum o izmjenama granice, koje su potpisivali i podvaljivali brojni nekakvi državni dužnosnici, jer se nisu niti usudili predložiti Saboru ratifikaciju tih izdajničkih sporazuma – podvala.
 S poštovanjem!
 

Mr. sc. Niko Šoljak, predsjednik

Povezane objave

“Moralna vertikala” uvela cenzuru!

HF

Stier izvan vremena i prostora

HF

Ne će se Vučić više slobodno kretati

HF

POVRATAK MAMIĆA – Đuro Sessa je korumpirani sudac

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više