Hrvatski Fokus
Znanost

Biorazgradljivi polietilen

Ruski znanstvenici izmislili sigurnu zamjenu za plastiku

 
 
Znanstvenici s Ruskog ekonomskog sveučilišta "G. V. Plehanov" smislili su kako polietilen učiniti biorazgradivim. U njega su dodali škrob i drvnu prašinu. Kako piše RIA Novosti, pozivajući se na znanstveni časopis "Inorganic Materials: Applied Research", nova vrsta polietilena po čvrstoći ne zaostaje za tradicionalnom plastikom, ali se pritom raspada, ne nanoseći štetu okolišu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/5e37d22b85600a17a81aa5ba.jpg
"Dodavanje osobine poroznosti i uvođenje dodataka prirodnog podrijetla omogućuju kreiranje sredine koja apsorbira vodu, u kojoj se brzo razmnožavaju glavni čimbenici raspadanja – mikroorganizmi", priopćio je šef katedre za kemiju inovativnih materijala i tehnologija Ruskog ekonomskog sveučilišta Anatolij Popov. Znanstvenici su tijekom tri godine pratili raspadanje novog materijala u zemlji. Njegova količina se za to vrijeme smanjila za 20 posto.
 

https://hr.rbth.com/science/86561-sigurna-zamjena-za-plastiku

Povezane objave

Mora, oceani i mikroplastoza

hrvatski-fokus

Dolazi trenutak hipnotičkog plesa smrti

HF

Preko tenisa globalisti zabranjuju ljudima slobodu i slobodno kretanje

hrvatski-fokus

Socijalizam i komunizam iz biblijske perspektive

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više