Hrvatski Fokus

Pripomoć za formiranje nove Vlade Srpsko-hrvatske koalicije  

 
 
Budući su u pripravi skori parlamentarni izbori – usprkos korona virusa, posljedica potresa, otežanog kretanja i komuniciranja sa stranačkim simpatizerima (pa i narodom!), sve bliži, a sve je bliža i opcija dovršavanja, nakon jednoga stoljeća nove srpsko-hrvatske koalicije, red je pripomoći svim orjunaškim, jugonostalgičarskim, prosrpskim, titoističko-kardeljevskim, staljinističkim i neoliberalističkih snagama, da što lakše formiraju izvršnu vlast prema plenkovićevo-pupovčevom idejnom svjetonazoru.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/SDSS_logo__02.jpg.688x388_q85_crop_upscale.jpghttp://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/hdz-znak-vjerodostojno-800x445.jpg
Српско-хрватска коалиција
U tu svrhu potrebno je odrediti radne skupine koje će raditi na ovom časnom narodnosnom zadatku. Potporu će aklamacijom dati i 57.000 članova Plenkovićeva antihrvatskog i antituđmanovskog HDZ-a. Isti su u tom pogledu nedavno položili ispit s najvišom ocjenom.
 
Radne skupine za sastav nove Vlade Srpsko-hrvatske koalicije:
 
Ispred HDZ-a:ak. Željko Reiner, dr. Miroslav Tuđman, Vladimir Šeks, Damir Krstičević, Tomo Medved, Zdravka Bušić.
Ispred SDP-a: Arsen Bauk, Peđa Grbin, Nenad Stazić, Željko Jovanović, Joško Klisović, Gordan Maras.
Ispred partnera: Milan Bandić, Milorad Pupovac, Furio Radin, Veljko Kajtazi, Milanka Opačić.
 
Prijedlog nove vlade Srpsko-hrvatske koalicije:
 
Predsjednik: Andrej Plenković
Prvi potpredsjednik: Milorad Pupovac (U pola mandata doći će do zamjene pa će u drugoj polovini predsjednik biti Milorad Pupovac).
Potpredsjednik i ministar obrane: Ante Kotromanović
Potpredsjednik i ministar unutarnjih poslova: Davor Božinović
Potpredsjednik i ministar financija: Boris Lalovac
Potpredsjednik i ministar graditeljstva i prostornog uređenja: Predrag Štromar
Ministar vanjskih poslova i EU integracija: Joško Klisović
Ministar zaštite okoliša i energetike: Tomislav Ćorić
Ministar zdravstva: Rajko Ostojić
Ministar poljoprivrede: Tihomir Jakovina
Ministar pravosuđa: Dražen Bošnjaković
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku: Jelena Veljača
Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a: Gordan Maras
Ministar rada i mirovinskog sustava: Davorko Vidović
Ministar državne imovine: Milan Bandić
Ministar hrvatskih branitelja: Fred Matić
Ministar uprave: Ivan Malenica
Ministar mora, prometa i infrastrukture: Radimir Čačić
Ministar turizma: Gari Cappelli
Ministrica znanosti i obrazovanja: Blaženka Divjak
Ministrica kulture: Nina Obuljen Koržinek
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta: Darko Horvat.
Jezik nove Vlade zvat će se zajednički. U prigodama blagdana i praznika izvodit će se himne Lijepa naša i Hej Sloveni.
 
Po izboru nove Vlade Srpsko-hrvatske koalicije svečanu misu Te Deum služit će  biskup Josip Bozanić u ime Katoličke Crkve te episkop Porfirije Prvoslav Perić u ime Srpske pravoslavne crkve. Virtualnu potporu pružit će  patrijarh SPC-a Irinej i rimski papa Franjo te slučajni hrvatski predsjednik Zoran Milanović.
 
Nova Vlada ukida obljetnice pada Vukovara, obilježavanja Maslenice, Bljeska, Oluje i drugih takve naravi jer bi mogle izazvati nemir i nelagodu  kod srpske manjine a istovremeno nestabilnost nove Plenkovićevo-Pupovčeve vlade. Istovremeno pojačat će obilježavanje jugoslavenskih bitaka na Neretvi i Sutjesci, milijuna jasenovačkih žrtava te preko 900 jama i stratišta diljem države na kojima su oslobodioci radikalno, a ne trampavo, obavili svoj posao. Nova će vlada odati posebni pijetet jugoslavenskom domoljubu Josipu Brozu zvanom Tito što je na ovaj ili onaj način Hrvatsku oslobodio pola milijuna pripadnika hrvatskog naroda. Napose što je uništio, među inim i cvijet hrvatske lijeve inteligencije, dao ubiti Andriju Hebranga, progonio hrvatske književnike, intelektualce i hrvatske ustanove u pravednoj borbi za svojim hrvatskim jezikom, progonio pripadnike Hrvatskog proljeća i dao pobiti preko 80 hrvatskih političkih emigranata. U tom smislu nastavit će svoje sudjelovanje na obnovi turističko-rekreativnog broda Galeb i Političke škole u Kumrovcu. Za kapetana broda Vlada određuje admirala Vojka Obersnela. Škola bi bila idealna za obuku mladeži HDZ-a i SDP-a i za njihovo zbližavanje poput onoga starijih drugova po izglasavanju Istanbulske konvencije, a za njenu direktoricu Jadranku Vlaisavljević Kosor.
 
Glasnogovornici Vlade bit će: Yutelov podmladak Marko Milić i Pupovčev Saša Milošević.
Nova će Vlada posebnu pažnju pokloniti medijima, ponajprije javnoj televiziji, svim izdanjima Hanza medije i srpskim Novostima.
Sve mjere koje će poduzimati nova Vlada bit će pod brižnom kontrolom odgovornih, savjesnih i revnih: Josipa Manolića, Budimira Lončara, Gordana Jandrokovića, Branka Bačića i Franje Habulina.
 

Mijo Ivurek

Povezane objave

Policija reorganizira državu!

HF

Žarko Vimpulšek – sudac koji je osudio svetoga Alojzija Stepinca

hrvatski-fokus

Savudrijska vala i protuustavna podvala

HF

Srbi se skroz “raspasuljili”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više