Hrvatski Fokus
Gledišta

“Umetnička soboda proizvoljne interpretacije”

Lažna informacija o sastanku hrvatskih udruga u Stanišiću

 
 
Takozvani „Dnevnik na hrvatskom jeziku“ RTV2, istina, na lošem hrvatskom (često čistom srpskom) jeziku, a kojeg financira Srbija (ne jezik, već dnevnik), objavljuje 11. prosinca 2019. godine drugi put lažnu informaciju o sastanku hrvatskih udruga u Stanišiću. Stvara se privid, a puk zbunjuje! Zašto?
ananas se razgalami | Twitter
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/frooggies-bio-ananas-100-g-689401-hr.jpg
https://twitter.com › nimcevic
Glavna urednica Dnevnika „bunjevačka Hrvatica“ iz Subotice nam kao voditeljica kaže: Hrvatske udruge kulture najavljuju novi preporod. Projekt je to za slijedeću godinu kojim bi se snažnije afirmirala hrvatska kultura i njeni prinosi u Srbiji. Najavljen je na posljednjem godišnjem susretu čelnika udruga u Stanišiću… pa se prikazuje nekakav masovni skup koji sa bednim skupom u Stanišiću nema nikakve veze (vidi moje otvoreno pismo od 3. prosinca 2019. godine pod nazivom Jad i bijeda HNV-a i ZKVH-a) i uporno se laže da je na tom skupu bilo dvadesetak predstavnika hrvatskih kulturnih udruga jer se na slici lijepo vidi da ih je bilo samo desetak! A i dvadesetak je katastriofa jer je udruga, samo iz oblasti kulture, preko ćetrdeset! Dakle, „novi hrvatski preporod“ u Srbiji nam ne najavljuju udruge već naš jedini živi velikan i megamanipulant g. Tomislav. Ponovo priča o „hrvatskom preporodu u Srbiji slijedeće godine“ i pri tom nam prstima simbolički prikazuje da će od svega toga opet biti samo još jedna „rupa“, da ne upotrebim nepristojniju riječ za ono što nam g. Tomislav pokazuje.
 
Stvara se privid, a puk zbunjuje! Zašto? Pa, samo zato da bi g. Tomislav i slijedeće godine zadržao sve svoje pozicije, funkcije, privilegije i novac. Ustvari, novac je na prvom mjestu! I ništa više!
A kao podrška g. Tomislavu i „ananas se razgalami“ te kaže (na srpskome jeziku): Umetnička soboda proizvoljne interpretacije! (twitter g. Tomislava u prilogu)
 
Razumjete li išta?! I ako ne razumijete, nije važno, važno je da se mulja veliki novac zbunjivanjem i obmanjivanjem Hrvata od strane “bunjevačkih Hrvata”! Sto i prvu godinu!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Kako se to majstorski podmeće!

HF

Dužijance bunjevačke i hrvatske

hrvatski-fokus

STOLARIJA BAŠIĆ – Kofa eura iz Hrvatske prelila se i u Jasnino dvorište u Srbiji

hrvatski-fokus

Hогobaл у Cрбији

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više