Hrvatski Fokus
Gledišta

Hrvatskom vladaju apologeti Petera Handkea

Trebalo je pozvati Kohorsta na raport

 
 
Ako je Jasenovac bio „najveća mrlja na hrvatskoj povijesti“, što je „Malaparteova zdjela srpskih očiju na Pavelićevu stolu“? Je li i to neka (nečija) mrlja, i na čemu? Iako izgleda da „najveća mrlja na hrvatskoj povijesti“, „Malaparteova zdjela očiju“ i Nobelova nagrada Peteru Handkeu za književnost nisu povezani, nakon izgradnje Spomen-doma u Srbu (Spomen-dom narodnooslobodilačke borbe u Srbu, kojeg je financirala Vlada SAD-a sa 300.000 dolara. Od sada samo – srpsko-američki dom u Srbu), ja to povezujem. Kao i „najveću mrlju na hrvatskoj povijesti“ s Bozanićevim "grijehom struktura" i Bozanićevoj propovjedi prošle godine pred zagrebačkom katedralom, o Jasenovcu. Pa bih ja, da sam predsjednički kandidat za predsjednika Hrvatske, u prvi plan stavio „Malaparteovu zdjelu očiju“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/DSC_0342_750x450.jpg
Iako sam potpuno odan Kaptolu i Vatikanu, ipak bih se usudio dignuti glas protiv politike Vatikana. Koja ipak postoji. Odnosno, postoji pritisak politike na Vatikan… papa u Avignonu i klanjanje u Achenu. Kao i danas. Kao i u Drugom svjetskom ratu. Pa bih ja, da sam predsjednik Hrvatske vršio pritisak na Kaptol da Kaptol osudi „Malaparteovu zdjelu očiju“, kao nešto okultno u borbi protiv Hrvata. Što se Vatikana, itekako tiče. Jer je u Domovinskom ratu toga bilo. Srbi su to Hrvatima radili, kao osvetu za „Malaparteovu zdjelu očiju“. Zbog čega bi Hrvatska morala tražiti ispriku od Italije (talijanskog ministra kulture). I od pape Franje da on tu laž osudi kao sotonizam.
 
Nema sumnje, da je i „Malaparteova zdjela očiju“ izvor bolesnog društva o kojem govori vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Na koju se naslanja srpsko-američki dom u Srbu, Nobelova nagrada za književnost Peteru Handkeu, film Dane Budisavljević DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ, kazalište Olivera Frljića u Rijeci, film „15 minuta – Masakr u Dvoru na Uni“, Brešanovi Svjedoci itd. Stoga ja mislim da je „Malaparteova zdjela očiju“, i sve ovo što sam naveo za Oltar, za Sabor, za HAZU i za pravog predsjednika Hrvatske. Jer bi se „Malaparteovu zdjelu očiju“, po mom mišljenju trebalo koristiti i u procesu kanonizacije blaženog Stepinca. Ako je ovo utemeljeno, zamislimo, kako bi to bilo, kakve bi reakcije u svijetu izazvala talijanska isprika Hrvatskoj zbog talijanske laži o NDH i da to o-
sudi papa Franjo.
 
Na internetu gledam video hrvatskog predsjedničkog kandidata Antuna Babića, za koga mislim glasati. Ali me je i on u tom videu razočarao. U svom obraćanju, sve paušalno. Gospodin Babić, najviše o pljački i o korupciji u Hrvatskoj. Spominje samo lustraciju. Ne spominje reviziju Jasenovca i reviziju pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića. U kontekstu toga, u kontekstu pljačke i korupcije u Hrvatskoj, svakako da je tužitelj Adrije Artukovivića Anto Nobilo važna karika u toj pljački i korupciji u Hrvatskoj… Danko Končar. Da ne govorimo o Nobilovoj dvostrukoj crti zapovijedanja, Nobilovu izvješću za Ahmiće i „hrvatskoj agresiji na BiH“. i po Anti Nobilu?
 
Tko još može, nakon srpsko-američkog Spomen-doma u Srbu pričati o „borbi ustaša i partizana“, o „borbi poraženih  ideologija“, kada je Srb, kao temelj jedne „poražene ideologije“ postavljen kao temelj hrvatske politike, danas? U tom Bolesnom društvu, ili u Proizvodnji pristanka ili u Luđačkoj košulji, pancir na Luđačku košulju stavlja saveznik Hrvatske SAD. Kada izgradi Spmen-dom u Srbu, kao temelj demokracije u Hrvatskoj. U toj Proizvodnji pristanka, samo onaj (ne računajući Vladu Glavaša) koga Milorad Pupovac ne proziva za rehabilitaciju NDH, a od koga je rehabilitacija i počela, šalje otvoreno pismo američkom veleposlaniku u Hrvatskoj Robertu Kohorstu zbog toga što je on, Kohorst, otvorio Spomen-dom u Srbu. Što treba gledati kao urotu proti Hrvatske. U kojoj se umjetnim putem stvara državotvorna politika Hrvatske.
 
Nasuprot koljačima iz Srba, Hrvatskoj se nameće „krajnja desnica“ kao protuteža. Koja, kažu, rehabilitira NDH. A to je rehabilitacija po potrebi – pozdrav Za dom spremni. A hrvatska je predsjednica morala sazvati konferenciju za tisak. Na toj konferenciji reći američkom veleposlaniku u Hrvatskoj, da je Spomen-dom u Srbu kojega je on otvorio, za Hrvata potpora srpskom genocidu nad Hrvatima. Prije i poslije Vukovara. Ali to ne može reći američka marioneta. To je namijenjeno „krajnjoj desnici“. Kao surogatu NDH.
 
A gdje Dražen Ilinčić nađe goste za Kulturu s (brda s dola) nogu? Vjerojatno negdje ispod Srba (figurativno rečeno). Zato opet kažem, tko to govori o „borbi ustaša i partizana“, kada Hrvatskom vladaju apologeti Petera Handkea? Donedavno sam s nestrpljenjem čekao Pola ure kulture. A sad, moraš nešto gledati. Zato opet kažem da su Nobelova nagrada za književnost Peteru Handkeu, srpsko-američki Spomen-dom u Srbu, Frljićevo kazalište u Rijeci i svi hrvatski nagrađeni filmovi strateške političke projekcije za Laboratorij Balkan (Višnja Starešina) na matrici Jasenovca, odnosno one „zdjele očiju“. Što se najbolje vidi u Kulturi s nogu. Gdje se komentira Nobelova nagrada Peteru Handkeu. A komentar ne može proći bez Jasenovca i Mile Budaka. Sve su to snažni udari na svijest pojedinca i skupine. U ovom slučaju – Srba. Nobelova nagrada za književnost ima veću sociološku moć od pravosudne presude. Nobelova nagrada za književnost Peteru Handkeu anulira pravosudnu presudu Slobodanu Miloševiću na međunarodnom sudu u Den Haagu. Zbog Pravde za Srbiju – osveta za Jasenovac.
 
Iako je Srbin žrtva mračnih sila, Srbin ostaje tajna homo-sapiensa. Jučer je tjerao Hrvata u minsko polje, danas traži ćirilicu koja je bila na toj mini (Vukovar-Aljmaš). Iako znamo za pravilo „Gdje je jedno slovo ćirilice, tu je nagazna ili odskočna rasprskavajuća mina za Hrvata“, Srbin ne popušta. Kaže: ćirilica je moje pismo, na koje imam pravo – po zakonu. Po zakonu Frljićeva kazališta u Rijeci. Iako svi znamo da je u pitanju srpski strvinarski imperijalizam kojega je prije stotinjak godina precizno opisao Francuz Georges-Benjamin Clemenceau, uglednik iz Frljićeva kazališta u Rijeci, samo što ne kaže: „Što se mene tiče, silovana Hrvatica može po… Srbinu silovatelju, ali se zakon mora provoditi. Došlo je vrijeme za smirivanje tenzija. Baš onako kako je napisao Clemenceau – cikličko ponavljanje svakih 20-30 godina. „Kada prestanu tenzije“. Kod ustavnih sudaca i ostalih iz Frljićeva kazališta.
 
I na kraju nešto oko hrvatskih praznika. A ja bih da Dan hrvatske državnosti bude dan priznanja Hrvatske od Vatikana, Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti 5. kolovoza. Dok bih prvu subotu ili nedjelju prije ili poslije 18. studenoga odredio za Dan sjećanja na Vukovar. Baš ove godine 18. studenog pada u ponedjeljak. Zašto ne 17. 11. u nedjelju? Kao komemoracija na Bleiburgu, uvijek subotom ? Kao i Uskrs koji je svake godine drugog datuma.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Partizani su Hrvatskoj oduzeli veći dio Srijema

hrvatski-fokus

HDZ-ov prijedlog ustavnih promjena o referendumu

hrvatski-fokus

Kupovina glasova obrovačkih Srba

HF

Sve bahatiji i apsolutističkiji način poslovanja HNV-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više