Hrvatski Fokus
Kultura

Denis Kujundžić – slikar s juga Hrvatske

Slikar slika i oživljuje dijelove krajobraza, bilo kontinenta, bilo mora, polja, oranica, šuma, drva…

 
 
Slikar i fotograf Denis Kujundžić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je kompleksnog i duboko emotivnog opusa ulja s motivima krajobraza juga Hrvatske, prostora u kome živi i stvara, prostora u kome diše i doživljava iznimnu kolorističku stvarnost, koju vješto i posebnim osjećanjem, obzirno i odmjereno, prenosi na svoja platna.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/SLIKA-DENISA-K.1.jpg
Umjetnik živi i stvara aktivno i kontinuirano, okružen omiljenim i nadahnjujućim motivima ponešto povučeno, samozatajno, neprestano promišljajući o nesvakidašnjoj gustoći kolorističke lepeze i kako je neokrznutu, sačuvanu iznova oživotvoriti na platnu.
 
Denis Kujundžić pristupa svakom motivu kao arkadijskom, motivu koji sadrži vidljivo i nevidljivo lice, jasno izraženo ali i skriveno u mnoštvu simbola, uronjenog u spektar boja. Da, slikar slika i oživljuje dijelove krajobraza, bilo kontinenta, bilo mora, polja, oranice, šume, drva, vinograde, nebo i more, kuće i zemlju, ukazujući na čudesnu jednostavnost ljepote.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/SLIKA-DENISA-K.-2.jpg
Uistinu, slikarski opus Denisa Kujundžića oda je ljepoti, zapis zadivljenog umjetnika. On nas poziva istodobno i na očuvanje tih jedinstvenih prostora obitavanja, u kojima odavno  čovjek dijeli svoj život s prorodom, u skladu.
 
Kolor Denisa Kujundžića je uvijek dvostran, on je i snažan ali i nježan, bujan ali i umiren, izrazit ali i profinjen. Slikarski opus slikara Denisa Kujundžića neprijeporno zaslužuje prezentaciju u najboljim hrvatskim galerijama ili s izborom ili s predstavljanjem pojedinih ciklusa ili pak širim uvidom u cijeli, bogati opus.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

De se, Đuka, ženi

HF

Čovjek i brod, ciklus Ive Kajzera

hrvatski-fokus

Miro Čugura samostalno izlaže u Sinju

hrvatski-fokus

Improvizacija kompozicije Mladena Žunjića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više