Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Trumpov odvjetnik uzvraća udarac

Obamina administracija sponzorirala državni udar u Ukrajini

 
 
Američki su demokrati, čini se, „povukli vraga za rep“, pokrenuvši sveopći „rat“ protiv predsjednika Donalda Trumpa, a koji je kulminirao sinoć, izglasavanjem njegovog opoziva u Zastupničkom domu Kongresa u kojemu oni imaju većinu. Međutim, prava kulminacija događaja tek slijedi – a, kako se čini, ne po samoga Trumpa koji je siguran po pitanju potpore republikanske većine u Senatu, već upravo po inicijatore protu-trumpovskoga rata – barem ako je suditi po slijedećoj informaciji.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/Obama-Ukraine1.jpg
Obamina administracija sponzorirala državni udar u Ukrajini
 
Trumpov odvjetnik i moćni bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani iznio je nove optužbe u svezi s istragom o navodnoj korupciji Obamine administracije u Ukrajini: administracija Baracka Obame sponzorirala je državni udar u Ukrajini, a ukrajinski i američki službenici i političari, uključeni u nasilnu smjenu vlasti, iznijeli su iz Ukrajine više od 100 milijardi dolara u pet godina!
 
Nove izjave Giulianija o korupcijskim vezama američkih i ukrajinskih političara, nadopunjuju njegove tvrdnje, o tome, da je administracija bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame uz potporu tajnih službi izvela nasilnu smjenu vlasti u toj zemlji. Saveznik Obamine administracije – Petro Poroshenko (bivši ukrajinski predsjednik, op. a.) – pomagao je u državnom udaru, tvrdi Giuliani.
Tekst se nastavlja nakon oglasa
Sjedinjene Države financirale su operaciju kroz američko veleposlanstvo u Kijevu. Bivša američka veleposlanica u Ukrajini Mary Yovanovich potrošila je na potporu „oporbi i mitingašima“ dio sredstava od 5,3 milijardi dolara pomoći SAD-a, dodijeljenoj toj zemlji za provedbu reformi. Prevrat se financirao kroz nevladine organizacije. A ključna figura u State Departmentu bio je upravo Joe Biden. Ukrajinske državne financijske institucije pronašle su pretpostavljene zlouporabe spomenutih američkih dodjeljenih sredstava za reforme, ali je po nalogu američke veleposlanice istraga bila obustavljena. „Šokantno otkriće: veliki dio od 5,3 milijarde dolara, dodjeljenih u okviru programa „Pomoć SAD-a“ bilo je iskorišteno na neovlašten način i predan nevladinim organizacijama veleposlanstva. U to vrijeme Yovanovich je bila veleposlanica. Ona je dala naredbu za ne pokretanje istrage nad rashodima“, piše Giuliani u svom tvitu.
 
Prema njegovim tvrdnjama, službenici na najvišim razinama vlasti u SAD-u i Ukrajini, umiješani u operaciju državnog udara, dobro su „zaradili“: „Proučavajući moje bilješke, čini mi se, kako bi široka zajednička istraga Ukrajine i SAD-a omogućila pronalazak i vraćanje milijardi, ukradenih prevarantima iz obiju zemalja na najvišim razinama. To bi bio najučinkovitiji način za ujedinjenje naših dviju zemalja”. Giuliani je obećao i nove informacije: „…Amerikanci znaju da su Biden i drugi predstavnici Obamine administracije omogućili rast korupcije u Ukrajini, u razdoblju od 2014. do 2016. godine. Svi će ti podaci biti objavljeni vrlo brzo.“
 
Dakle, „mreža“ se polako „plete“, ali, čini se, i sve se više „steže omča oko vrata“ Joe Bidena i njegovoga sina Huntera Bidena, poslovno povezanog s ukrajinskim plinskim holdingom Burismom upravo u vrijeme dok je njegov otac kurirao američkom vanjskom politikom po pitanju Ukrajine. Zapravo se sam proces pokrenutog opoziva protiv Donalda Trumpa od strane demokrata pretvorio u suštu suprotnost  čitavoga problema. Umjesto stvarnog pokretanja  istrage o optužbama za golemu korupciju u Ukrajini, u koju su, navodno, uključene i brojne osobe iz američkog političkog vrha iz doba Obamine administracije, „pila“ je od strane demokrata „okrenuta naopako“ tj. njihov se gnjev usmjerio na Trumpa koji zahtjeva pravosudno raščišćavanje nagomilanog „smeća“ (navodno u kontekstu američke predizborne utrke). Pritom se iz vida isključuje sama bit cjelokupnog problema – mogući kriminal na najvišoj državnoj razini, koji jednako šteti i američkoj demokraciji i američkom ugledu u svijetu!
 

Zoran Meter, https://www.geopolitika.news/razgovori/komentari/top-komentar-trumpov-odvjetnik-uzvraca-udarac-obamina-administracija-sponzorirala-drzavni-udar-u-ukrajini/

Povezane objave

Europarlamentarci protiv Sorosa

HF

Sedam stupova mudrosti i sedam sestara

HF

Zemlja – kugla straha

HF

Ovi su ljudi tako zli i njihov napad na čovječanstvo i Zapad je tako sveobuhvatan

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više