Hrvatski Fokus
Religija

Hrvatska zatočenik jugokomunizma

Rezolucija Europskog parlamenta i gromoglasni muk u Hrvatskoj
 

 
"Europski parlament naglašava da je Drugi svjetski rat, najrazorniji rat u povijesti Europe, započeo kao neposredni rezultat zloglasnog nacističko-sovjetskog Sporazuma o nenapadanju od 23. kolovoza 1939., poznatog i kao Pakt Molotov-Ribbentrop, i njegovih tajnih protokola, u kojima su ta dva totalitarna režima sa zajedničkim ciljem osvajanja svijeta podijelila Europu u dvije zone utjecaja." Tako glasi jedna točka iz Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe. S obzirom na neugodne vijesti koje nam često dolaze iz  svjetskih i europskih središta moći, ovo je neočekivano ugodna vijest iz Europskog parlamenta.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/11/KKEheadquartersflags.jpg
Čitava Rezolucija bez ikakvih okolišanja ističe i izjednačava dva zločinačka totalitarizma, koji su se prije punih 80 godina sručili na Europu. U Rezoluciji nema nikakvih (uobičajenih) stereotipa, po kojima se zbog zločina nacizma amnestira ili relativizira komunističko zlo. Koliko god bila iznenađujuća ta dobra vijest pristigla iz najvažnijeg zakonodavnog tijela Europske unije, jednako, tako, a možda i više, iznenađuje nas muk hrvatskih dominantnih medija koji su prešutjeli ovu rezoluciju Europskog parlamenta. Taj gromoglasni muk, međutim, gromoglasno je razotkrio tko zapravo gospodari medijima, ali i ostalim polugama moći u Hrvatskoj. Prešućivati komunističke zločine, pa čak kada to obznani i Europski parlament, mogu samo oni koji dušom i srcem pripadaju komunističkom mentalnom i duhovnom sklopu.
 
Njihova šutnja potvrda je da je Hrvatska još uvijek zatočenik starih i okoštalih jugokomunističkih struktura, koje Hrvatsku čvrsto drže prikovanu o samo dno Europe. Riječ je o zlu koje je impregniralo sve pore hrvatskoga društva, koje obeshrabruje i umrtvljuje svaki pokušaj da se izdignemo i izađemo iz komunističkog kaveza. Ovakvo stanje ne odražava se samo u obrazovnom sustavu, kulturi i općenito onome što bismo mogli nazvati društvena nadgradnja, nego i u svim procesima društvenog, političkog, financijskog i gospodarskog života. Komunistička elita, koja se zaklinjala u tzv. društveno vlasništvo, ranih 90-ih brzinom munje se pregrupirala i poput kapitalista iz vremena prvobitne akumulacije kapitala, vlasnički je preuzela Hrvatsku. Po istoj metodologiji tzv. dogovorne ekonomije, kojom su razorili jugoslavensko gospodarstvo, upropaštavaju i hrvatsko gospodarstvo u cjelini. Sjetimo se samo koliko nas je zadužilo gospodarsko "čudo" poznato kao Agrokor, ili koliko je milijardi eura otišlo u vreću bez dna poznatu kao Uljanik. S tim novcima mogli smo izgraditi ne samo Pelješki most, nego mostovima povezati sve važnije hrvatske otoke s kopnom, ili modernizirati i izgraditi hrvatske željeznice.
 
U pozadini svakog, političkog i ekonomskog ropstva leži ropstvo duha. Hrvatski duh zarobljen je  mentalitetom egipatskog ropstva i zavarava se o punim loncima koje je navodno imao u vrijeme tzv. samoupravnom socijalizma. Stoga je ova rezolucija Europskog parlamenta veliko ohrabrenje i poticaj obespravljenom hrvatskom čovjeku, da oslobodi svoj duh duhovnog ropstva, koji nije zarobio samo naše porobljivače, nego i narod u cjelini. Štoviše Rezolucija europskog parlamenta je i obveza koju mora izvršiti svaka članica Europske unije. A to nije moguće izvršiti dok se radikalno ne osvijetle i raščiste sva zla i svi zločini koje je počinio zloglasni komunistički režim! To uostalom izričito piše i u samoj Rezoluciji:
 
"Europski parlament izražava svoje duboko poštovanje za svaku žrtvu tih totalitarnih režima i poziva sve europske institucije i aktere da učine sve što je u njihovoj moći kako bi održali sjećanje na stravične totalitarne zločine protiv čovječnosti i sustavna teške kršenja ljudskih prava, pobrinuli se da ih se iznese pred sudove i zajamčilo da se takvi zločini više nikada ne ponove; naglašava važnost očuvanja sjećanja na prošlost jer bez sjećanja ne može biti pomirenja te ponavlja svoj ujedinjeni stav protiv svakog oblika totalitarne vlasti, bez obzira na njezinu ideološku pozadinu; poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim." Stanje hrvatskog naroda slično je onome u kojemu se našao židovski narod nakon izlaska iz Babilonskog sužanjstva. U tom procesu oslobađanja hrvatskoga duha od duha ropstva posebna je odgovornost nas kršćana katolika. Ta stvoreni smo da "sudjelujemo u slobodi slave djece Božje"!
 

Marijan Križić, Veritas

Povezane objave

Mons. Jure Bogdan imenovan vojnim biskupom u Republici Hrvatskoj

HF

U Europi živi oko 40 milijuna muslimana

HF

Hvala Ti

HF

Crkva Krista i Antikrist

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više