Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hrvatskim “antifama” nikada dosta krvi

Država koja nije u stanju sankcionirati javne pozive na nasilje i mržnju nije država vladavine prava

 
 
Samoproglašeni "zaštitnici" ljudskih prava i sloboda (od manjinskih do seksualnih i svih drugih), tobožnji "antifašisti" i "progresivci" koji su "zabrinuti" za stanje demokracije u Hrvatskoj i na svakom koraku je kleveću kao državu u kojoj vladaju "fašizam", "ustaštvo" i "ksenofobija" plašeći čak javnost nekom tobožnjom "konzervativnom revolucijom" (koja postoji samo u njihovim bolesnim glavama), ne rijetko nam zorno pokazuju tko su i što je suština ideologije koju zastupaju.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/beljak-not-enough.jpg
Najnovija objava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na twitteru u kojoj se zgražava što je jugoslavenska UDB-a ubila "samo 100" hrvatskih emigranata, dok za izazivanje ratova na području bivše SFRJ (90-ih godina prošlog stoljeća) krivi "fašiste koji su, nažalost, pobjegli UDB-i", može se uvrstiti u plejadu sličnih poruka mržnje i primitivnih poziva na nasilje uz veličanje zločina, što našoj lijevo-liberalnoj i anarhističkoj opciji i nije baš strano. Još uvijek se dobro sjećamo objave tadašnjeg potpredsjednika Sabora i zastupnika SDP-a Nenada Stazića, koji je zažalio što "partizani u svibnju nisu završili posao" (drugim riječima što nisu brojku od preko 600 tisuća bez suda ubijenih zarobljenih vojnika, žena, djece i staraca uvećali za još koju stotinu tisuća), ili one degutantne izjave lidera Radničke fronte dr. sc. Mate Kapovića koji je preživjelim potomcima bleiburških žrtava ničim izazvan nonšalantno poručio: "Serem vam se na Bleiburg"! U ekstremne javne istupe "drugova" i "gospode" s iste strane političkog spektra mogu se uvrstiti i sasvim konkretne prijetnje upućene prosvjednicima "Trg za krug" da će "biti krvi do koljena ako se samo takne ploča s imenom Maršala Tita", ili pak javne prizemne i primitivne uvrjede ispunjene mržnjom usmjerene prema vodećim osobama Građanske inicijative 'U ime obitelji' (u kojima ih se od strane Nenada Stazića, Nikše Spremića, Tvrtka Jakovine i drugih "antifašističkih" perjanica u vrijeme pripreme narodnog referenduma o ustavnoj definiciji braka uspoređivalo s Eichmannom, Hitlerom, Mengeleom, ili optuživalo kako djecu samohranih roditelja planiraju "spremiti u Jasenovac").
 
I to su, nažalost, samo sekvencije s naše opskurne javne scene u kojoj se do razine perverzije izokreće stvarnost i kao dežurni krivci prozivaju isključivo "ekstremni desničari", "klero-fašisti" i "ustaše", dok na drugoj strani lijevo-liberalno-anarhistička kamarila nesmetano i nekažnjeno širi mržnju, nesnošljivost i podjele u društvu. I sve to kod njih, ne zaboravimo (!) ide uglavnom s najviših političkih razina (ranga saborskih zastupnika, visokih državnih dužnosnika, predsjednika stranaka ili uglednih javnih osoba, pa čak i europarlamentaraca i njihovih savjetnika) i što je najvažnije, prolazi bez ikakvih posljedica i odgovarajuće društvene osude.
 
Država koja nije u stanju na odgovarajući način sankcionirati javne pozive na nasilje i mržnju – neovisno o tomu s koje strane to dolazilo – nije zemlja vladavine prava. Od neprovođenja zakona gora je samo njegova selektivna primjena, jer upravo to dovodi do nejednakosti građana pred pravnim sustavom i izvor je stalnih sukoba i podjela u našem društvu koje je i bez toga bremenito brojnim konfliktima i suprotnostima. Ako se nekoga može strpati u duševnu bolnicu samo zato što je svojedobno sebi dopustio u prepucavanju preko interneta "uvrijediti" ministra policije (Ranka Ostojića) i tamo ga mjesecima neovlašteno i protivno svim normama medicinske struke i pravne države držati na prisilnom "liječenju", što bi onda trebalo napraviti s onima koji javno i otvoreno pozivaju na nasilje i šire otrovnu mržnju – utoliko prije što je riječ o uglednim javnim osobama i političarima čije riječi i postupci imaju posebnu težinu?
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Filozofski fakultet ima ograničenu autonomiju

HF

Tko je prodao našu vodu!?

HF

Slovenija se još ne miri s propašću arbitraže

HF

Marin Cetinić – ubojica korčulanskih Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više