Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Suradnja koja traje gotovo tri desetljeća

Stoljetnica Fakulteta strojarstva i brodogradnje i ENERGETIKA MARKETING

 
 
U proteklih 28 godina koliko postoji i 26 godina koliko izlazi časopis EGE, tvrtka ENERGETIKA MARKETING usko i neprestano surađuje s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. To se vjerojatno najviše očituje po doprinosu svim generacijama studenata u protekla gotovo tri desetljeća.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/11/fsb100-20191018091843904.jpg
Tako je u razdoblju 1993. – 2018. godine diplomantima FSB-a nakon završetka studija poklonjeno ukupno 3776 jednogodišnjih pretplata na časopis EGE, a najboljima od njih poklonjene su i po tri knjige iz EM literature po njihovom izboru, što znači ukupno 282 knjige. U posljednjih šest godina je najboljim studentima s usmjerenja Termotehnika dodijeljno šest novčanih nagrada i to u prigodi Svečane sjednice Fakultetskog vijeća povodom Dana Fakulteta koji se održava u studenom svake godine. Konačno, za sudjelovanje na stručnim skupovima koje organizira ENERGETIKA MARKETING je studentima i poslijediplomantima FSB-a i/ili studentskim udrugama vezanima uz FSB do sada omogućeno tridesetak besplatnih kotizacija.
 
Uz to, suradnja s nastavnicima, znanstvenicima i istraživačima FSB-a traje još od prvog broja časopisa EGE i od organizacije prvog stručnog skupa, a to je bilo Međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja' u Dubrovniku 1994. godine, kao prvo stručno okupljanje u tom biseru Jadrana nakon razaranja u Domovinskom ratu. Tako se prilozi čiji su autori djelatnici FSB-a i vijesti o raznim događanjima i najzanimljivijim projektima koji su ostvareni na FSB-a redovito pojavljuju na stranicama časopisa EGE i na portalu www.energetika-net.com. Uz to, neki od vodećih nastavnika i znanstvenika FSB-a suautori su i stručni suradnici nekoliko knjiga iz EM literature, ali i članovi organizacijskih odbora mnogih stručnih skupova koje organizira ENERGETIKA MARKETING, baš kao što je FSB znanstveno-stručni pokrovitelj gotovo svih tih skupova. Naravno, brojni nastavnici, znanstvenici i istraživači i svaki put sve više studenata redovito sudjeluje na svim tim skupovima, nerijetko kao predavači i sudionici okruglih stolova i diskusija.
 
Prigodno obilježena uspješna suradnja
 
U sklopu šireg programa proslave 'stoljetnice' FSB-a, čime se obilježava sto godina od osnivanja Kraljevske visoke tehničke škole, od koje su nastali svi današnji tehnički fakulteti Sveučilišta u Zagrebu, predstavljena je i ta suradnja koja traje gotovo tri desetljeća. Pri tome je predstavljen i četvrti ovogodišnji broj časopisa EGE na čak 164 stranice koji obuhvaća i veliki specijal na 40 stranica posvećen upravo FSB-u. No, to nije sve jer je o svojim studentskim danima i kasnijim radnim iskustvima, koje je uspješno rješavao zahvaljujući znanju koje je dobio pohađajući FSB, govorio glavni urednik časopisa Branko Iljaš, dipl. ing., poručujući da je ulaganje u znanje najvažnije za uspješan profesionalni život. 
Prof. emer. Tonko Ćurko, dipl. ing. koji je 2002. – 2006. godine bio dekan FSB-a predstavio je svoj rad na Fakultetu i izrazio veliku želju da uskoro započne njegova dugo priželjkivana energetska obnova. Bivši student, a danas član Uprave Adris grupe, Damir Vanđelić, dipl. ing., MBA sa studentima je podijelio svoja poslovna iskustva naglašavajući važnost cjeloživotnog obrazovanja i radnu etiku koju Fakultet daje. 
U svakom slučaju, u proteklih tridesetak godina FSB i ENERGETIKA MARKETING mnogo su toga ostvarili zajedno, a tako će se i nastaviti.
 

B. L., www.energetika-net.com

Povezani članci

Kod sunčanih elektrana nema neizvjesnosti

HF

Otvoren 21. međunarodni sajam SASO

HF

Kolaps kineske burze ističe potrebu za reformama za Novu normalu

HF

Sredstva iz europskih fondova financiraju bivše kriminalce

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...