Hrvatski Fokus
Aktualno

Prema rezoluciji EP-a Milanović je lustriran

Za Milanovićevu pobjedu u prvom krugu izbora isključivi krivci su Plenković, Grabar-Kitarović i Jandroković

 
 
Neprovođenjem Rezolucije Europskoga parlamenta po kojoj su komunizam i fašizam isto zlo, Vlada Andreja Plenkovića kriva je za izborni uspjeh Zorana Milanovića. Nije narod kriv! Nismo mi krivi! Ne prihvaćam krivicu za izborni uspjeh Zorana Milanovića! Nije do nas, hrvatskog naroda,  nismo mi krivi! Nitko ne će nametnuti krivicu Škorinim glasačima da su oni krivi za izborni uspjeh Zorana Milanovića! Nitko! Kriv je Andrej Plenković i oni koji su ga postavili i doveli na poziciju predsjednika HDZ-a. On je sa svojom politikom prouzročio  nezadovoljstvo i bunt istinskih hrvatskih domoljuba. On je uzrok svega ovoga, on i oni koji ga podržavaju. I Predsjednicu je upropastio svojom politikom, kada mu se priklonila! Veliki dio glasova Milanoviću bili su upravo protivni glasovi, upereni direktno protiv Plenkovićeve politike, koja je omrznula HDZ kod birača.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/mi-ili-oni4.png
Za Milanovićev izborni uspjeh nisu krivi Škorini glasači i to im nitko ne će nametnuti! Nitko! Njih rukovodi istinsko domoljublje i čežnja za demokratskom i pravednom državom Hrvatskom! Volonteri koje je okupio Škoro od svega ovoga nemaju nikakve materijalne, ni ikakve druge koristi. I KGK je upropastio svojom politikom! Kada je pristala na Plenkovićevu politiku izgubila se, izgubila je svoje JA i svoju samostalnost u donošenju odluka. Plenković i jedino on sa svojom svitom ulizica i poltrona uzrok su svega ovoga! On i oni koji ga podržavaju, od saborskih zastupnika, ministara, gospodarstvenika, DORH-a, pravosuđa do ulizica iz raznih braniteljskih udruga koje su obilno financirane iz državnog i lokalnih proračuna. I naravno da ne pričam u prazno, jer znam kakvu reakciju će izazvati ova moja tvrdnja  potkrijepit ću ove svoje tvrdnje argumentima.
 
Ne stoje priče da su slijednici Miroslava Škore krivi za podjelu desnice, da je Milanović zbog njih dobio toliko glasova, da su išli na ruku Milanoviću, da će ga oni dovesti na vlast! To su sve šuplje priče da se otkloni krivica sa stvarnog krivca koji je uzrok svih ovih zbivanja, a to je Andrej Plenković! Ne ću ići daleko u povijest stvaranja hrvatske države, samo pojasniti s nekoliko rečenica. HDZ jest bila državotvorna stranka, to nitko ne može osporiti. Pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, predsjednika HDZ-a mukotrpno se stvarala hrvatska država, točno po procesima koje nitko ne može osporiti, kao volju naroda. Od referenduma o samostalnosti, do prvih višestranačkih izbora, Ustava RH i konačnog oslobođenja velikog djela teritorija u veličanstvenoj vojnoj operaciji OLUJA. S velikim žrtvama i traumama koje je donio Domovinski rat, Hrvatska se osamostalila, priznata od cijelog svijeta, primljena u Ujedinjene narode, započela izgrađivati demokratsko društvo, kada je sve to prekinula smrt dr. Franje Tuđmana.
 
Njegovom smrću izgubili smo ono sve što je postignuto u 10 godina njegove vladavine. Hrvatsku su preuzeli oni koji Hrvatsku  nisu htjeli, oni koji su izašli iz Sabornice kada se glasalo o samostalnosti, SDP-ovci koji su naslijedili Komunističku partiju i njezinu ideologiju. Izmjenjivale su se te dvije stranke na vlasti i kao da su se natjecale koja će više štete nanijeti Hrvatskoj mladoj državi i njenom narodu. Račanova i Mesićeva detuđmanizacija, bila je poništavanje Tuđmanova lika i djela, rasprodaja hrvatskih zlatnih poluga potpuno je ostavila Hrvatsku bez zlatnih rezervi koje su određeno jamstvo za neovisnu financijsku samostalnost.
 
Ni Plenković, ni predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a ni predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović jednom riječju nisu spomenuli Rezoluciju Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe. Ta Rezolucija za koju su glas dali svi hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu od iznimne je važnosti za demokratizaciju i ozdravljenje hrvatskog društva. Ni spomen na nju od nijednog nositelja najviših funkcija državne vlasti u RH.
 
Kako je opće poznato da je jugoslavenski režim Josipa Broza Tite bio komunistički i totalitaran, naravno da se ova Rezolucija odnosi i na Hrvatsku. Hrvatska je pored Slovenije još uvijek prepuna jugoslavenskog totalitarnog nasljeđa, veličanja zločinca Tite, njegova poprsja, parkovi, ulice i obale sa njegovim imenom i dalje se ne miču iz javnog prostora, kao što se to u Rezoluciji preporučuje. Političke stranke koje su slijednice te totalitarne i zločinačke ideologije i dalje egzistiraju i normalno rade. I ne samo da normalno rade već ih se financira iz Proračuna RH, one su iznjedrile i podržale Zorana Milanovića kao svojeg kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske! Da su Plenković, Jandroković i Grabar-Kitarović podržali Rezoluciju Europskoga parlamenta po kojoj su komunizam i fašizam isto zlo, potpuno bi bila drugačija društvena klima i Zoran Milanović bio bi lustriran  kao kandidat slijednice KPH, odnosno zločinačkog totalitarnog yu režima. Međutim ni spomena! I zato neka savjetnici predoče Predsjednici sadržaj Rezolucije, pa neka se očituje o njoj i koristi je kao argument protiv Zorana Milanovića! Bilo bi vrijeme da se nakon 30 godina samostalnosti Hrvatska konačno obračuna s ostacima yugokomunizma.
 
Nije to prva Rezolucija o osudi totalitarnih  komunističkih  režima! Parlamentarna skupština Vijeća Europe osudila je totalitarni komunistički poredak u svoje dvije rezolucije:
• Rezoluciji 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 25. siječnja 2006. godine i
• Rezoluciji 1096 o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 27. lipnja 1996.. Usprkos tomu, od post-komunističkih država, među kojima je Češka prva donijela zakon o lustraciji 1991. godine, Hrvatska spada u red onih malobrojnih država kod kojih lustracija dođe tek kao neuslišana želja, a traženje uzora u ‘Europi’ u ovom slučaju na široko je zaobiđeno, što pak govori o selektivnosti hrvatskih vladajućih sustava protkanih bivšim komunističkim kadrovicima i privrženosti starom komunističkom poimanju vladanja, a samim time i o količini nužnosti potrebe za lustracijom u Hrvatskoj, koja je tim veća.
 
Hrvatska je zadnja zemlja koja je donijelaDeklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. do 1990. godine, Hrvatski sabor donio je Deklaraciju 30. lipnja 2006., na prijedlog nekolicine tadašnjih zastupnika (Letice, Rožića, Tadića, Đapića, Trgovčevića i Kovačevića), znači ne na prijedlog vlade, HDZ-a SDP-a  ili bilo kojeg aktera današnjih aktualnih političara. Što nam to kazuje? Da Hrvatskom vladaju političari proizašli iz totalitarne komunističke ideologije, kojima ni tri Rezolucije o osudi komunističkih totalitarnih režima nisu bile dovoljne  da nešto poduzmu i spriječe kandidaturu Zorana Milanovića.
 
Hrvatski narod okupio se nezadovoljan zbog loše vođene politike i neprovedene lustracije vladajućih, oko dr. sc. Miroslava Škore, koji se javno izjasnio da se Rezoluciju trebalo provesti, međutim vladajući se prave gluhi i nijemi kao da Rezolucije ne postoje! Pobjeda Zorana Milanovića u 1. krugu izbora za Predsjednika RH isključiva je krivica Andreja Plenkovića, Grabar-Kitarović i Jandrokovića. Niti jedna visoka državna služba, ni jedan dužnosnik nisu se zapitali zašto je EP izglasao tu Rezoluciju? Pa ona im je dar! Dar EU Parlamenta da slome otpore kojima bi bili izloženi u provođenju Rezolucije, u uklanjanju svega što podsjeća na zločinački YUGO režim. Upravo zbog ovakvih pojava, uzdizanja političkih stranaka i političara slijednica komunističkog režima, umjesto da im se onemogući istupanje u javnosti imamo društveno-političku krizu. Velike podjele, doslovno rat na društvenim mrežama u kojem se ne biraju sredstva, ni obrasci ponašanja za nanijeti što veću uvredu, ponižavanje i dokidanje ljudskog dostojanstva svakom neistomišljeniku.
 

Lili Benčik

Povezane objave

U nekim društvima bi novinara Večernjeg nabili na kolac, u nekima zatvorili…

HF

Oželanda na omiški način

HF

Generale!

HF

Neprihvatljivo nasilje Madrida

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više