Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Pomoć projektima, a ne samozvancima

Treba promijeniti ekipu u Generalnom konzulatu u Subotici

 
 
Čestitka novom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću
Hrvatski demokratski forum sa sjedištem u Subotici čestita Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Republike Hrvatske i želi mu da u predstojećem mandatu provede sve inicijative koje je najavio u izbornom programu. Republici Hrvatskoj su potrebne promjene i HDF izražava nadu da će Zoran Milanović, u okviru svojih ustavnih ovlasti i u suglasju s Vladom, uspjeti stvoriti ambijent u kojem su promjene moguće.
Hrvati u Republici Srbiji od novog predsjednika svoje matične države očekuju daleko više sluha, poštenja i razumijevanja u odnosu na ono čemu su svjedočili do sada. Podmirivanje osobnih financijskih apetita lokalnih hrvatskih čelnika u Subotici ne može se izjednačiti s potrebama hrvatske zajednice u Srbiji i HDF poziva novoizabranog predsjednika Hrvatske da se založi da pomoć države bude preusmjerena na projekte koji će pokriti potrebe širokih slojeva Hrvata u Republici Srbiji, a ne samo nekoliko samozvanih predstavnika izabranih na fingiranim elektorskim izborima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/cetnici-3.jpg
Okupljanje četnika u Subotici
 
Dosadašnji sustav državne skrbi za Hrvate u Srbiji diktirala je hrvatska diplomacija prije svega u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, te je bilo kakvu promjenu nabolje nezamislivo očekivati bez kadrovskih i sistemskih promjena u ovom diplomatsko-konzularnom predstavništvu. HDF smatra da matična domovina mora biti oslonac za sve Hrvate koji žive u Srbiji, a ne samo za onih nekoliko samozvanaca koji su uzurpirali funkcije, novac i kontakte s hrvatskom državom i koji uz pomoć hrvatske diplomacije na terenu grade svoju autoritarnu vladavinu nad napuštenom i sve malobrojnijom hrvatskom zajednicom.
 
HDF se uzda u izjavu Zorana Milanovića danu u pobjedničkom govoru u izbornoj noći, da od njega ne ćemo slušati sladunjave priče o zajedništvu koje Hrvatima u Srbiji do sada nisu donijele ništa dobroga. Rad novog predsjednika ćemo cijeniti isključivo prema onome što bude radio za dobrobit građana Republike Hrvatske i hrvatske manjine u Republici Srbiji, a što će biti mjerljivo svakog dana. Od novog predsjednika također očekujemo da svoj odnos prema ovdašnjim Hrvatima ne će graditi na osnovi savjeta i zahtjeva lokalne hrvatske stranke DSHV koja je i ovoga puta pozvala birače da svoj glas daju kandidatkinji koja je u prethodnom periodu bila oličenje pogrješne politike hrvatske države prema Hrvatima izvan granica matične nam domovine.
 

Zvonimir Perušić, potpredsjednik Hrvatskoga demokratskog foruma

Povezane objave

PSIHIJATRIJSKI SLUČAJ – Zašto nitko ovom čovjeku, Žigmanovu, ne želi dobro?

hrvatski-fokus

Deklaracija o pravima bokeljskih Hrvata i Hrvata Bara

hrvatski-fokus

Prema svjetloj budućnosti

HF

Nacionalna strategija razvitka protiv naroda

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više