Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

“Jugoslavenski štakori” ne daju nam glasati

Od godine 2000. utjecaj jugo-Zrinjevca jača

 
 
Dragi Ivane (Curman), nešto se je uistinu 2000. promijenilo. Naime, 10. prosinca 1999. je blago u gospodinu preminuo dr. Franjo Tuđman. Na vlast je došla 6.-januarska koalicija predvođena Račanom, a za predsjednika je “izabran” Mesić. Tako su se na stotine jugoslovenskih štakora izvukli iz podruma i uzurpirali vlast. Ne samo vlast nego i medije i gospodarstvo. Za njih smo mi još uvijek neprijateljska emigracija.  
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/images_dogadanja_2016_05_160505-vodstvo.jpg
Od tada na dalje utjecaj Zrinjevca (MVP) neminovno jača. Do današnjeg dana Budimir Lončar tamo drži predavanja. Iz te močvare je izašao Sanader. Andrej Plenković i njegov kolega Zoran Milanović su MVP. Plenkovića je u HDZ učlanila Jadranka Kosor koju su nota bene kasnije izbacili jer je rovarila previše. Visoka izlaznost smanjuje utjecaj uhljeba i stranačkih vojnika. Josipović je izgubio za samo 32.509 glasova. A tu je glavni uzrok visoka izlaznost. Da je bila niža izlaznost, Josipović bi vjerojatno ostao.  
 
Nažalost su naši Hrvati još uvijek daleko od demokracije. Odaziv je loš i vrlo lako nasjedamo frazama da biramo HDZ da spasimo RH od SDP-a. A u HDZ-u anacionalne štrace poput Šeksa, njegov posinak Karlo Ressler je bio nositelj liste za EP, još uvijek vedre i oblače.  Usudim se prognozirati da će na isteku mandata naći nešto prikladnije za njega. Možda čak da naslijedi Plenkovića koji odavno želi u EU administraciju.  
 
Izborni sustav je farsa. To su uveli da bi navodno spriječili da npr. ja jutri glasam u Frankfurtu, na podne u Stuttgartu i navečer u Münchenu… ako je bilo takvih zloporaba, onda su apsolutne iznimke.  Taj postupak registracije je načelno u redu, ali pod uvjetom da to činiš putem internetske aplikacije. Gužve u konzulatima nastaju jer stalno se lista u nekim papirima a svi imamo biometrijske putovnice koje se mogu elektronski očitati. Do dan danas NEMA registra birača u RH i tih fantomskih glasova je bilo u svim izborima. Vidite što se samo s referendumom radi. Da su ovakva pravila vrijedila 1990. mi bi još uvijek bili u SFRJ.  
Vama svima i Vašim obiteljima sretan Božić i Božićne blagdane te sve najbolje želje za Novu 2020 godinu.  
 

Petar Ćosić, bivši član HSK Njemačke

Povezane objave

Pismo zahvale

HF

Gdje je osam milijardi od koncesija?

HF

Prepuna dvorana dvorca Vitturi

HF

Udžbenici postoje, ali u pre jadnom stanju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više