Hrvatski Fokus
Hrvatska

Jugomentalitet Krešimira Sučevića Međerala

Treba snimiti film o tjeranju Hrvata u minsko polje

 
 
Nakon izjave poznatog „lovca“ na HRT-ovu kvizu Potjera Krešimira Sučevića Međerala „Komemoracija na Bleiburgu nije tek komemoracija za nečije rođake, već se to godinama pretvara u „ustaški dernek“ kojemu je cilj relativizirati ideologiju za koju smo se nadali da je zakopana prije 70 godina“. Možemo odbaciti ustaljene paradigme o uzroku tragedije na prostoru bivše države Jugoslavije. Kao što su srpske laži, jugomentalitet, jugonostalgija, velesrpska ili srbočetnička agresija na Hrvatsku. Te paradigme obara, baš Krešimir Sučević Međeral. Jer, reći da intelektualac njegova kalibra vjeruje u srpske laži, te da je za nečim nostalgičan, jednostavno ne stoji. Iako Nino Raspudić za Krešimira Sučevića Međerala kaže: „Iako ležerno opravdava komunističke pokolje on ne djeluje kao bešćutni monstrum, već prije kao netko tko zbog ideološke indoktrinacije nije svjestan što govori“. Ja se ne slažem da intelektualac poput Krešimira Sučevića Međerala može biti ideološki indoktriniran. Da može vjerovati u srpske laži.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/05/1200px-PMA-3_mine.JPG
Sigurno je Krešimir Sučević Međeral čuo da su Srbi u Aljmašu tjerali Hrvate u minsko polje. I sigurno je gledao žive kosture u srpskim logorima, u ovom zadnjem ratu. Što se ne može odvojiti od Bleiburga. I za što se može reći kako se ležerno opravdava. Pa možemo reći kako netko nije indoktriniran, već on indoktrinira. Jer umjesto tjeranja ljudi (Hrvata) u minsko polje, Svijet gleda dramu Obitelj Zec i filmove Brešanovi Svjedoci, „15 minuta do Dvora na Uni, Dnevnik Diane Budisavljević i Zvizdana. A gledat će i igrani film Jasenovac. Što reći za sve ovo, nego da je perverzna inverzija u režiji bešćutnih monstruma. A koliko su bešćutni monstrumi moćni u Hrvatskoj, i koliko su u pravu, najbolje govori slučaj „Igor Vukić- Karolina Vidović Krišto“, i to što u Hrvatskoj, uopće nije moguće predložiti snimanje jednog filma po istinitom događaju – tjeranje Hrvata u minsko polje. I zbog samo 10 minuta istine o Jasenovcu na javnoj televiziji, jedna urednica i jedan novinar lete s HRT-a.
 
Srećom, Igor Vukić nije sam, i danas imamo internet, pa mu ne prijeti opasnost kao Milanu Šufflayu i Bruni Bušiću. Njega se, jednostavno ignorira. Brani mu se pristup javnoj televiziji. Sve je to u Hrvatskoj legalno i legitimno. Kako? O tome stalno na ovom portalu pišu Edo Zenzerović i Lili Benčik. Gdje iznose precizne statističke podatke o svim političkim izborima u Istri i Zagrebu. Gdje IDS i Milan Bandić vladaju sa svega 25 posto od ukupnog broja birača u Istri i Zagrebu. Tako IDS talijanizira Istru, a Milan Bandić? Budući da se može reći kako je Zagreb pola Hrvatske, kako netko može reći da je u Hrvatskoj HDZ stalno na vlasti, kada u Zagrebu nikad nije. I kako netko može reći da je za pljačku i korupciju u Hrvatskoj odgovoran HDZ, kada se ljevica hvali da njoj pripada urbana inteligencija, HDZ-u ruralno stanovništvo. Baš zato što ljevica sudi, i što sudci i odvjetnici koji sude za pljačku i korupciju – obožavaju dramu Obitelj Zec i film Dnevnik Diane Budisavljević.
 
Sve to funkcionira po zakonu spojenih posuda, branjenje svete mise za Bleiburg, ležerno opravdanje tjeranja Hrvata u minsko polje, hvaljenje lažnog Dnevnik Diane Budisavljević i „pljačka i korupcija HDZ-a“. Ako si protiv mise za Bleiburg, moraš reći da je Hrvatsku opljačkao HDZ. I na kraju opet kažem (već sam na ovom portalu to pisao) da Hrvat ne bi smio reći da se na Bleiburgu ubijalo bez suđenja. Jer, ako je na Bleiburgu ubijeno, kako kaže Roman Leljak više od 30.0000 Hrvata, tko je trebao biti na sudu, a tko sudac? Onda su i vlasnice onih pletenica koje su pronađene u napuštenom rudniku Barbarin rov u Hudoj Jami u Sloveniji trebale biti na sudu. Zato za Bleiburg treba reći: na Bleiburgu (u Sloveniji ) bacalo se u napuštene rudnike i u tenkovske rovove, samo zato što si bio Hrvat.
 
Iako se Krešimir Sučević Međeral ponadao da je nešto zakopano prije 70 godina, da nije ove zabrane kretanja zbog koronavirusa, ja bih bio išao na misu u Sarajevo. Valjda će ovaj virus proći do slijedećeg svibnja. Pa ćemo na Bleiburg. Ako ovo pročita netko iz društva Krešimira Sučevića Međerala, kada vidi da netko uspoređuje Igora Vukića s Brunom Bušićem, sigurno će imati problema. Baš zbog „otkopavanja zadnjih 70 godina“. Za koje se Krešimir ponadao da su zauvijek zakopane. I kada vidi da ima onih koji bi rekli da se na Bleiburgu bacalo u tenkovske rovove, samo zato što si bio Hrvat. Bez prava na otkopavanje rovova.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Krah uhljebničke koalicije HDZ – HNS

HF

Hum

HF

Wilhelm Ernst August von Schlieben: karta dubrovačkog okruga

hrvatski-fokus

Kolinda briljira, a Andrej se u kaljuži…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više