Hrvatski Fokus

Lepa Brena i SDSS napunili Arenu "urbanima"

 
 
Čitam i slušam komentare zadnjih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. I u svim se komentarima rezultati DIP-a (Državno Izborno Povjerenstvo) prihvaćaju kao realni i pošteni. Tu se priča o tradiciji, liberalnosti, tranziciji, ljevici i desnici, urbanima i konzervativnima, centru, neovisnima itd. Dok politolog Darko Petričić (u Bujici) kaže kako je u pitanju jedna namještaljka. Stoga moramo poći od predsjednika Hrvatske vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Koji za poraz HDZ-ove kandidatkinje KGK krivi iseljenje 300.000 Hrvata iz Like i Slavonije. Kao tradicionalnih bazena glasača HDZ-a. Što zaslužuje poseban osvrt. Kao diskriminaciju i pravno upitnu tvrdnju.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/Tito.jpg
Ako je Hrvat iz Slavonije napustio Hrvatsku, ima li on pravo glasovati na izborima za predsjednika Hrvatske, iako on nije u Hrvatskoj? Očito nema. Jer se broje samo glasovi iz Hrvatske. I nešto iz Srbije. Ali to broji Apis. Na brojenje glasova političkih izbora u Hrvatskoj nema pravo udruga UIO (Narod odlučuje). Baš oni koji traže da se u Hrvatskoj izmjeni Izborni zakon. Prema tome, Plenkovićeva izjava o gubitku HDZ- ovih glasača koji su napustili Hrvatsku je pravno upitna.  Plus toga, tu ima i diskriminacije. Baš u korist tzv. ljevice. Koja kaže da urbane sredine pripadaju SDP-u, ruralne HDZ-u. Da, tako je. Lepa Brena i SDSS napune Arenu „urbanima“. Dok su Hrvati koji su izloženi srpskom genocidu – ruralni.  A je li to prirodna ili umjetna selekcija? I u takvom režimu „predsjednik svih građana“ ne može dobiti niti 30 % glasova u Hrvatskoj. Zato se mora reći Predsjednik svih građana.
 
Nadalje, ne slažem se s time da i ljevica ima svoj dio u „apstinentima“, da su HDZ i SDP jednaki, te da je Miroslav Škoro spasonosno rješenje. Kada kritičar HDZ-a, HDZ uspoređuje sa SDP-om, previđa ključne momente koji su kumovali toj usporedbi. Kao dovođenje Ive Sanadera na čelo HDZ-a, prisilnu koaliciju HDZ-a sa SDSS-om, zabranu koaliranja sa HSP-om, optužnicu Milorada Pupovca protiv Branimira Glavaša u SAD-u. Ako je HDZ morao koalirati sa SDSS-om, ako nije smio koalirati sa HSP-om i ako je Milorad Pupovac u SAD-u pokrenuo optužnicu protiv Branimira Glavaša, nije pošteno kritizirati HDZ, forsirati Miroslava Škoru. Koji, čini mi se, taktizira prema Titi i Jasenovcu. Što uz pomoć politologa Darka Petričića razvezuje gordijski čvor. A Darko Petričić u Bujici kaže da su ovi izbori za predsjednika Hrvatske bili jedna namještaljka. Za to iznosi konkretne dokaze. I „baca rukavice u pravosudni ring“. Izaziva mnoge u pravosudni proces. A tjednik Dnevno kaže da Tito nije Josip Broz. Što je stvar, i za Vatikan, i za UN, i za Bruxelles, i za sud za ljudska prava i za sud Pravde u Den Haagu. Jer je Hrvatima nametnut nasljednik lažnog Josipa Broza koji je bio nasljednik Petra Karađorđevića. Znači, Zoran Milanović je versailleski hrvatski predsjednik.
 
Također, tu bi trebalo povući pitanje suodgovornosti mnogih hrvatskih uglednika koji su u toj namještaljci vrlo agresivno navijali za Zorana Milanovića („protiv Zorana Milanovića – kreteni“). Kojemu je Tito draži od Tuđmana. A Dnevno kaže da Tito nije bio Josip Broz. Pa ja pitam Miroslava Škoru: Poštovani gospodine Škoro, ako na sljedećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj postanete predsjednik Vlade, hoćete li tražiti da se internacionalizira slučaj Tito – lažni Josip Broz? I hoćete li tražiti ekspertizu „Bajramovićeva intervjua Feralu“. Iz kojeg je nastala optužnica protiv Tomislava Merčepa. I iz kojega je nastala drama Obitelj Zec. Koju danas gleda svijet u kazalištima, kao hrvatsku dramu.
 
A što se tu može? Kada u jednoj prijevari, nasljednik lažnog Josipa Broza postane predsjednik Hrvatske. Netko bi morao Titine uši iz tjednika Dnevno izlagati u UN-u i u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Naime, u tom tjedniku su dvije slike iz profila. Na jednoj je Josip Broz iz 1928., na drugoj Tito iz 1946. A po uhu se vidi da to nije ista osoba. I na koncu, koliko je ovoj tragediji u Splitu kumovalo tepanje Torcidi. Kao o najvatrenijim navijačima? Ima li to kakve veze s udrugom Naš Hajduk, sa SVASTIKOM, nekim uzvicima i sa svim problemima koje rade huligani na nogometnim utakmicama?
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Mediji i kampanja uništili Došašće

HF

LAŽI VLADAJUĆIH – Povijesne činjenice o Jasenovcu

HF

Sve je moguće. Favorita nema!

HF

U današnjoj politici nema ideologije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više