Hrvatski Fokus
Kultura

Skulpturalni prikazi Mladena Žunjića

Slika zamršene, poluvidljive, uvijajuće fragilne oblike skulptura u nastajanju

 
 
Suvremeni hrvatski umjetnik, slikar Mladen Žunjić, poznat po značajnoj i raznovrsnoj ali iznad svega  po zanimljivoj i često izazovnoj produkciji akrila i ulja na većim i velikim formatima platna uz čvrsto prevladavanje nefigurativnih motiva i dalje nastavlja strastveno slikati u svom zagrebačkom atelijeru, realizirajući brojne zamisli.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/06/mladen-zunjic-1.jpg
Nedavno smo imali prigode vidjeti nazočnost novih tema na njegovim, sve većim platnima, 150 x 100 cm, (doista me zanima, do kojih će veličina, formata ići slikar, možda čak razmišlja i o fresko slikarstvu na impozantim površinama) s istaknutom nazočnošću skulpturalnih prikaza. Žunjić slika zamršene, poluvidljive, uvijajuće fragilne oblike skulptura u nastajanju, u rađanju s izrazito nježnim, suptilnim kolorom u volumenu pulsirajuće ali i umirujuće energije jer to je energija koja hrani oživljenu skulpturu.
 
Da, energija miruje, osjeća se tek minimilna pokretljivost sraslih, uraslih elemenata koji će uskoro činiti jedinstveno tijelo, izniklo poput biljke iz mora energetskih naboja. Slikar i dalje snažno ustrajava na građenju i izgrađivanju imaginarnog svijeta u kojem je različitost formi nužna za opstanak novostvorenog krajolika, izmjenjujući tek ritam, pa bi gotovo svaka Žunjićeva slika mogla nosi određeni glazbeni naziv, koji bi precizno govorio o njezinom stvarnom karakteru.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/06/Mladen-Zunjic-3-1-scaled.jpg
Novi ciklus skulpturalnih prikaza slikara Mladena Žunjića, logični je autorov korak naprijed, postupno ali i kontinuirano dosizanje zamišljenih razina likovnog djela, opusa u cjelini. Već sada je ukupni slikarski opus Mladena Žunjića izrazit i poseban, osebujan i intrigantan.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Melankolija svijeta Mladena Žunjića

HF

“Čarolija svijetla” u galeriji “Mona Lisa”

HF

Otvoren Animafest 2021.

hrvatski-fokus

Tea Kulaš – kraljica instrumenata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...